Zatvaranje Uborka vraća problem otpada u Ljubuški?

ljubuski.info

Samo jedan samosvjesni potez mještana sjevernih mostarskih naselja oko odlagališta otpada Uborak, vratio je problem odvoza otpada u Ljubuškom i još jednom pokazao koliko je materijalne i novčane štete nanešeno općini Ljubuški.

Iako će se trenutna blokada Uborka riješiti, na ovaj ili onaj način, odlagalište će i u budućnosti biti problematično, budući da je njegova sanacija dugoročan problem, pa bi se Ljubuški uskoro mogao valjati u otpadu.

Zbog "viših" interesa žrtvovano je lokalno komunalno poduzeće, u cilju izvlačenja proračunskog novca. Dugogodišnji ugovor s ALBA-om je klasična pljačka proračuna s posljedicama gubljenja radnih mjesta, smanjenja punjenja općinskog proračuna, stvaranja gubitaka od gotovo 11 milijuna KM, davanja 2 milijuna KM proračunskih novaca privatnom poduzeću.

Sve je to osmislio Nevenko Barbarić a dopustili i ozakonili vijećnici. Znamo - rijetki su vijećnici HDZ BiH koji su mislili svojom glavom, već glavom Barbarića. Nisu bitno drugačiji ni vijećnici ostalih stranaka, interesnih skupina koje su se nekad zvale oporbom. Sve probleme njima rješava korupcija i hranjiva mrkva vladajuće stranke. Na prste se mogu pobrojati vijećnici koji su kritički govorili o komunalnim problemima. No, to nije čudno zna li se kako vijećnike uglavnom postavljaju glasovi dopisani poslije 19 sati, a narodni glasovi im svakako nisu bili dovoljno za izbor. Pa kada su izabrani na prijevaru ni nemaju obvezu predstavljanja naroda, već samo sebe i svog interesa.

U nadolazećim godinama otpad će ponovno biti glavna tema gradskog vijeća, a ne razvoj. Ljubuški je mentalno zakazao, pa nije ni čudo kako se ne uspijeva prodati ni krumpir, oko kojeg se vrti sva naša budućnost.

N.B.

Glas naroda

Parkovi preuzimaju odvoz smeca i gone ga u Grab

zadnje dvije noći nije ni voženo smeće , kante su pune po selima što znači ekološka katastrofa

Po ovomw vi želite da otpad ostaje u ljubuškom!?

odpad će zbrinuti BORASI i BARBARIĆI da i mene i moju kuću hrani općina i ja bi zbrinuo odpad a pomoć će im draganće i njegovi tokari doktori HDZa stožerne stranke lopovluka koja je ubila ćovjeka vrjednijeg od cile stranke BRUNU bušiča
-pozdravlja vas ŠKORO i MATA kreće opet oslobodit zemlju od udbaša

Moj prijedlog je da odlagalište bude u Lipnu, oni su više od 100% za kradeze, a da se još ono nekoliko stanovnika preseli u Dobro Selo, kako je bilo za vrijeme Turaka. Tamo imaju školu pa se neće morati graditi u Lipnu za troje djece.

ja mislim da deponirati treba između Veljaka i Orahovlja jer se lako moze zatrpat ili od Graba prema granici
Grabljani bi se mogli malo žrtvovati za grad bilo bi pošteno

Sad treba osnovati novu Firmu
Smeće d.o.o-H.D.Z.-copany
U ljubuški smeće svakako nem Naroda.

Barbarić sad hoće vratit Albu Općini i raskinuti ugovor.Ovo mu ide u prilog.

najbolje na plantazu, il u sri ljubuskog polja...svakom isto i svak zadovoljan

IOonako je nevenko uništio vinariju i plantažu,pa ne bi bilo loše da tu istovara otpad.Nikad ga nije bilo briga ni za grad ni za bilo koga drugoga.Samo radi za sebe,Ljubuški ima nesreću zbog tog čovjeka.

Smeće ide u Klobuk, to će sredit naš gradonačelnik barbika, kipovat će ga na svoju dedovinu dok se ne iznađe rješenje.

ja sam isto da se goni u lipno.referendum pa sta narod odluci

Nema šanse. Neka ga Nevenko odlaže na Ševin fakultet jer tamo je reciklaža u tijeku.

Vise cvjeca -manje smeca

kuda će mo sa HDZ smećem već smrdi na sve strane

Nuje to nikakav problem Smece na Bučine gdje se vizilo i prije 10 godina.
Mozete mislit sta se sve jos uvjek desava sa tim starim zatrpanim smecem ljepota za Trebizat i za Čeveljušu odmah ispod deponije

dođi da vidiš-dođi da se diviš
dođi da koju boleštinu pokupiš.
Zar gospoda ne goni asmeće u Zenicu¨.........

Kad se plaća onda je priča mora bit tako velika cijena " Znaš li ti di je Zenica"?
Može bit " zenica oka , grad Zenica ili?
Jaši narod dok moreš!

Mjestani iz Ljubuškog i okolnih mjesta ne odlazite svoj otpad na poligonu kraj srednje skole ,svi ce te ga doci pokupiti ,kamera vas snima ili ce te kazne platiti.

Ako su u Lipnu 100 posto za hdz unda ćemo tamo vozit.

U Lipnu glasuju svi pomrli neodjavljeni, tako da, pokoj im njihovoj duši, bez njihovog upiranja prstom stožerna partija bivših komunjara sve zaokruži posli sedam. Zna se za koga. Za svoju propast, to se sad laganice vidi.

reciklaža+spalionica i problem riješen

Zatvaranje Uborka vraća problem otpada u Ljubuški?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari