Uspostavom registra protiv crnog tržišta duhana

ljubuski.info

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, donijelo je Odluku o dopuni tarife administrativnih pristojbi, kojom se prvi put uspostavlja registar i evidencija za duhansku industriju, čime se doprinosi uređenju ove gospodarske grane i suzbija crno tržište, priopćeno je u ponedjeljak iz Vijeća ministara.

Bosna i Hercegovina je jedina zemlja u regiji koja dugo nije imala uređenu legislativu za duhansku industriju, a i njene specifičnosti, što je omogućilo ekspanziju velikim tvrtkama na domaćem tržištu, kao i procvat nezakonite trgovine duhanom i duhanskim proizvodima.

Visina pristojbe kreće se od 100 KM, koliko iznosi naknada za upis izvoznika, do 150.000 KM za upis uvoznika u Registar izvoznika i uvoznika duhanskih proizvoda ili za upis u Registar veleprodaje duhanskih proizvoda. Za upis ili brisanje iz odgovarajućih registara visina pristojbi iznosi od 100 do 3.000 KM, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Glas naroda

Mi ode u irskoj pušimo grljevčanski duhan i nema boljega , samo nam fali malo domačice naše ....

sad i odma LEGALIZIRAT sadnju duvana u hercegovini to je važnije od čovičevog trećag entiteta-tako kaže rahmetli ĐŽEMO bjedić

Hapse jadni narod rad malo dubana a ovi sto uvoze duvan dile s njima dobit nije to vjece ministara vec lopova

I ja ponesen svakog Lita 10 kili i dosta svugodinu

Najveci problem je taj sto svaki uvoznik moze uvesti duhana u listu bez ogranicenja i zasto im treba.Drzava treba duhan staviti na D rezim tj.da ga moze uvoziti samo onaj ko proizvodi cigarete i rijesen problem.Sa ovakvim zakonskim mjerama domaci proizvodjaci bi imali plasman na domacem trzistu.

Sram vas bilo političari mismo odavno ito dobro popušili ada ništa nismo posadili pustite nas na miru da priživimo ida neiđemo odnaši kuća u tuđi usvit. Ukojem ste vi kriminalu a mi šutimo i gledamo vam sve krozprste cilo vrime morete vala ivi zažmirit nato jedno oko pa pustit jadni narod dase snalazi kako god ko znade.

samo krupni zub smi krasta a žuti i crni vragovi sitnog zuba moraju poštovat zakonpijanog šeksa i onog kiselina zastupnika-dr.franjo tuđman otac udbaške hrvacke HDZa

Prepisan zakon od vilanaca-udbe koja su i danas na vlasti nekad očevi danas sinovi a sutraće bit opet neko odnji ako bog da da se napolkon iskorjene.

Uspostavom registra protiv crnog tržišta duhana
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari