Na Humcu biskup krizmao 126 mladih

ljubuski.info

Na putu prema sazrijevanju, naši roditelji dali su nam sve što su znali i mogli, a darove mudrosti, razuma, savjeta, jakosti, znanja, pobožnosti i straha Božjega može dati samo Duh Sveti. Tijekom prošle godine trudili smo se na poseban način pripremati za primanje sakramenta svete krizme pohađanjem župnog vjeronauka. Svjesni smo da naša priprema ne smije završiti samo ovim svečanim činom. Znamo da ne bismo bili ovdje da nije naših roditelja, kumova, vjeroučitelja i svih onih koji su nas nosili, podupirali i svjedočili nam svoju vjeru kako bismo postali istinski ljudi i kršćani, kojima vjera nije samo običaj, nešto izvansko, nego život - kazali su u riječima pozdrava i dobrodošlice krizmanici iz ljubuške župe Humac, upućenih biskupu Ratku Periću, na početku misnog slavlja, u sklopu kojeg im je podijelio sakrament svete potvrde.

Sedam darova

Uz biskupa Perića, predvoditelja misnog slavlja, u koncelebraciji su bili humački župnik i gvardijan fra Ljubo Kurtović i fra Dario Dodig, biskupov tajnik don Pero Miličević, odgojitelj novaka fra Stanko Mabić, pomoćni odgojitelj novaka i upravitelj župe Veljaci fra Stipan Klarić te đakon fra Robert Pejičić.

Sakrament svete krizme primilo je 126 mladih, koji su u svečanom ozračju, u pratnji svojih kuma i kumova, pozorno slušali biskupove riječi.

Biskup Perić na početku misnog slavlja naglasio je kako će Duh Sveti danas sići nad vas i spustiti onih sedam darova koje je maloprije ona djevojka u svome pozdravu navela i da svatko od vas to primi, sudjeluje i surađuje.

Ne budimo slabići

Ako nećeš surađivati da budeš pametan, razborit, da znaš nešto malo više s obzirom na spasenje, da ne primaš savjete, da si slabić, da si bezbožan i da nemaš nikakva strahopoštovanja prema Bogu, ništa ti ovo danas ne koristi. Ali obećajmo da ćemo učiniti ono što se od nas traži i onda će Duh Sveti s vama sudjelovati. Vi samo malo, a Duh Sveti sve ostalo - rekao je biskup.

U svojoj propovijedi biskup je govorio o misijama i misijskom zvanju, o velikom, najvećem misionaru među ljudima - sv. Pavlu i njegovu kolegi Barnabi te o tome kako su pridobili jednog mladića Timoteja. Nakon duhovnog slavlja, uslijedilo je obiteljsko, uz svečani ručak, lijepo i ugodno druženje i raspoloženje.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

U Munchenu jučer krizmano 220 mladih...

... istina ali imigranata iz Sirije i okolice.

Možda je i njih,ali ovo je podatak iz Hrvatske katoličke župe Munchen

Sakrament sv. krizme primilo 265 mladih Ljubušaka
Ponedjeljak, 11 Svibanj 2009 22:13

ooooooooooo pastiri di vam stado nesta!!!?
nesta,nesta,nesta dosta
al' HDZ kesa osta
drž' de se vi njinih škuda
tako davno učini i juda.

U Irskoj za HDZ glasovao Jedan čovjek

jedino čovićevci grme za adeze jer bet toga mogu birat
zenicu
ljubuški mladi i kavode
ili njemačka konačno radit ne sisat narod i susjede"snalazit se lopovlukom" pa u prvi red crkve

jedino čovićevci grme za adeze jer bet toga mogu birat
zenicu
ljubuški mladi i kavode
ili njemačka konačno radit ne sisat narod i susjede"snalazit se lopovlukom" pa u prvi red crkve

plenki je dobio 250 ooo glasova a 600 000 .hrvata je otjero iz zemlje a komunisti u rasulu dobili 200 000. glasova i potukli adeze u svim većim gradovim
ni svi uhljebi više ne glasaju za adeze samo uveriguzani jedino hercegovina glasa za adeze jer teško dolaze do pameti

U deset godina ste nas prepolovili

Na Humcu biskup krizmao 126 mladih
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari