Petra Barbir za priču "Zamjena" osvojila vrijednu nagradu

ljubuski.info

Zaljubljenici u poeziju i kratke priče sinoć su u Ljubuškom došli na svoje jer je u Gradskom parku organizirana manifestacija "Park pun priča", tijekom koje su ljubuški učenici javno čitali svoje priče i stihove.

U zelenom ambijentu parka, kratke priče i poeziju čitale su učenice Lana Živković, Patricija Matić, Petra Barbir i Petra Rupčić.

Dodatni štih manifestaciji dali su Mateo Čuvalo i Filip Granić koji su glazbom pratili čitanje stihova i tekstova.

Pročitane su tri kratke priče i 11 pjesama, a u pauzama između čitanja nastupio je simpatični glazbeni gost iz Osnovne škole Čitluk, Mateo Paponja, koji je na harmonici izveo nekoliko skladbi.

Sve kratke priče i poezija pročitane večeras u parku nastale su na radionicama kreativnog pisanja u Knjižnici Ljubuški.
Sve priče koje smo dobili na uvid su stvarno jako dobre. U povjerenstvu za odabir najbolje priče sam bila i prošle godine, a smatram da se ove godine vidi pomak, da su priče bolje koncipirane i smatram da su radionice koje je vodila prof Anita Milićević urodile plodom, kazala je Iva Bilić, član povjerenstva za odabir najbolje priče.

Nagrada za najbolju priču je na kraju otišla u ruke Petre Barbir, koja je napisala priču "Zamjena", te je ona za svoje spisateljsko umijeće nagrađena tabletom.

Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški se zahvalio svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima što su nazočili na radionicama kreativnog pisanja na kojima je i nastalo ovo bogatstvo priča i poezije, te istaknuo kako je uvjeren da će ova manifestacija prerasti u tradicionalni ljubuški ljetni događaj.

Sinoćnji program je vodila Anamarija Nosić, a ovaj događaj je organizirala JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Gradom Ljubuški.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Bravo Petra! Čestitke i tebi i svima koji su sudjelovali! Vesele me ovakvi kulturni događaji.

Zna li se kakvu je tabletu dobila za nagradu?

Petra Barbir za priču "Zamjena" osvojila vrijednu nagradu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari