Policija stigla na Uborak, prosvjednici ne odustaju od blokade

ljubuski.info

Pripadnici policijskih snaga stigli su jutros ispred J.P. Deponija d.o.o na lokaciji Uborak, koju građani blokiraju već deveti dan.

Komunalna poduzeća su počela prikupljati otpad iz kontejnera u gradu Mostaru, te ga planiraju odvoziti na odlagalište, no građani su i dalje odlučni u blokadi, pa su vlasti jučer najavile i djelovanje policije.

Blokada je nezakonita jer nije prijavljena, rečeno je od nadležnih tijekom jučerašnjeg sastanka gradskih vlasti i predstavnika građanske inicijative 'Jer me se tiče', koja sudjeluje s građanima u blokadi J.P. Deponije.

Iz policije su pojasnili kako će policija djelovati preventivno, na očuvanju javnog reda i mira.

Podsjetimo, građani su jučer odbili inicijativu Grada Mostara prema višim razinama vlasti, prvenstveno Vladi FBiH, da se pronađe druga lokacija za odlaganje krupnog otpada i izgradnju novog regionalnog odlagališta na području Grada Mostara.

Inače, jedan od prosvjednika Fuad Hujdur jučer je kazao kako su prosvjednici spremni ići u zatvor.
Ostajem ovdje dok ne umrem, ozbiljno, ovdje sam dok ne umrem. Ne može nama policija ništa, mogu nas odvesti, ali mi ćemo se opet vratiti, kazao je Hujdur, dodajući kako građani neće promijeniti odgovor dok se J.P. Deponija d.o.o. ne zatvori, ponavljajući kako su odobreni svi zahtjevi građana osim jednog, da se odlagalište zatvori na godinu dana.

bljesak.info

Glas naroda

haha nije prijavljen , koja izlika , a gradonačelnik koji je izabran na 4 godine mandata sjedi u fotelji ima 12 godina bez izbora , jeli on prijavljen i legalan policijo

Tako je to kad inspekcija sjedi u uredu a svatko radi što hoce i gradi gdje hoce.

Policija stigla na Uborak, prosvjednici ne odustaju od blokade
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari