Škole iz Gruda i Posušje pobijedile na natječaju "Civitas-Projekt građanin"

ljubuski.info

U Osnovnoj školi Ivane Brlić- Mažuranić održalo natjecanje "Civitas-Projekt građanin" na kojem su sudjelovale 3 osnovne i 3 srednje škole.

U ovom projektu učenici su trebali odabrati problem u svojoj zajednici, istražiti postojeće mjere javne politike, razviti svoja rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama i kreirati planove akcije za implementaciju svojih rješenja.

Osnovne škole su se bavile problemima pobačaja, razvijanjem ovisnosti o kockanju i opremanjem informatičkog kabineta. Srednje škole su predlagale rješenja za problem rodilišta u Ljubuškom, kladionica i bavili se zakonom o zabrani korištenja alkohola,cigareta i izlazaka nakon 23h kod maloljetnika.

Ispred osnovnih škola pobijedila je OŠ Ruđera Boškovića iz Gruda s temom: Kockanje ili klađenje igra ili ovisnost, a pobjedu ispred srednjih škola odnijela je Gimnazija Posušje s temom: Naša su prava (i) vaša dužnost.

Čestitamo pobjednicima koji će imati priliku predstaviti svoj rad i plakate na Finalnoj smotri u Sarajevu.

Svim ostalim učenicima želimo da nastave biti uključeni u ovakve projekte, što im omogućuje da postanu odgovorni i informirani mladi ljudi koji će utjecati na kreiranje svoje budućnosti.

OŠ Ivane Brlić Mažuranić Gračine

Glas naroda

Učenici OŠ IBM su trebali pobjediti; nisu im dali iz razloga što su lani pobjedili i da su drugi sad na redu. Eto neka im bude. Bar su postigli da napokon dobiju informatiku u idućoj školskoj godini.

Škole iz Gruda i Posušje pobijedile na natječaju "Civitas-Projekt građanin"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari