Mještani nezadovoljni novom pograničnom situacijom

ljubuski.info

Više od mjesec dana trajalo je postavljanje novih rampi s lokotima i nadzornih kamera na privremene granične kontrolne točke u Kašču i Mijacima, na širem području Vrgorca.

Sad je to sve više-manje u funkciji, stanovništvo uz granicu koje ima pogranične propusnice može u nadležnoj policijskoj postaji preuzeti ključeve za rampe, a dok na taj način prelaze granicu s BiH, snima ih kamera i dežurni policajci u postaji vide tko prolazi i s čime.

U javnosti su ova dva mjesta prikazana kao "švercerske meke", no tajni izvidi koje je jedno vrijeme radio USKOK, kako doznajemo, nisu pokazali da "prava roba" ide ovim kanalima.

Malobrojni mještani koji su ostali živjeti u selima s obje strane granice rijetko će javno negodovati iz straha da ih nešto ne dočeka za nekoliko dana kada budu išli na njivu, po grožđe, luk, krumpir... No, u neformalnim razgovorima neće skrivati činjenicu da su prilično nezadovljni novim načinom kontrole prometa i života u njihovu kraju. Pitaju se koja je svrha svega toga kad su policijske patrole i kontrole non-stop po selima.

Neslužbeno se doznaje kako je privremena granična kontrolna točka u Velikom Prologu izuzeta od vidljivog postavljanja kamere, a bolje upućeni u cijeli slučaju kažu kako je policija gotovo 24 sata na tom nekadašnjem prijelazu koji je zatvoren za promet, osim za potrebe nekoliko sretnika s propusnicom.

M. Primorac | Slobodna Dalmacija

Glas naroda

Di je nestalo drugo pero Kašča,Mate je prvo,Nekad je svaki dan bija u medijima...

Ide li preko Kašča i sada banjalučki krumpir.

A Sta ce mora je,radit za miliciju, kako bi on Moga drugacije gonjat, sreca postoje zapisi u vrgorcu, posteno je covik izdava

Kud sad moj dragi prijatelju, vidi Se sad sve na snimkama,

Proloski komunisti kako lipo komentiraju svoje ljude i komentiraju na ovom komunistickom portalu stidite se

Kakav bakir, Zar on nije cuva koze

Granica je da se Šverca ako se nešverca ona brzo zareste. Šverc je naša sudbina i jedino što je ostalo da se more utuć koja para kad je ovo sve propalo ja bi da predlog da se u ljubuškom jednom godišnje organiziraju Dani ŠVERCA. ali ne iza Općine nego u Općini. Najača grana industrije i nikad neće propast ima cjenu dobru cilu godinu.

Stobon bi moga čili janje saždrat!

Nova sezona serije Na granici snima se u Prologu! Stiže Zorka, rampa je već tu

Drži te se Proložani svaki đava iz one pršutane Herceg dolazi još vidim na crno ljudi rade kako ih nije sramota neću više nikad doli doći.
Naučilo se pokvareno živit.

HDZ je obećo granice neće biti a sad nam na orovlju radi šentilj
dragovoljac franje tuđmana jeli vam ime treba-prevara

HDZ je obećo granice neće biti a sad nam na orovlju radi šentilj
dragovoljac franje tuđmana jeli vam ime treba-prevara

Mještani nezadovoljni novom pograničnom situacijom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari