Gruđanin Željko Šimić na naslovnicama hrvatskih medija

ljubuski.info

Franjo Tuđman, Ante Gotovina, Milan Bandić, Željko Komšić... su samo neki od likova o kojima je pjesme u desetercu spjevao i guslio Željko Šimić (75) iz Gruda. "Andrijica Šimić - gorski harambaša" njegova je prva pjesma, a objavio ju je Jugoton još daleke 1967.

Sad ima novi hit - pjesmu o Lovri Kuščeviću.

'Zgrade pravi, al' nijednu ne prijavi'

Bivši ministar uprave također je dobio ep u desetercu posvećen aferi s pašnjacima, a inspiriran je tekstovima iz 24sata, koje Šimić redovno čita.
Kada stigneš u Lovrino mjesto, reportere tu ćeš naći često. Samo čuješ buku od strojeva, prave zgrade na više katova. Tu naš Lovre nove zgrade pravi, al’ nijednu neće da prijavi - samo je dio Šimićeva epa.

Dotaknuo se u epu i mjerenja kvadrature imovine te kako bi ih ministrica Blaženka Divjak trebala naučiti matematici. Šimić je i sam do prije dvije godine bio profesor matematike.

Nakon odlaska u mirovinu profesor matematike postao je ravnatelj škole, pa su ga vratili, kad je opet kanio u mirovinu, profesorica matematike postala je ministrica u Zapadnohercegovačkoj županiji, pa se opet vratio u razrede. Sad je definitivno završio, a matematiku je u osnovnoj školi u Grudama predavao i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.
Pjesmom ovom čast mi je i dika, pozdraviti gradonačelnika. Što pet puta biran jer ga vole, da šef bude naše metropole. Što nekad učenik moj bio, s kojim sam se vazda ponosio - spjevao je o sumještaninu i svojem učeniku Bandiću, kojeg hvali, iako kaže kako nikad nije bio odličan učenik.

Bio je dobar učenik. Jako radišan i uporan. Školovao se k’o nitko. Bio je i gol i bos. Uz školovanje i kasnije studiranje je i radio. Najgore poslove. One koje nitko nije htio. Radio je u hladnjači ljeti, kad je temperatura zraka iznad 30, a u hladnjači debeli minus. Kasnije je sadio duhan preko ljeta s majkom. To su prodavali i od toga se školovao. Zato je i uspio - rekao nam je Šimić, koji o Bandiću gusla i pjeva isključivo pozitivno, za razliku od onih pjesama koje je posvetio bivšem ministru Kuščeviću.

Predavao Bandiću i Goranu Mariću

Pod pritiskom javnosti lica, Lovrina se uzdrma stolica. I kad vidi da mu narod prijeti, morao je ostavku podnijeti. Tako Lovre mjesto da ga sude, u Saboru sada će da bude. Tako mu je odredio Plenko, koji u njeg’ povjerenje stek’o. Kaznila ga vladajuća stranka, usvojena njegova ostavka. Umjesto u ćeliji Remetinca, pripala mu saborska stolica - gusla Šimić na oduševljenje svih mještana.

U svojoj učiteljskoj karijeri matematiku je predavao i još jednom bivšemu ministru, Goranu Mariću.
I njemu sam predavao matematiku. Bio je odličan učenik. Sve petice. I on, i brat, i dvije sestre. Sve odlikaši - govori Šimić.

24sata.hr

Glas naroda

legenda od legende -željko šimić od andrije šimića a predavo je i opjevo hrvacku GUBU većinom-guga od gube-narodna poslovica-grmi bog te poživio pošten nikad ne umire!!!!!!!!!!!!

legenda od legende -željko šimić od andrije šimića a predavo je i opjevo hrvacku GUBU većinom-guga od gube-narodna poslovica-grmi bog te poživio pošten nikad ne umire!!!!!!!!!!!!

Šta ponavljaš, šta ponavljaš ...

Dobro reče gost,
Guba od Naroda
Gora od uši i gnjida......

Ne znam zašto ponavljam, nemam pojma zašto ponavljam, zar stvarno ponavljam...?!

Gruđanin Željko Šimić na naslovnicama hrvatskih medija
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari