Gruđanin negirao umiješanost u trgovinu drogom

ljubuski.info

U Sudu BiH održano je ročište za izjašnjenje o krivnji dvojice optuženih Ante Tomasa iz Gruda i Damira Rotima iz Mostara koji su uhićeni u akciji 'Solinjanka' pod sumnjom da su umiješani u trgovinu drogom.

Ante Tomas je negirao navode iz optužnice, odnosno izjavio je kako nije kriv za djela koja mu se u optužnici stavljaju na teret. Rotim je priznao krivnju i s Tužiteljstvom BiH postigao nagodbu na godinu dana zatvora. Nakon kratkog vijećanja, Sud BiH je istu prihvatio. Protiv Tomasa će se voditi klasičan sudski proces saslušanjem svjedoka, vještaka i ulaganjem materijalnih dokaza od strane Tužiteljstva BiH.

Podsjećamo, Tomas i Rotim su uhićeni krajem kolovoza prošle godine u akciji 'Solinjanka' zbog sumnje da su trgovali drogom. Tomas je otprije poznat pravosuđu. Sud BiH je Tomasa zbog organiziranja skupine koja je iz Crne Gore u BiH krijumčarila heroin, u studenom 2010. godine osudio na 10 godina zatvora.

U pretresima tijekom akcije 'Solinjanka' pronađen je heroin, pištolj "CZ 99", mobiteli, kao i automobili korišteni za krijumčarenje narkotika. Iako je u pretresima nađeno tek oko 70 grama heroina, istražitelji SIPA-e tijekom istrage su dokumentirali krijumčarenje više kilograma ove opojne droge.

Ranije je Sud BiH donio rješenje kojim se Tomasu produžuje mjera pritvora za još dvije godine, odnosno do 21. ožujka 2021. godine.

Tužiteljstvo BiH je uz optužnicu dostavilo i prijedlog da se Tomasu produži mjera pritvora zbog postojanja posebnog pritvorskog razloga, odnosno zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao pobjeći i postati nedostupan pravosuđu te zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Sudac za prethodni postupak na kraju je uvažio ovakav prijedlog s tim da će se svaka dva mjeseca vršiti analiza nužnosti daljnjeg trajanja pritvora. Također, u slučaju da u sljedeće dvije godine protiv Tomasa ne bude donesena prvostupanjska presuda, isti će biti pušten na slobodu.

Glas naroda

U zatvor do smrti

Nemoj rako i on 8ma dicu

jeli zna da ima dicu kad je prodava ili će ji šopat sa heroinon

Koje nevin neka prvi baci kamen napisa neko davno

Bolje i to nego da se drogira.

Gruđanin negirao umiješanost u trgovinu drogom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari