Održana obuka o pisanju projekata za EU fondove

ljubuski.info

Završen je prvi ciklus obuke pod nazivom "EU fondovi i upravljanje projektnim ciklusom (PCM)" koju je i ove godine u Širokom Brijegu organizirao Ured Vlade Zapadnohercegovačke žup'anije za europske integracije u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu REDAH.

Obuku su održali čiji su članovi REDAH-a koji imaju dugogodišnje iskustvo u pripremi i provedbi EU projekata Nevzet Sefo, Admir Logo i Mirna Jelčić, priopćeno je iz županijskog ureda za EU integracije.

Obuka je bila namijenjena zaposlenicima svih institucija, gradova i općina u Zapadnohercegovačkoj županiji, kao i svim zainteresiranim predstavnicima mladih, studenata, nevladinog i privatnog sektora za ove teme, a cilj obuke je podizanje njihovih kapaciteta u području pripreme i pisanja projektnih prijedloga na javne pozive koji se raspisuju u okviru fondova Europske unije, a koji stoje na raspolaganju Bosni i Hercegovini.

Prva dva dana obuke, 25. i 26. lipnja 2019. godine predavači su nastojali sudionicima na što je moguće zanimljiviji način približiti kako se izrađuje prijedlog projekata, analiza dionika, stablo problema, logički okvir, proračun projekta, te sve ostale neophodne komponente za izradu kvalitetnog projektnog prijedloga, dok su preostala dva dana, 2. i 3. srpnja 2019. godine bila namijenjena za praktični dio.

Naime, trideset sudionika obuke su bili podijeljeni u dvije skupina, u kojima su detaljno razrađivali projektne ideje u području turizma i energetske učinkovitosti izabrane na temelju stvarnih potreba u Zapadnohercegovačoj županiji, kroz sve faze izrade projektnog prijedloga.

Nakon završetka teorijskog i praktičnog dijela obuke u trajanju od četiri dana predavači su svim sudionicima dodijelili certifikate o sudjelovanju te izrazili nadu da će im služiti kao motivacija da prate i šalju svoje projektne ideje na otvorene javne pozive u Bosni i Hercegovini, državama u okruženju i Europskoj uniji.

Glas naroda

eu fondovi su mrvice za kolonijalne države kao novci sa biroa rada i to traje OGRANIČENO a posle se možešH[ * neprimjereno * ]

kradeze prosi na narod koji je opuha i proda eu gazdama

Čemu služi razvojna agencija Herag??

Održana obuka o pisanju projekata za EU fondove
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari