Wigemark pohvalio Zapadnohercegovačku županiju

ljubuski.info

Voditelj Izaslanstva Europske unije u BiH i posebni predstavnik Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark u utorak je prvi put službeno posjetio Vladu i Skupštinu Zapadnohercegovačke županijeu Širokom Brijegu.

Wigemark se u dvorani za sastanke Vlade sastao s predsjednikom Vlade ZHŽ Zdenkom Ćosićem te predsjednikom Skupštine ZHŽ Ivanom Jelčić.

Ovo je dio susreta koje obavljamo s novim sazivima vlada na razini županija. U okviru ovih susreta pokušavamo saznati nešto više o tome gdje se pojedine razine vlasti, u ovom slučaju županije, nalaze u procesu integracija te koji su problemi i izazovi s kojima se suočavaju, kazao je Wigemark na početku obraćanja novinarima.

Pohvalio je Zapadnohercegovačku županiju istaknuvši njezin napredak u različitim oblastima, no ukazao je i na određene izazove i probleme s kojima se susreće.
Razgovarali smo o mišljenju koje je nedavno Europska komisija objavila o aplikaciji BiH za članstvo u Europskoj uniji, što to znači za samu Zapadnohercegovačku županiju. Ova županija je itekako napredna u različitim oblastima, međutim ima svoje izazove i probleme pogotovo kada je riječ o infrastrukturnim pitanjima.

Govorili smo o potrebi usklađivanja zakonodavstva i usklađivanja propisa, a jedan od primjera oblasti je javna uprava. Vi trenutačno u zemlji imate sedam različitih sustava javne uprave za članstvo u EU, to su jednostavno sustavi koji su neodrživi. Da bi zemlja postala članica, morat ćete jako puno toga raditi na usklađivanju pravnih propisa što u suštini i jeste jedan od temelja Europske unije, mišljenja je posebni predstavnik EU u BiH.

ZHŽ će morati provesti socijalno-ekonomsku reformu kao jedan od procesa koji će ići paralelno s EU integracijama.
Zapadnohercegovačka županija je poznata po svojim dinamičnim gospodarskim aktivnostima, a s predsjednikom Vlade razgovarao sam na temu potrebe provedbe daljnjih socijalno-ekonomskih reformi kao jednog od procesa koji će ići paralelno s europskim integracijama. EU ima jako puno standarda, međutim, onaj standard dobrog življenja je njezin osnovni standard, zaključio je Wigemark u obraćanju novinarima nakon sastanka.

ZHŽ zasigurno prednjači u FBiH kada su u pitanju europske integracije, o čemu svjedoči i aktivnost Ureda Vlade ZHŽ za europske integracije te bez obzira na stanje na državnoj razini ova županija već povlači konkretne poteze.
Sve ono što je u našoj nadležnosti mi se trudimo pratiti i zadovoljiti te usklađivati sa stečevinama Europske unije. Osnovali smo Ured Vlade ZHŽ za europske integracije, imamo sva koordinacijska tijela i u tom smislu te u smo nekim konkretnim potezima i programima otišli najdalje. To je jedan standard koji bi svi u ovoj državi trebali poštivati, ako stvarno i iskreno misle ono što govore, a to je da je ovoj zemlji mjesto u Europskoj uniji, istaknuo je predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić nakon sastanka s Wigemarkom.

Grude su danas primjer u gospodarskom i svakom drugom smislu

Voditelj Izaslanstva Europske unije u BiH i posebni predstavnik Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark je nakon Širokog Brijega otišao u Grude gdje je sudjelovao u javnoj debati "Izazovi i mogućnosti procesa pristupanja EU".

Wigemark nije štedio lijepe riječi o Grudama, danas gospodarski najrazvijenijoj općini u BiH.

Podsjetio je na to kakve su Grude bile 70-ih godina prošlog stoljeća, a danas su primjer svima drugima u gospodarskom, ali i svakom drugom smislu.

Prije službenog programa Wigemark se sastao s grudskim načelnikom Ljubom Grizeljom, te je odgovarao na pitanja građana i poduzetnika, ali i saslušao njihova iskustva življenja i djelovanja kako u ovoj lokalnoj zajednici tako i na prostoru šire Bosne i Hercegovine.

bljesak.info

Glas naroda

Garant se ovaj Wingemark Napusio Travice

Nevirujem dabi to Zdena dopustija

Hahaha hahaha

Zaobiđen Ljubuški u punom Luku.U nas nitko ne dolazi.Ne ide nam poljoprivreda,turizam i dalje šteka,tvornica i pogona nemamo,stanovništvo iseljava više nas vani nego ovdje.Dobio status Grada u kojeg nitko ne dolazi.Danije Čeveljuše ,Izviđača i kravice za nas se ne bi ni znalo.Nevenkovgrad plako ali sigurno odumire na slavu vječnu partije HDZ.

Moj Wigemark pazi dooobro na takulin!

Vidi Trole kako glumi modernog politicara,objavi moj crni Jelcicu koga si imenovao sebi za savjetnike propalico jedna hadezeovska ...sram te bilo

vigemark fali zapadno hercegovacki kanton zato sto nemaju nista sto ste sve unistili

Poslije janjetine i gemišta sve je super

Naravno da će je pohvalit jer ni David Copeerfield nebi moga napravit da ovolike pare bez traga nestanu

Idemo se odvojit od ostatka bih ko Kosovo od srbije dosta je življenja i uživanja cijele Bih sa naših ledja i naše privrede ZHŽ Bakire što si kusa kusa.

Wingemarkt nas nahvalio ide nam, ide...
Grude , da a šta je to u Ljubuškome za pohvaliti?

Seperatista,ti dobro sanjaš ko i čova..Ako su nas priznali kao cjelovitu BiH,onda cijepanja nema naredni 100god.I lova je sanja o entitetu pa od tog ništa,ali lova zabavlja narod a bogati se njegovi 100 ljudi,a narod pobiže od nepravde i laži.ČOVA.......

Grude imadu Vijoletu i Grafotisak i još par neki manji Tvornica i ništa više kako god okreneš u Grudama se sve nešto vrti oko neke Papirine ili je za doli Brisat ili je za gori pisat. Din je Kravica mogu samo sanjat otome sve je to u Grudan danas sutra more ko Uljanik završit i propast Kravica Koćuša Čeveljuša Kula krvimi Idelove neće nikad kakve Grude selendra bila i ostala.

ljubuški udbaši su ostavili ljubuški posle rata na nemilost udbašim širokog a svoju [ * neprimjereno * ]cu spremili u zagreb bave se biznisom
otpad
iznajmljuju hrvacke plažkupuju hrvacke otoke i srpska odmarališta
onda će posle biti investitori humanitarci i spasitelji hrvata-koje licemjerstvo
no dolazi ruža tomašić i SUVERENISTI da POMETU HDZ da im ni perije ne ostane
uz škoru drina je voda duboka a HDZ pljačka je dotukla i iselila hrvate

šećerom te vabi dok te u koloniju namami tako je bilo u hrvackoj
hercegovina je predivna kolonija za veliku njemačku a HDZkani će je prodat mukte ko SANADER inu

šećerom te vabi dok te u koloniju namami tako je bilo u hrvackoj
hercegovina je predivna kolonija za veliku njemačku a HDZkani će je prodat mukte ko SANADER inu

Velik je državni aparat, više nepotrebnih razina vlasti, ogromna nepotrebna politički obojena kradeze administracija koju netko mora hraniti. To je poruka g. Wigemarka. Došao je vidjeti zbog čega sele mladi iz Hercegovine. Bježe od lopina, pripitog Ćose i kompanije. Županije su nepotrebni u sustavu Vlasti, Ćosa može povesti svoje stado kući. Narodu ništa gore ne bi bilo.

gledaj križa iza pijani udbaša isusek isusek i on će postat UDBAŠ

narod ne može skućit sve HDZ miševe mekinjare koji su gola h[ * neprimjereno * ] došli u HDZ slušat lepu našu i krast narod onda HDZ pratru u prvi red
oni su postali pratarski baštovani i humanitarci a ustvari su seljoberi i uvlači[ * neprimjereno * ]i HDZa koji se naslikavaju oko crkava ko da je naros ovca-[ * neprimjereno * ] se uvjek crkvom pokrivaju
DOLAZE VREMENA KAD SE ORA KRIJE U KOKOŠINJAC!

Vlast je još i dobra kakav joj je Narod ništa bolji odvlasti nije. Pa neka kaže ko god šta oće kakav Narod takva vlast kakva vlast takav Narod.

Šved 3.7 promila a naš Zdena 4.3 promila. Koji antologijski sastanak.

Pijane budale.

Ovi nas fali..pa to nema u tri .icke materine.nek ostane on zivit ovdje sa ovom [ * neprimjereno * ]m od politicara. Mrs bleso blesavi sto im dizes rep.

narod nije loš a vlast je smeće jer je sama sebe birala i namještala no je narod budala što trpi nasilje manjine jer HDZ vlada sa lažnjacim ko joker i svega 25 % glasova a lud narod šuti koji ima 75%glasova spavača koji čekaju da mu [ * neprimjereno * ] HDZa donesu blagostanje
narod je suveren gospodar a vlast treba služit narodu a ne obratno
zato narod u demokracijan ruši vlast ulicom kad god mu nije dobro
no seljoberi šute i trpe i iseljavaju se a bagra krade i uništava našu đedovinu dok se ne povratamo pa će radit zolje noću

I ja isto mislin odveli su čovika na janjetinu planinski sir gemišt.Čovit misli tu je med i mliko što mu nisu pokazali one firme što su zatvorili smećišta septičke jame itd .

Wigemark pohvalio Zapadnohercegovačku županiju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari