Krizni stožer Aluminija o pokretanju proizvodnje po fazama

ljubuski.info

Na jučerašnjem sastanku Kriznog stožera Aluminija d.d. Mostar Uprava je prezentirala nacrt sistematizacije za Fazu 1, Ljevaonica i prateće službe, s objašnjenjima vezanim za radna mjesta, priopćeno je iz Aluminija nakon sastanka.

Također je dostavljen i plan restrukturiranja koji uključuje sve tri faze s dinamikom provođenja.

Trenutno se izvode pripremne radnje po do sada obavljenim analizama za pokretanje Ljevaonice. Faza 1 je definirana kao pripremna faza za stvaranje preduvjeta za nastavaka rada ostalih pogona u fazama 2 i 3, navodi se u priopćenju.

U okviru rada na Fazi 1 potrebno je stvoriti preduvjete za realizaciju zbrinjavanja dijela uposlenika koji će biti definirani kao tehnološki višak kroz model mirovina i otpremnina.

Sama implementacija prve faze će se definirati kroz radne aktivnosti za 350 djelatnika. Kroz proces implementacije financijske konsolidacije pokušat će se stvoriti preduvjeti za pokretanje ostalih pogona kroz održiv model poslovanja.

Također se potvrđuje da se intenzivno radi na uvezivanju staža za sve uposlenika, za što postoje i određeni modeli rješavanja.

Nakon sastanak sa predstavnicima sindikata održan je i radni sastanak s predstavnicima potencijalnih investitora koji su već pokrenuli procese za due dillignce analizu, kaže se na kraju današnjeg priopćenja.

Glas naroda

Ovo nije Aluminij ovo je Ledo tvornica Sladoleda ovo su Sladoledi isprid ovog Čovika na slici.

E pa onda ćemo se nalizati...

svi zanmo da ce se provesti samo faza 1
faza 2 i faza 3 je samo podjela plijena - proizvodnja nije nikome u interesu ...

Ko će struju platit,ovde niko ne priča o dugovanjima,pa radi toga je i izgašen. Mutni poslovi se ovde rade,jedino to je sigurno.

Ako kojim čudom i upale elektrolizu za 2-3 godine plaće će biti mizerne. ta tvornica je černobil za radnike...pa se pitam a tko će tu raditi???

u aluminiju kartel kradezea sa poručnikom jna može se držat politička nnastava ševa kako opuhat i raselit hrvacku od udbaškog HDZ kartela-nikad više neće dimit aluminij
sad umire i sveučilišna bolnica a ćović može planirat SKIJANJE ko i sanader samo ne zna di kupres bjelašnica ili zenica a uhljebi HDZkani ulica ili njemačka
dolazi kurbin pir HDZa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

struju će platiti kradeze koji juje pojeo i utrošio za izborne štele kradezea

Krizni stožer Aluminija o pokretanju proizvodnje po fazama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari