On, i nitko drugi! - Barbarić je oko Borasa bio isključiv

ljubuski.info

Saga oko ostanka Zdravka Borasa na dužnosti ministra MUP-a ZHŽ u širokobriješkom HDZ-u još se nije završila.

Jedan od najpoznatijih članova stranke jasno je potvrdio postojanje velikih nesuglasica unutar stranke oko ostanka Zdravka Borasa na poziciji ministra u Vladi ZHŽ. Kazao je kako se predsjedniku Županijskog odbora HDZ BIH i načelniku općine Ljubuški Nevenku Barbariću svi drugi općinski odbori dali do znanja kako Borasa ne žele u vladi, s obrazloženjem kako stranka, unatoč većini, ne može priuštiti takvu političku neodgovornost.

On, i nitko drugi! - kategoričan je bio je Barbarić, ne želeći na prošloj izbornoj sjednici odbora dopustiti raspravu o Zdravku Borasu.

U ZHŽ ministarske pozicije su podijeljene po općinama i postavljanje, kao i opoziv ministara, je u rukama općinskih organizacija. Naš izvor je kazao kako je i sam premijer Zdenko Ćosić u dva navrata pokrenuo pitanje smjene Borasa, čemu se usprotivio samo Nevenko Barbarić predsjednik ŽO HDZ ZHŽ. Boras je ranije potporu osiguravao prijetnjama kaznenim prijavama, kojim je, kako se doznaje iz same županijske Vlade, prijetio ministrima, pa i samom premijeru. Očito kriminala u našoj županiji ne manjka, samo je pitanje do kada će se održati stvorena ravnoteža straha.

Proteklih godina načelnik Ljubuškog se upleo u kriminalnu mrežu tijekom obnašanja svoje funkcije, gdje je Boras, očito jedna bitna karika.

Danas bi se u Splitu, na Općinskom sudu, trebala održati glavna rasprava zbog prijevare RH od strane Zdravka Borasa. Tužitelji i Borasov branitelj bi trebali iznijeti dokazni materijal.

Boras je želio za svjedoke obrane dovesti županijskog tužitelja ZHŽ Mladena Hrstića i još dvoje djelatnika Tužiteljstva ZHŽ, doznalo se od izvora bliskog Borasu. Tražio je dostavljanje dokumentacije s Upravnog suda u Splitu, koja je 15.1. i 5.2. dostavljena raspravnom sucu Anti Unkoviću, doznaje se sa suda. Borasovi odvjetnici će je pokušati dovesti u koliziju sa činjeničnim stanjem predmeta, što u DORH-u smatraju iluzornim.

DORH je ranije potvrdio dokumentaciju prikupljenu iz MiO F BiH i zakonski okvir RH, koja jasno ukazuje na kazneno djelo po kojem je ranije osuđeno nekoliko osoba iz BiH.
Traže od Borasa povrat 95 tisuća kuna, sa zateznim kamatama, koje je dobio isplatom nezakonite mirovine.

Drugi članovi HDZ-a, osuđeni po istom temelju su izgnani iz stranke ili politički ne djeluju. Za razliku od njih Boras ima još veći teret kriminala.

Posljednjih je dana Boras u Splitu pokušavao lobirati u ovom slučaju, ali budući da je predmet došao do glavne rasprave, nije za očekivati kako će u tome uspjeti.

N.B.

Glas naroda

Ima Borasa pametnih i poštenih ljudi, ali su otišli u Njemačku.

Pozdrav iz Stuttgarta.

U Otoku nema

Ima i u Otoku neznas ih sve puno ih je u Otoku.

puče puška sa pećine nema više adeze uhljebim polovine
ovi borasi što su u njemačkoj sigurno su u kradezeu neka vas tamo trebat će mo vas kad budemo obnavljali opustošenu hercegovinu od ševinovaca i njihovih pomagača
za njemačku svi spremni!**********

Nevenko Barbarić mora otići jer je u kriminalu do grla. AJMO SIPA pa da vidimo kako ga debeli Boras može zaštiti.

Mora ga stavit jer mu je kucni pit bul ko nakrivo pogleda stacu pn skoči nanjeg,kucni izmečar

Kad će sipa hapsit gorana zulja zbog nasilnistva u stanici i na ulicama imaju dokazi

Disu ti dokazi jel to neko i Murije???

https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/crna-kronika/clanak/id/578471/3... da Bas. Žalosno treba. Puštati Specijalce na njih Glumac jedan kako te nije stid više. Tko ti je napravio ratni put General Ančić. Bježao si iz Čapljine kako te nije stid sve će se saznati. Nisi ti nikakav Ratnik.

E da je biza samo iz capljine,,,,,

Ma ovako u tandemu ostaju čvršći,postojaniji lo povi.

On, i nitko drugi! - Barbarić je oko Borasa bio isključiv
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari