Vukoja: HNK Mostar je europsko kazalište

ljubuski.info

U okviru 38. kazališnih igara BiH u nedjelju je u sklopu pratećeg programa nazvanog 'Portreti' predstavljen Ivan Vukoja, ravnatelj HNK Mostar.

O tome kako se on kao netko tko nije iz kazališnog svijeta našao na mjestu ravantelja jedne kazališne kuće, s Vukojom je razgovarao dramarturg Dragan Komadina.

Vukoja je ovom prilikom rekao da su ga oduvijek zanimale filozofija i književnost, ali da je mislio da ne treba studirati to što voli, pa je upisao sociologiju.

Iz bogate biografije Vukoja je izdvojio da je bio dobitnik Goranove nagrade za mlade pjesnike 90'-tih godina prošloga stoljeća, da je objavio dvije knjige poezije, da je također bio i urednik magazina za političku kulturu i društvena pitanja STATUS-Mostar. A nakon svega se, kako kaže, na nagovor prijatelja, odlučio upustiti i u upravljanje HNK-om Mostar.

Vukoja je podsjetio da je te 2013., kada je počeo svoj mandat, Hrvatsko narodno kazalište Mostar bilo u teškoj situaciji. Danas je opet stalo na 'svoje noge', iako istina ima malo glumaca. Aii pored malog ansambla od samo sedam glumaca ovo kazalište ima 14 živućih predstava na svom repertoaru.

Također istaknuo je kako ova kazališna kuća surađuje uspješno i s Narodnim pozorištem Mostar.

Govoreći o Mostaru kao mogućoj prijestolnici kulture te ulozi kazališta, Vukoja je rekao da je oduvijek smatrao da Mostar zaslužuje to zvanje.
HNK Mostar je u Mostaru. Mostar je u Bosni i Hercegovini. Bosna i Hercegovina je u Europi, a samim tim i kazalište je europsko - rekao je Vukoja.

FENA

Glas naroda

To legendo

Neka partije Ivane

Vidi sta ti je skola..bih u europi...pa nismo znali do sada...hvala sto me ptosvijetli partijski druze...

Vi ste prijestolnica jada i cemera..

Bravo majstore jos dodaj cirkus pozorište kruha i igara stare sheme

Aj,Vukoja sjaši narod u crno ste zabili,kakvo kazalište,tu samo dolaze ovi novopečeni pohlepi i umišljeni pismeni Draganovi drugovi partizani.Normalni neće jer vas je dosta.Sami se falite !!!!

Vukoja: HNK Mostar je europsko kazalište
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari