Tužiteljstvo istražuje uprave i odbore Aluminija

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo Mostar već postupa u više slučajeva prijava i formiranih predmeta, a u vezi poduzeća Aluminij d.d. Mostar, te odbacujemo sve prigovore o političkom utjecaju na ovo tužiteljstvo, priopćeno je iz Ureda glavnog županijskog tužitelja povodom, kako se navodi, medijskih priopćenja i izjava datih s više adresa, udruga i pojedinaca.

Pojedini predmeti su u ovom tužiteljstvu formirani na temelju prijava uposlenih djelatnika, članova Sindikata, a neki su formirani i na temelju Izvješća Financijske policije F BiH i Udruge malih dioničara. Među prijavljenima se uglavnom nalaze članovi prijašnjih i sadašnjih uprava i nadzornih odbora društva Aluminij d.d. Mostar. Neki od ovih predmeta su u fazi istrage, a na njima radi više tužitelja i postupanje u ovim predmetima, zbog njihove složenosti, zahtijeva duži rad i provođenje više istražnih radnji, te određenih vještačenja, navodi se u priopćenju.

Ističe se kako se trenutno u radu u tužiteljstvu nalazi šest predmeta, od kojih su dva predmeta zaprimljena u posljednjih mjesec dana, a podnositelji ove dvije prijave su članovi Udruge malih dioničara Aluminija d.d. Mostar, dok su u pet slučajeva predmeti već ranije završeni, te su o njihovom ishodu upoznati podnositelji prijave i oštećeni.

Tužiteljstvo HNŽ, u skladu sa svojim mogućnostima, postupa u svim gore navedenim predmetima, te također poziva sve subjekte (sindikat i dr.) da tužiteljstvu dostave informacije i dokaze o eventualnim nezakonitim radnjama i njihovim počiniteljima, kako bi tužiteljstvo provelo sveobuhvatnu istragu i provjeru svih tih navoda, te utvrdilo eventualne počinitelje tih kaznenih djela, navodi se u priopćenju.

Podsjećamo, jedan od zaključaka sastanaka vezanih za sudbinu Aluminija je i taj da krivci za stanje u poduzeću moraju odgovarati, a to je i na pressici rekao i čelnik HDZ-a BiH rekavši kako će se istražiti oni koji su izvlačili novac iz mostarske tvornice koja je ugašena proteklog tjedna.

Glas naroda

Možete im"metnuti soli na rep" njih će čuvati hrvatska,saučesnik u zločinu. Skupa krali,skupa pare prali...

hrvvacka gori goore od hercegovine-adeze ne stanuje u zagrebu

svi se ispovidiše mog MAŠKLINA nema
zgoda mačku hjebe
narodne izreke

To će se tražit do ne zastari i to je to

Većina "papira" je uništeno, pitajte ljubušake Bradvicu ,Sušca i malo sunce Pehara...

Koji tužitelji

svi papiri su na broju samo trebamo prave suce ne HDZ lopine

Kad će doći u Pršutanu Herceg u Prolog radi na crno 15 godina.
Kad će pozatvarati radnje koje izrablju pošteni Hrvatski narod.

gdje su osumnjičeni oni bi trebali biti gdje ili da im pomognu ukloniti dokaze hahahaha

Tužiteljstvo istražuje uprave i odbore Aluminija
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari