Godinama se s razlogom sumnja u općinsko pranje novca

ljubuski.info

Nevenko Barbarić je načelnikom postao 2004. godine kada, u pravom smislu riječi, počinje kalvarija općine. Nastavio se na svoje prethodnike, s izuzetkom pokojnog Milana Šimića, stvorivši još žešći neotizam pa i kumske veze, natovario se na općinski proračun uništavajući javna poduzeća i vladajući kao despot, bez plana razvoja. I sve to u ime naroda općine Ljubuški, koji i dan danas predstavlja glavnog punjača općinskog proračuna.

Duga je niska primjera kriminala i korupcije koje je učinio od 2004. godine, pa sve do najnovije buke oko pranja "pišljivih" 70.000 KM u MZ Grljevići. Spomenimo još i "održavanje bajera", za koje se godišnje izdvaja 150.000 KM, a većina Ljubušaka se sama može uvjeriti kako se taj posao radi. Kviz pitanje - znate li komu je povjeren posao "održavanja bajera"?

U Ljubuškom su se oprali milijuni maraka, a proračun je Barbariću služio kao bankomat.

Svoje poslušnike je hranio hvalospjevima o njemu samom, klicalo mu se kada je obilazio lokalne usidjelice, a od OV Ljubuški je napravio sabor interesno vezanih trgovaca obrazom.

Na sjednici OV Ljubuški se vrte milijuni, kao da je to igra "klik-klak". Zaboravlja se da su Parkovi nastali na kriminalu u JKP Ljubuški, vodovodnu mrežu su izgradili mještani sela većinom vlastitim novcem. Sjetimo se Niske i Visoke zone i milijuna maraka u rukama udruga, katastrofalno nestručno napravljenih vodovoda što potvrđuje i sadašnji direktor Markotić.

I pored toga Ljubušaci plaćaju skupu vodu, odvoz otpada je također među najskupljim i, kako reče, ALBA, kao koncesionar bi trebala odvoziti otpad i sa grobalja. Ova riječ "koncesionar" je više nego zanimljiva, jer nigdje u svijetu koncesiju koncesionaru ne plaća davatelj, osim u Ljubuškom. Općina Ljubuški je ovoj tvrtci, do sada, uplatila gotovo 2.000.000 maraka. Samo ovim kriminalnim poslom Barbarić je namagarčio ne samo seljake, već i sve seljane u Ljubuškom, političku oporbu i nezainteresirane promatrače.

Poslušajte zvučni zapis 26. sjednice OV Ljubuški:

Kad je takva situacija nije čudo što se u HDZ Ljubuški stvorila priča oko pranja novca i da se jedan dio vraća u privatne džepove. Zašto onda netko iz HDZ Ljubuški ne podjeli svoja saznanja s institucijama za progon kriminala?

Gotovo sve komunalne poslove u općini dobiva jedna tvrtka i to "TD Company", službeno u vlasništvu Barbarićevog kuma, koja nije kompetentna za recimo održavanje rasvjete, proizvodnju i ugradnju stolarije...

Godinama se s razlogom sumnja u pranje novca preko tzv. mjesnih zajednica. Stvara se slika o ogromnim ulaganjima, kojih zacijelo za vidjeti nema.

Grljevići su samo dio mozaika.

Ima plaću od 2100 KM

Visinu svoje plaće Barbarić je javnosti obznanio sam. Pitamo može li se podizati četvero djece s tom plaćom i onom koju ima njegova supruga, kupovati novi Mercedes, plaćati troškove života ili kupovati nekretnine u Hrvatskoj, a praktički uredovati po lokalnim restoranima. Također je prikazao i znatnu ušteđevinu, ali postavimo pitanje koliko je za 16 godina Nevenko Barbarić stajao proračun općine Ljubuški? Nezamislivo, zar ne, a čovjek nema nikakvih rezultata. Strašno je i dalje slušati pamflete i gluposti o razvoju i poslovnim zonama. EU je napravila i poslovni inkubator na Zvirićima, koji umjesto da služi svrsi, postaje mjesto stranačkih skupova HDZ Ljubuški.

Nevenko Barbarić treba dobiti i peti mandat kako bi završio započeto, a ako ne spomenik, onda već sljedeće godine plaketu općine za životno djelo.

M.Š.

Glas naroda

A jesi neki, pa samo mi nemoj načelnika zvat kao žensku osobu, a što se tiče pravopisa, poradi malo na njemu.

Zagreb ima Bandića ljubuški Barbarića. Ljubuški je mali ZAGREB. Ljubuški na Trebižatu Zagreb na Savi Veliki Rotori u ZAGREBU Mali kružni tokovi u Ljubuškom Fontane u Zagrebu Fontana u Ljubuškom samo je razlika u DOKTORATU ali kako do DOKTORATA doć do Fesa i Tube koti to more dat.

Zagreb ima zatvor REMETINEC a Zenica ima također. Oba u zatvor lopina i Bandić i Barbarić.

je li vice majic uspija dignut pare iz hercegovacke banke ,,200000 km samo tamo je prebacija jednom trasakciom,,,pitajte dugog,,,

Možete mislit kako je u Širokom u općini i županiji prava peračina ,ljudi šta rade to je čudo ovih dana u županiji zaposlite tetu za vrtić da i sve HDZ e čuva ,svi se iza čipka smiju,šišaju gaće,ali šta ćeš tata,svekrva itd......Moral nula!!!!!!!!!¡!!!!

Uvenuli sudbina ti se zna

Naklon do poda za clanak. Neznam tko je autor, ali sve u sridu.

[ * neprimjereno * ]ci dolazi vam kraj a vi seoske potrckale necete dobro proc bolje vam je beganija

Maznut preko Grljevića 70000 KM je [ * neprimjereno * ]izam HDZ-a i Nevenka Vitinske budaletine.VRATI PARE UVENULI...…………...

Panika je u općini svi se tresu.Ovi nepostojeći radovi u Grljevićima su prevara Nevenka Barbarića.

Možda je Nevenko kroz papire proveo da je napravio školu u Lipnu.Nevenko kad ćemo mi u Lipnu dobiti školu pa 21 stoljeće ,dosta nam je Ševine prdekane od škole.

Bit će uskoro i onda če te moći pjevati:; Ovo mi je škooola....

E sto nisam mjesec date nocu cuvam dati zvjezde s neba poskidam... pa sto ga ne optuzite vec jednom i zatvorite

Radice Neven sta mu pane na pamet a vi nececete dobit nista moja je prva i zadnja

Moj Nevene bices pravi Neven jadu Krimos si veliki bices mali nisi toga svjesan

Nevene pokislo ti perje izgledas ko ocerupani oroz

Naj uređeniji grad u Hercegovini.
Bravo Nevene samo naprid a ovi džohari ne ževkaju i dalje.

Bjazi ma bjazi

A gdje si bio dalje od ljubuškoga?

Puno smo ulozili u kampanju mislili smo se refati na Grljevicima ali smo se zaj ebali

Uložio je čovjek u rasvjetu. Znate da jedna lampa košta 120 KM a elektro to izade svaka ni upola ajde čemu panika sto lampa. 12.000 i da nema pousta.

Što Grljevčani Šute što ne naprave protest ispred Općine jer ovako stanje je smiješno ako ne reagiraš ova priča će proć. Samo treba pitat Disu pare to je to.

"Pitamo može li se podizati četvero djece s tom plaćom i onom koju ima njegova supruga, kupovati novi Mercedes, plaćati troškove života ili kupovati nekretnine u Hrvatskoj, a praktički uredovati po lokalnim restoranima. "
Naravno da može kad mi to sve plaćamo

Nevenko Barbarić da je uložio 70000 KM u Grljeviće to bi se vidio. Ali nije uloženo ništa ovo je jadno tužno i nijedno. Ovakvo krasti svoj narod to je dno dna. A ovaj što bi se refa nad Grljevčanima pokazuje koliko je HDZ zaglibio.

To je bagra lopovska. Nikada dovoljno.Izmisljaju gdje i kako uzeti.
Na ozborima treba mijenjati.

Kakav narod takva mu i vlast.Vlast je narodna ili iz naroda.Narod bi se prodao za marku tako i vlast Sve isto.

tako je. Po komentarima i pravopisu se vidi ovdje koliko je narod zaostao i nepismen, upravo zato i ima takvu vlast, jer bolju ne zaslužuje. Jednostavno smo zaostali 20 godina za okruženjem, prvenstveno mentalnim sklopom, pa tek onda ekonomski i društveno. Vukojebina

Ima li u općinskim mutnim troškovnicima da je se obnovili škola u Lipnu a u stvarnosti nije. Možda ja Uvenuli i tu maznio svoje ako je onda je to kriminal općine Ljubuški.

Nisam odvjetnik Nevenkov ali nemojte ga napadati za Lipanjsku skolu.
Neko je uzeo pare za nju prije nego je Nevenko postao nacelnik opcine.

Inženjer kojem je deka pala

Pala je ona nama na glavu

Neki dan su prosuli par lopata betona po ovim rupama u asfaltu,da to nije tih 70.000 KM

Da li je istina da je škola u Lipnu obnovljena kroz papire a u stvarnosti je ruševina. HDZ treba zabraniti i uništiti.

Prevara zvana Nevenko Barbarić.

Vi lipnjaci što se javljate za školu, pa vi imate školu samo vam zarasla u grmlje, niste održavali. U ratu je služila za, zna se, što, to vam mogu objasniti depa i ministro paponja. Ako hoćete školu, fino se organizirajte, skupite novac i opali.

Ako stvarno ali baš stvarno hoćete školu, fino se organizirajte, skupite novac i fino odselite u Njemaćku ili dalje.

Barbaricu lipi te dj..odnio

Čovjek koji mazne Grljevićima 70000 KM a da ništa nije učinjeno nemože više biti načelnik LJUBUŠKOG. Nevenko odlazi.

Ni Bog nas ne spašava jedino sipa i Komšić da pozatvara ove naše uhljebe

Kad je Grljevićim maznuo 70000 KM, koliko je maznuo nama.

prije bijahu nepostojeće vojarne-imaginarne a sda imamo nepostojeće škole a dica nam u njemačkim školam
predivno od kradezea a adeze pratri poškropite ovaj boljitak za naš narod

Godinama se s razlogom sumnja u općinsko pranje novca
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko
ljubuski.info
Tiha revolucija Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari