Policajci o stanju u GP: "Bruka i sramota je što se radi"!

ljubuski.info

Skupina policajaca Granične policije BiH, u nekoliko navrata, obraćala se Tužiteljstvu BiH, Ministarstvu sigurnosti BiH, direktoru SIPA-e i direktoru Granične policije BiH poručujući kako će sve dosadašnje dopise proslijediti i liderima stranaka, a na prvom mjestu predsjedniku HDZ BiH Draganu Čoviću, kako bi ga upoznali što u ovoj državnoj policijskoj agenciji rade njegovi kadrovi Zoran Galić i Vladimir Popović, kao i Bakiru Izetbegoviću i Fahrudinu Radončiću koje žele upoznati sa aktivnostima Zijada Srabovića, koji je "malo SBB, malo SDA".

Bruka je i sramota što se radi. Galić, Popović i Srabović provode u djela sve ono što zamisle. Posljednji konkurs za činovanje u čin samostalni inspektor je bio toliko jadan da nemamo riječi. Znali smo unaprijed ko će proći i prošli su samo oni koji su ranije dobili test, jer za taj čin proveden je postupak testiranja. Prošlo ih je samo onoliko koliko je bilo potrebno da se popune raspisana mjesta na konkursu i niko mimo njih.

Predsjednik komisije za to činovanje Dragan Kulić i članovi Stjepan Skoko i Naim Pidro, odradili su posao kako im je rečeno. Kulić i Skoko su, kako je navedeno u dopisu, imali motiv da poslušno odrade zadaću, jer su na dan Granične policije u maju ove godine dobili Zlatne policijske značke.

Na tom konkursu čin samostalnog inspektora, navode dalje policajci, dobio je Rudolf Stipić, da bi, kako kažu, oslobodio mjesto Ivici Sablji koji će sigurno na sljedećem konkursu biti unaprijeđen u čin viši inspektor. Da bi Ivica Sabljo dobio taj čin "pogurao" ga je Galić sa Srebrenom policijskom značkom koju je dobio u maju mjesecu ove godine kada i Kulić i Skoko. Uz to što je poslušnik, stoji u dopisu, Sabljo je i kućni prijatelj sa Zoranom Galićem.

Također, čin samostalnog inspektora dobio je i Mirel Imamović koji je test položio na dva raspisana mjesta, inače Srabovićev kadar. Već mjesecima, javna tajna je u GP da će Imamović i Stipić biti nagrađeni činovima.

Čin samostalnog inspektora dobio je i Nedžad Vojić. Zanimljivo je da je kao navodno komisija ga pogrešno bodovala, te je "greška" ispravljena, dodani su mu bodovi, čime je otklonjena prepreka da on dobije također čin.

Isto tako se zna da postoje policijski službenici za koje je javna tajna da nikada neće biti činovani dok su tu Popović i Srabović, a radi se o dokazano stručnim i profesionalnim policijskim službenicima za koje se može utvrditi provjerama o kakvim se osobama radi.

Zlatnu policijsku značku dobio je i Rejhan Raković, bez obzira što je već dobitnik Srebrene policijske značke. Ogorčeni policajci koji već mjesecima mole u svojim dopisima nadležne organe da se pozabave nezakonitostima u GP BiH, pitaju se čime je Raković zaslužio priznanje.

Možda zato što je u čuvenom "alfa timu"? Nevjerojatno je kakvo kazalište pravi Zoran Galić sa tim "alfa timom"? Oformio je taj neki tim "specijalaca" kako oni već sebe smatraju i tako se i ponašaju, da ga čuvaju, prate i štite !?.

Ogorčeni policajci pitaju i direktora Galića da, ako već ima prijetnje i ako se boji za svoju sigurnost, zar nije logično da se obrati nadležnoj agenciji koja će mu dodijeliti odgovarajuću zaštitu ukoliko za to ima osnova, a ne da mimo svih pravilnika formira privatne timove, koji su obučeni u uniforme specijalaca, što također nije definirano pravilnicima.

Vjerojatno zato što je član tog "alfa tima" Srebrenu policijsku značku dobio je i Tarik Čengić. Nažalost, u GP ima toliko dobrih policajaca koji su svojim profesionalnim radom zaslužili makar pohvalu. Ali oni nisu ni članovi "alfa tima", niti su poslušnici trojca Galić-Srabović-Popović.

Prestižna priznanja Zlatna i Srebrena policijska značka devalvirana je jer je neselektivno dodjeljuju kome stignu, ne po profesionalnim zaslugama, već isključivo internim linijama.

Sada samo čekamo kada će i Novak Džida dobiti čin glavni inspektor, Ivica Sabljo viši inspektor, te Fahro Ibrić koji zaslužuje taj čin, ali ne na način na koji mu ga pokušavaju dodijeliti..

Ovim pismom ukratko želimo da vas obavijestimo što radi navedeni trojac, i da se ponaša kao da je GP njihova privatna firma. Pri tome, među policijskim službenicima siju strah i paniku, i svi se boje da već sutra neko novi ne nađe se na njihovoj meti. Sve se svodi na privatne istrage, osobne osvete. Provjerite sve naše navode, i vidjet ćete kako Galić-Popović-Srabović uništavaju ugled Granične policije BiH.

Ogorčeni policajaci | NAP

Glas naroda

Hoffman KRALJ

Svaka čast gospodine Galiću otkad ste došli u DGS vidi se napredak u radu i ponašanju policajaca na granici.

Tako je . Gospodin Galić je pravi profesionalac.

Sta reci covik i ne zna di je ko neki direktor jos sluzbu naziva DGS e moji ko zo je bi , ode droga citavih koliko ono kg.danas 35 , morate izmisljati rezultate jadni "dobri ljudi"

Hoffi TITO

Hoffi TITO

Gostu kad pises ovdje ustaj na noge reko sam ti gospda Galic je institucija ,slusaces ti i sudbinu CE da ti kroji bas gospodin Galic profesionalac faca covjek jedan veliki gospodin ,pogkedaj svog hofij kad prica upljuva SE hahahah kao i vii koji cinite TU alfu hofijuvu IMA vas 0,01% hahah misevi ovdje lajete po Portal unutar granicne KO misevi pisnut nemsijete hahahh vase Diplome neoismenjacii su lazne tvorovi jedni dobili ste cinove neznate definiciju granicne policije kao i vas hofi nepisiti grupa policjca nezadovoljna nego istinu kazite vi [ * neprimjereno * ] pr vas SA hofijem lizogusci njegivi IMA vas na prste nabrojat skupina polcjaca hahahh Puna podrska menadzmentu do kraja istrijbit ove lopove SA laznim diplomama hofijeve ist KO i in hhahahah

Milane ne vruc vode vidis da ti na mozak udara.Pa sto udari na Galica i njegovu laznu diplomu?pa sto ti?i tako nadodjes na istinu o laznoj vlastitoj diplomi , dodje tako vrijeme kad bu da la progovori fukara se obogati i pametan zasuti

Komentar ovog nazovi Milana'najslikovitije pokazuje iz kojeg mračnog i nepismenog blata dolaze pristaše falsifikatora Zorana B. Galića.Isti su kao i njihov Fabusov namjesnik,nepismeni,kriminalizirani,nedotupavi,tragikomični i do zla Boga uplašeni.

dajte molimvas imadeli ijedan galić daje normalan svi bukađije a srce ko kurto gumica za čunu

imade žiža je ured a srce još manje ko mala kapulica za sadnju

sad je žiža glavni kamatar nema više pok ćele

Sta je gostu smetljru jesmo Galicevi IMA nas 90% granicne policije dugogodisnji radnici iznad vas misevi pcovi hofijeviu hhahhh progutala vas pohlepa lopovluk vas slusacete vi giodoina velikan instituciju Galica slusat i lizat Patois kad vom SE naredi hahahah na prste vas nbrojat koliko Tod pljujete vi i ovaj seoski Portal gospoda velikan Galic sve Jack krojice vam gospodin GAL IC sudbinu i narednih 6 godina dotadq cete vi pacovi pokripat hahahah

Milance malo se neurozan de povuci koju crtu ,nalemaj zenku,a prije toga je si lu j pa po mahali provucaraj da pokazes silu .Bjezi bu da lo neopevana Dr.Seizovic vrhunski akademik savrseno dijagnozu dao za falsifikatore.

Haha ovo ste se prestavlja milan je Zoran vidi se da je nepismen nezna ni recenicu sastavit plati bolan nekom da pise za tebe kao sto si i diplomu platio i kupio

Puna podrska menadzmentu ,gospodine Galicu samo napred granicna policija je u vas;

Ja ko zo je ba cuj "granicna policija je u VAS"a Dr.ja tupka ovog sto se zadao pamet nekom prosuti eto ti Dr.iz ladice br.,7 viri :-) idi bu da lo malo svjeze limunade da dodjes sebi gmazu nepismeni

Samo napred Galicu stuci ovu stoku lopovsku ,pokazi di im je misto

:-) psttt ne se uzbudjavati steti herzu

Velika podrška gospodinu Galiću. Nemojte se osvrćati na izrečene laži .

Ne kaže se osvrćati nego osvrtati.Pa imali bar jedan pismen štovatelj lika i djela posuškog krivotvoritelja i svodnika Bobića.Isti vođa ista nepismena kamarila zombija.

jeli stvarno olena popik radila u žiže pok joj duši kanitese sirotinje budelijin bog vraća nije dobro prodavat sirotinju

Puna podrska Galicu samo napred isteraj na videlo krimilopove hofiij ,i hofici vi ste proslost granicne policije

Puna podrška gospodinu Galiću

A za šta ga držiš odnosno pridržavaš .

Sta su oni napravili za sluzbu do kada ovako pofobni napreduju

Nazalost praksa sa Glalićem se nastavila napreduju samo njemu podobni i nagrađuju se primjer zapovjednik JPK mobilne jedinice njegov frend Skoko nagrađuje se već par puta ni zašta a primjer imate policajca koi je otkrio 40 kilograma , droge u Jasenovcu i nije nagrađen za dan granične policije ali je za vid tog nagrađen čovik koi sjedi u kancelariji i javlja se na telefon u TU Gradiška Alija tako Zoran Galić motivira i i daje podršku svojim graničarima!

U GP odavno vlada anarhija i bezakonje od vrha rade sta hoce i kako hoce.Za njih nema zakona i propisa.

Nazalost momka koji je otkrio i sprečio i prijavio šverc cigareta PREKO graničnog prelaza Stranica rukovodstvo granične policije deceniju proganja i sikanira samo zato jel je civil radiš svoj posao nije htio pare koje su mu nudjene.Zanimljivo je da granična policija nije nikad provodila istragu niti oko šverca cigareta niti oko upućenih prijetnje policajcu koji je to razotkrila i prijavio i ako je bila po službenoj dužnosti i zakonu o policijskim službenicima Bih da je provede.Toliko o zakonitom radu granične policije BiH.Rijec je o djelatniku postoje Gradiške Palalić Dalibor.

Svaki vid respekta prema pre svega covjeku pa tek onda čestitom policajcu Palalić Daliboru kakav si covjek pokazao si lično na djelu kada si u Velikoj Kladusi spasao djevojčicu migranata iz Pakistana svaka ti čast momče!!!!!!

Nažalost bivši državni tužilac Milorad Barašin je primio ogroman novac da zataška i opstruiše Istragu i ne procesuira šverc cigareta iz BiH preko granicnog prelaza Strmica a ujedno je i nagrađen funkcijom sa mjesta kantonalnog tužioca Livno ,čija je mjesna nadležnost i bila po mjestu događaja na mjesto glavnog državnog tužiica!Nađite na sajtu upravo kako direktor granicne policije Vinko Dumančić uručuje Barašinu upravo zlatni grb i zbačku granične policje BiH u znak zahvslnosti! Zašto to Dumančić nije uručio ovom hrabrom policajcu koi je to i više negoli zaslužio, govori upravo o dubokoj umješanosti rukovodstva Granicne policije u ovsj šverc cigareta!?

Zaista pratio sam slučaj ovog, graničara bilo je u presu, blicu magazinu dani Sipa je provela istragu i 2010 godine dostavila izvješće o svemu navedenom, utvrđeno je niz propusta od strane granične policije Bih u lancu rukovođenju od zapovjednika pa preko načelnika terenske kancelariju Grahovo do odjela unutarnje kontrole, načelnika službe i direktora svi zajedno čine zločinačkim poduhvatu ili udruženje za rad vršenja krivičnih djela i sticanja protiv pravne imovinske koristi...

Zanimljivo je istaći da krijumčarrne cigarete preko graničnog prrlaza Strmica izlaz iz BiH, koje su otkrivene u dva navrsta dve hladnjače zagrebačkih registsrskih oznaka nikad nisu doživjele sudski epilog ,čak je i Sipa provela istragu i tuziteljstvu BiH još 2010 dostavila izvještaj o tom...

Pratim sve cijeli slučaj dokaz da su čelnici i visoko pozicirani ljudi iz vrha granične policije umješani u ivaj krupni šverc cigareta..

O kakvoj diktaturi vi pričate,a ovakvim istupanjem sami se demantirate. Očito je da ste vi uvlači[ * neprimjereno * ] bivšoj zapovjednoj garnituri koja je preko lokalnih šefova(drugova iz sup-a) osim diktature upravljali i s mnogo drugih" aktivnost".pričajte s običnim policajcima,a njih je puno,puno više od ovih "potlačenih". Uktatko Zoran je Steđinac za sve prthodne.

Zato ljudi koji imaju rezultate rada na terenu nisu nagrađeni značkom a nagrađeni su neradnici koji se javljaju na telefone iz kancelarije.Momak koji je otkrio 40 kilograma droge na Mgp Gradina nije dobio značku ,što je šamar svim policajcima ali onim pravim koji zaiste i najviše posla odrade,toliko o poštenom radu i dodjeli unapređenja.

Policajci o stanju u GP: "Bruka i sramota je što se radi"!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Svi smo mi krvavi ispod kože Vera Soldo | Republika info
ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari