Očekuje se lakši plasman krumpira na tržište

ljubuski.info

Tradicionalna manifestacija "Dani mladog krumpira - Ljubuški rani" održana je jučer u Ljubuškom.

Program je započeo u Gradskoj vijećnici u 11 sati dobrodošlicom za sve uzvanike, gdje je prikazan kratki film i spot "Ljubuški rani".

Prvi se nazočnima obratio Dubravko Vukojević, direktor poljoprivredne zadruge "Plodovi zemlje".
Mi proizvođači "Ljubuškog ranog" rano smo shvatili da naš visokokvalitetni proizvod bez marketinga neće biti prepoznat na tržištu. Zato smo prije 11 godina pokrenuli ovu manifestaciju kazao je Vukojević, koji je i najavio kako uskoro očekuje lakši plasman krumpira na tržištu, budući da je konačno počela izgradnja Sabirno-distributivnog centra.

Ovaj centar će olakšati plasman na tržištu, ne samo ljubuškog ranog krumpira, nego i ostalih poljoprivrednih proizvoda s naših polja, rekao je Vukojević.

Nakon njega obratio se gradonačelnik Nevenko Barbarić koji je čestitao Zadruzi "Plodovi zemlje" na ustrajnosti i na kvalitetnom predstavljanju ne samo svojih proizvoda, nego i cijele naše sredine.
Više puta sam isticao da je poljoprivreda naša najveća mogućnost i najveći razvojni potencijal. Mi kao tijelo uprave na raspologanju smo našim poljoprivrednicima. U financijskom smislu svake godine izdvajamo značajnija sredstva, ove godine možda i najviše kroz izgradnju Sabirno-distribucijskog centra za kojeg se nadamo da će ublažiti jedan od većih problema naših poljoprivrednika, a to je pitanje tržišta. Isto tako mogu kazati da smo i druge dijelove poljoprivredne proizvodnje u značajnoj mjeri poticali i pripremali mogućnosti za investiranje, rekao je Barbarić.

Nakon prigodnog programa u vijećnici, manifestacija se preselila na Gradski trg, gdje je uslijedilo svečano otvaranje "Dana mladog krumpira Ljubuški rani", obilazak štandova i prezentacija novih sorti mladog krumpira.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Ljubuški, Vlada ZHŽ-a i Skupština ZHŽ-a.

Radio Ljubuški

Glas naroda

jeli barbarić izložio svoj kumpir kojega je sadio
prije HDZ je i on živio od kumpira i kavoda sad se samo voza državnim autom i državnim benzinom i priča priče već pročitane
gradonačelnik mora uzet prvi frezu u ruku za primjer ostalim da se gradi opljačkana općina??????????????????????????????

Očekuje se lakši plasman krumpira na tržište
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari