Je li Kraljević momački smanjio dug ZHŽ ili...??? (1) [video]

ljubuski.info

HDZ BiH izbjegava akademsku raspravu i time ocjenu rada Ministarstva financija i Vlade ZHŽ općenito.

To je pokazao i zadnji nastup ministra financija Tonija Kraljevića na "Naša-oj" TV, gdje je onako paušalno iznosio uspjehe na saniranju dugovanja, iako ih nema, udario, kako voli reći korektno, prema vlasti iz 2010. godine i sadašnjoj oporbi, te pozvao institucije da rade svoj posao, ali što je najvažnije otvorio je Pandorinu kutiju kriminala u ZHŽ.

Njegova sugovornica je bila zastupnica Marija Ćeškić, koja se prije svakog medijskog nastupa mora  dobro pripremiti za raspravu, što ovaj put nije bio slučaj, tim prije jer se radi o suštinskom problemu u ZHŽ.

Smanjenje deficita

Zanimljivo je kako je ministar Kraljević javnosti htio uliti nadu da je dug ZHŽ smanjen za čak 9,5 milijuna KM, ali u je samo otkrio ono što smo već unatrag tri godine objavljivali. Istakao je da je po dolasku na funkciju 2015. godine zatekao dug od 67 milijuna KM i kada se tom dugu doda onaj što se vodi vanbilančno, spomenuo je brojku od 80 milijuna KM.

Dugu od 80 milijuna KM treba dodati dug nastao u 2015. godini zbog neplaćanja doprinosa u visini 9,22 milijuna KM, dug ZZO ZHŽ, JU Ljekarne ZHŽ i drugih javnih poduzeća, pa se došlo do brojke koja je veća od 105 milijuna KM. To je stvarnost Vlade ZHŽ, Zdenka Ćosića, Tonija Kraljevića i HDZ BiH, stranke koja je županiju zavila u crno.

Pitamo se kako su smanjili dug? Prihode i rashode proračuna za 2016. godinu Kraljević nije spomenuo u jednosatnoj emisiji, ali je kazao da novih zaduženja nije bilo. Prije mjesec dana Vlada ZHŽ je donosila odluku o otpisu unutarnjeg duga. Ima li to neke veze sa smanjenjem duga prema Poreznoj upravi F BiH? 

Proračun ZHŽ za 2015. godinu je prihodovao 67 milijuna KM, a rashodi su bili nešto veći od 69 milijuna.

Ako dobro zbrojimo rashode dolazimo do potpune nelogičnosti onoga što je u Večernjem listu napisala novinarka Marija Medić Bošnjak i kazao sam ministar Kraljević.

Bruto plaće i naknade djelatnicima iznose oko 50,5 milijuna KM, povrat glavnice i kamata na zaduženja 5,25 milijuna KM, smanjenje duga za plaćanje doprinosa za 2015. godinu 9,5 milijuna, onda je točno da su premijer Zdenko Ćosić, ministar Toni Kraljević i ostali godinu dana živjeli o kruhu i vodi. Na Zdravku Borasu se to ne vidi, a niti na premijeru Ćosiću.

Taj otpis unutarnjeg duga krije tajnu smanjenja duga u ZHŽ, a kako se iz kuloara doznaje moglo bi biti da je Vlada ZHŽ izbrisala svoj dug prema ZZO ZHŽ i eto ga čiča miča gotova je priča. Ako je to točno onda se radi o kaznenom djelu.

Kako je nastao dug županije?

Prije uvođenja PDV-a Vlada ZHŽ je plaćala doprinose na minimalac (ministar financija je bio Ivan Brkić - Ivić), pa je 2005. godine donijela zakon nakon kojeg se dug vodio vanbilančno. Ostavština prilikom dolaska HDZ1990 - HSP – Lijanovići, je bila ogromna. Ove tri stranke nisu za bilo kakvu obranu, ali prema brojčanim pokazateljima su mali miš spram rada HDZ BiH, osobito ekipe koja je došla 2010. godine pa nadalje. Samo od 2012. godine Zdenko Ćosić i ministar Radoslav Luburić su povećali deficit i dug županije za gotovo 60 milijuna KM. Godinama doprinose nisu plaćali, a smanjivali su plaće. Doslovno uziman je novac iz ZZO ZHŽ, Vilson Crnjac i Zdravko Bešlić su potpisivali sve što je vrh stranke zatražio. I u ZZO ZHŽ sada je crno. Propale su javne ustanove i poduzeća, a dugove javnih ustanova vlada mora podmiriti. Sve je to bila širokobriješko-ljubuška pamet!

Toni Kraljević je još jednom ponovio priču o zakidanju ZHŽ od strane Federalnih vlada i Zavoda za statistiku zbog smanjenja prihoda zbog obračuna po kojem je ZHŽ vođena da ima 84 tisuće žitelja. Nije odgovorio tko je tada bio na vlasti. Upravo HDZ BiH. Zašto je HDZ BiH to dozvolio i zašto neće tužiti Federalnu vladu za razdoblje od 2006. godine do danas?  

Kraljević pozvao institucije da procesuiraju

Kada je to kazao valjda nije mislio na svog premijera Ćosića, svog prethodnika Radoslava Luburića i ostale drage prijatelje iz stranke.

Kako protumačiti njegovu izjavu da jedino ZHŽ, za razliku od svih drugih županija, ima dug prema Poreznoj upravi i to mjeren desetinama milijuna KM. Tko je taj dug napravio i zašto kada je utvrdio kriminal istog nije prijavo nadležnim institucijama, jer mu je to bila obveza?

Oporba

Žalosno je čuti da nitko iz HDZ1990 i HSP nije želio doći u emisiju. Zašto te stranke još uopće postoje? Plaše li se objave da su i njihovi ministri sudjelovali u nezakonitim radnjama, jer su i sami koalirali s HDZ BiH?

Glas naroda

[ * neprimjereno * ] je [ * neprimjereno * ]

kraljević je novo mlado topovsko meso za moguću kradeze izbornu prevaru za koju se kradeze sprema jer misle vladat rajom doživotno ko drug tito

Očito patiš sitna dušo

Moj ministre zašto goniš investiore

Ministre zašto ne riješiš bliskoistočne probleme?

možda kraljević treba dva stana u zagrebu kuču na braču općinskog pasata a bar je dugo studira nije ševio faks pa je to šminka kradeze lošem imiđžu

Duhovito

Kako smanjiti dug, šta se nešto više proizvodi, više upošljava pa se povećao porez?
Može bit tko got hoće ministar, nema odakle smanjiti dug ako općine ništa ne naprave da se nova radna mijesta otvaraju!

duša od čovika prije rata bio cimer sa živkom budimirom u stanu lidije korać čiji je čovik radio za UDBU. nemojte na bešlića u čoviku 50 kila i ne gasi cigaru već jednu o drugu pripaljuje. nemojte ga dosta mu je i njegove muke.

Toni Kraljević i Nevenko Barbarić zadužili su Ljubuški i grad stagnira 15 godina. Sve zbog loše politike vladanja i osobnog bogaćenja na teret Ljubuškog proračuna.

Bože moj kako možete lajati toliko na Kraljevića,očito je velika zavist. Toni kralju samo naprijed u boj za narod svoj.
A i matematika Vam očito ne ide. Očito niste čuli da je momčina služio vojni rok,a kako bi sete znali ??? Iziđi iz mišije rupe pa nešto reci :-D

šta se brinete,čova i dodik će nmas spasit,to je njima sića

Toni Kraljević je uredan čo'vk i nije on zadužio općinu a naš vrli Kim-Nevenko Barbarić
što yes, yes ne kaže se zadužio već razdužio općinu.

krao ili držo vriću mensečini stara narodna

Nije sve pokrao Nevenko, šta su radili prethodnici?

informacia iz prve ruke dokumentirano vice majic ostavio nevenku opcinu sa 1 milion maraka u plusu a koliko je sad nevenko u plusu odnosno u minusu

Kako ga već zovu, uven ili krim nev barbar, za vrijeme svoje rastrošnosti (rastrojnosti) u plusu je za tri milijuna KM a njegova muzara opština je u minusu dvadeset milijuna KM. Kosturi treba da ispadnu iz ormara tek kad kradese ne bude pri kontroli vlasti, policije i pravosuđa.

Sebastian Kurz je navrijeme završio i nije kupio faks.Sa 28 godina

odakle je ovaj Kraljević

iz Radargrada.Akcija svaki tjedan radar jedan.Blago kući iz koje ovaj ode

Tko je bio gradonačelnik nakon g. Majića?

Udba je silom poćurila vijecu majića za načelnika, to je izvršio kumunista udbaš vice Vukojević po naputku centrale, poslije njega dođe kradeze zelić a poslije zna se naš vrli uven. Uglavnom sve je uvenulo u opštini Ljubuški sa kradeze upravom. Njihov glavni posao je bio da što više opušu pokradu i to pokušaju prikriti umotavanjem vjerom u Boga, domoljubljem i svakako izmišljenom ugroženosti. Ajde bola, to su ti obri lopine, do jedan u kradezeu je lopina, ko manje ko više , ovisi o poziciji.

Nevenko je krao i Toniju je malo dao a narode ko vas šljivi. Ljubuškim vlada mafija na čelu s Nevenkom Barbarićem i ekipom pomagača Kraljević, Ševe i Markotić te debeli pacov iz Otoka.

kraljević je majstor ekonomije on je ustanju gubitak prikazat ko dobitak kad mu knjige niko ne provjerava-komunistička škola adezeka -ševa

Pa znali neko gdje je sada Marija Ćeśkić,jedino svjetlo u tami je bila ali kako nema mandata i svjetlo se ugasi,pali svjetlo i pokazi se
Pravasice ..

Jadan narod dok mu ovi kradezeovci o glavi rade.

Je li Kraljević momački smanjio dug ZHŽ ili...??? (1) [video]
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari