Lakrdija oko zataškavanja kriminala u MUP-u dolazi kraju

ljubuski.info

Ministar pod optužnicom za kriminal, ravnatelj policije pod istragom za kriminal, šef policijskog odbora pod istragom za kriminal, načelnici policijskih uprava u kriminalu oko činova i lažnih diploma, putevi droge vode preko Ljubuškog, inspektori pod sumnjom za korupciju oko istraga, šef sindikata pod optužnicom... samo je dio slike Ministarstva unutarnjih poslova u Ljubuškom i samo je djelić kriminala zavijenog u tanku foliju, koja bi uskoro mogla puknuti, jer su završene mnoge istrage što u BiH, što u RH.

Kada policija surađuje s kriminalcima, dajući im i oružje, upozorava ih na istrage i iste zataškava, čak i opstruira, u vremenu kada su brojni procesi pri kraju, nazire se kostur kriminala i pozicije osoba u ulozi što statista što sudionika.

Unutarnja kontrola koju čine Veselko Čović, Toni Primorac, Ivica Lukenda i Jerko Lebo, te Policijski odbor s Milenkom Madunovićem , niti jednu osobu, koja je pod optužnicom nisu suspendirali, niti su pokrenuli postupak suspenzije, kao što nalaže zakon.

Zašto?

Jedan razlog je ministar Zdravko Boras, a drugi korupcijska zaštita unutar policije, koja radi na razini kriminala. Tko su navedene osobe i kakav je njihov društveni stupanj ne treba posebno isticati, s obzirom da u policiji radi rukovodni kadar s upitnim diplomama, koji je srozao društveni vrijednosnu ljestvicu na najniže razine.

Svatko tko prati vijesti može potvrditi kako je Ljubuški pun droge, što zna i Nevenko Barbarić, ali isto tako treba kazati kako je Odjel za droge pri MUP-u ZHŽ ugašen 2015. godine zapovjedi Milenka Madunovića i dolaskom sadašnjeg ministra Borasa.

Zbog neoborivih i nedvojbenih činjenica, koje dokazuju kriminalnu spregu, pokrenuta je sveobuhvatna istraga, koju jedan manji dio pravosudnih tijela bliskih glavnoj tužiteljici Vesni Ćavar želi zaustaviti i usporiti. Ova tužiteljica i nekoliko njenih tužitelja odigravaju glavnu ulogu u skrivanja kriminala unutar policije, koja je postala opasnost i po jedan dio vlasti, koja ne želi biti uvučena u nezakonite radnje.

Nezavisni policijski odbor ne čini ništa

Prema dokumentaciji, predsjednik Nezavisnog odbora Drago Martinović je upoznat s kriminalnim radnjama unutar MUP-a, ali nije poduzeo ništa. Jesu li ga u tome sprječavali kadrovi poput Stanislava Nižića, Hrvoja Mucića i Vjekoslava Draškića i ostalih, nije poznato, ali upoznati su kako se radi o kaznenim djelima, koja su po službenoj dužnosti morali prijaviti.

Zbog toga je zatražena istraga od federalnih institucija.

Sadašnje stanje kriminala kojeg Tužiteljstvo ZHŽ zataškavanjem spušta na razinu lakrdije, dolazi kraju, jer je pred odgovornima niz novih optužnica. Primjer tomu je lik i djelo pravnika Željka Jukića kojem slijede kazneni postupci zbog krivotvorenja, pa ni najava umirovljenja nekoliko osoba s visokih dužnosti u policiji ne predstavlja pomilovanje od kriminala.

N.B.

Glas naroda

Nisi tačku opet stavio

zgoda maččku hjebe

sva plenkijeva vlada puna [ * neprimjereno * ]čina ministara ko i županija zapadnohercegovačka
sve isto sr samo drugo pariranje-zna se a de ze

E pa ljudi kada sam vam divanijo i ukaziva moga je pomoć i ANDOL a sad ga grebi medicina ovome nije dorasla
Jamilo povri ušiju .

Kolindi je upućeno pismo da ćemo. Glasati za Škoru da je razlog Zdravko Boras I Nevenko da namještaju poslove I da zapošljavaju koga hoće I kako hoće I da se radi. svašta a da ne zapošljavaju one koji imaju pravo na posao I da zbog takve nepravde će se sada glasati protiv nje I hdza jel zna netko tko je kadidat za Gradonačelnika u ljubuškom da nije iz hdz_a

Ti se kandidiraj pa cemo svi glasat za tebe

Mladen Hrstic odaje informacije sa suda doticnim i u predhodnimkomentarima iznjetim imenima. Lip pozdrav

ako se kriminal istražuje u hrvatskoj osumnjičeni idu u pritvor dok se istraga vodi a kod nas kažu vode istragu a osumnjičeni na slobodi i uklanjaju dokaze i utječu na svjedoke

u rvackoj adeze lopove SMJENJUJU a u hercegovini UNAPREĐUJU-blago hrvatima

Treba ovo prijaviti hrvatskoj.

dije [ * neprimjereno * ] ovih vrelih dana ili je u fragoli ili u splitu na sudu za 100 000.čokoladica za djecu???

Lakrdija oko zataškavanja kriminala u MUP-u dolazi kraju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari