Demolirana kuća Ljubušaka u Baškoj Vodi

ljubuski.info

Više od 100 tisuća kuna štete napravio je nepoznati počinitelj u vili "Gradina" u Baškoj Vodi, u Ulici Ivana Gorana Kovačića 4, a u koju je provalio u razdoblju od 3. do 11. travnja te je sprejem išarao dio fasade, oštetio inventar u prizemlju i poplavio cijeli podrum.

Provalnik je ušao u vilu u vlasništvu obitelji Prce koja stanuje u Stuttgartu pa je namjerno "otvorio" vodu i ostavio je da teče iz slavine, čime je poplavljena cijela kotlovnica i dio u prizemlju u kojem se nalaze perilice rublja i peglaonica, piše Slobodna Dalmacija.

S obzirom da je vilu "Gradina" s prizemljem i dva kata uistinu bilo teško naći među 50-ak vikend-kuća koje se doslovno nalaze jedna do druge i ni u jednoj sada nitko ne boravi, jedva smo uspjeli susresti jednog jedinog Baškovođana, koji je nakon upita kazao da je proteklog vikenda pokraj vile vidio policijsko vozilo. Tako su novinari zapravo i uočili sprejem išaranu fasadu kuće, a kroz prozor vidjeli da je istim sprejem srebrne boje išaran i namještaj u unutrašnjosti vile.

Jedino što znam jest da vlasnici stanuju u Njemačkoj i da su Hercegovci, a, koliko mi je poznato, u vilu je provaljivano i prije nekoliko godina - kazao je susjed.

Kako bi doznali detalje u vezi s provalom u vilu, kao i namjerno izazvanom poplavom, kontaktirana je kćer vlasnika vile Marijana Prce, koja stanuje u Njemačkoj i koja nam je kazala da je oštećenja na kući zamijetio vrtlar koji održava okoliš. Prce nije ni znala da je nepoznati počinitelj u njihovoj vili napravio golemu štetu.
Mislila sam da je samo išarana fasada na kući i nisam ni znala da nam je poplavljen podrum. Katastrofa. Kuću je moja obitelj, koja je podrijetlom iz Ljubuškog, kupila prije 23 godine i u njoj boravimo samo ljeti, kada je i iznajmljujemo turistima, tako da sam baš šokirana i ne znam je li provaljeno samo u našu ili u još kuća u ulici - kazuje Marijana Prce, dodavši kako će njezina majka sutra krenuti iz Njemačke u Bašku Vodu pa će znati više o oštećenjima.

Zanimljivo, prije negoli su novinari uopće pronašli kuću u koju je provaljeno i u kojoj je nepoznati počinitelj "ordinirao" tijekom tjedan dana, nitko od mještana koje su sreli po kafićima ili na rivi nije ni čuo za vilu "Gradina", a kamoli za provalu, dok neki nisu znali reći ni gdje se nalazi Ulica Ivana Gorana Kovačića.

Slobodna Dalamcija

Glas naroda

Trebali smo satrat orjunu na vrijeme

Da je kuća bila od nekog udbaša partizana sigurno ne bi bila oštećena

orjuna , jesu li igdi napisali 1950 tada je orjuna bila najača

Napisali su Dinamo 45

Diunamo 45 to nigdi ne piše niti će ikad pisat , ali 1950 to ne mogu smislit orjunaaaaaaaaaaaaaaa, heba vas Tito

Tada vam je i nastao klub
Lokomotiva sestrinski klub
Predzidje nepostojeceg CCCP

puno kakiš navijaču partizanskog kluba sa velikom petokrakom pssssstttttt

Oprezno s nazivom dinamo to je starije i puno starije pa puno svetije prouci porijklo i ne koristi ga u dnevne potrebe

oteto prokleto neneka ju čuva 24 sata od naroda

ja mislio da je ovo barbarića kuća za koju kaže da je nema na moru i možda i nije njegova nego staćina-počelo je umetničko šaranje vilenjaka po moru ko pred rat u neumu

Čudi me da niste okrivili ministra Borasa

Dosadan si i providan ministre.Nemoj ovdje liječiti svoje komplekse i frustracije.

Ma ja se samo malo šalim

naš ministar je i dobar kakova je stranka koja ga je imenovala-nikoga nije privatno dira jedino malo novinare jebi ga plaća ministra nije mala za čovika tokara lakta se ministar dobro
no ipak da nije vidio kako nestaju grede sa duvanske dizalicom a bile su debele ko na srkvi notre dame u parizu-nije baš bio budan !

ovo je išarala ljubavnica ili politički protivnici

Demolirana kuća Ljubušaka u Baškoj Vodi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari