Može li se prebrojati koliko je piromana do sada kažnjeno?

ljubuski.info

S obzirom na ekstremno visoke temperature i povećanu opasnost od izbijanja požara, Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije upozorava građane da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, vodova dalekovoda i slično.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili policiju na broj 122.

Odlaganje otpada na divlja odlagališta te paljenje istog prouzrokuje onečišćenje zraka i okoliša, a opasno je i za zdravlje ljudi te apeliramo na građane, da otpad odlažu na zato predviđena mjesta. Osim navedenog požar često prouzrokuje i veliku materijalnu štetu, te angažman vatrogasaca i ostalih struktura civilne zaštite što iziskuje i trošenje znatnijih financijskih sredstava. Posebno skrećemo pozornost građanima da, ako uslijed spaljivanja nastane požar koji bi imao kao posljedicu veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, da su za to, u skladu s Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine", broj: 36/03, 37/03, 21/04, 69/04, 18/05, 42/10, 42/11, 59/14, 76/14 i 46/16) predviđene kazne zatvora ili novčane kazne.

Iz Civilne zaštite apeliraju na sve građane: pridržavajte se zakonskih odredbi, ne palite vatru na nedopuštenim mjestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša mala nepažnja može imati nesagledive posljedice!, stoji u upozorenje Uprave civilne zaštite ZHŽ.

Inače, u prvih šest mjeseci ove godine vatrogasci su u Zapadnohercegovačkoj županiji ukupno imali 342 intervencije gaseći nisko raslinje i travu, požar u šumi, u stambenim objektima te pri prometnim nezgodama.

UCZ ZHŽ

Glas naroda

Sve su to lijepe investicije!

može li se prebrojati koliko je milijuna policija opljačkala vozačima i koliko su "cestari" ukrali ovom narodu?

Ne može

Kad je vruce sve uzavrije iskra plane jer je u jednoj ruci slama a u drugoj vatra pa se smjerom pali i smjerom gasi zborio je cuveni grcki filozof

kradeze pali kradeze gasi -ko kalmeta tunele farba

I estrada kumuje dosta ovim požarima pjevači recimo Mitar Mirić Zapalijo sam ludi plamen koće da ga gasi Ili Mate Bulić Gori Gora gori Borovina da nenabrajam dalje našto ovo liči.

Može li se prebrojati koliko je piromana do sada kažnjeno?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari