Zaboravljeni miris proljeća za Samira Konjhodžića

ljubuski.info

Upravo na Dan nezavisnosti Ljubuški je zapljusnula žalosna vijest da je u dalekoj Norveškoj umro Samir Konjhodžić (1962), čuveni ovdašnji rukometaš, nenadmašeno desno krilo Izviđača, ljubimac starog dobrog Sportskog centra…

Vremešnijim ljubiteljima rukometa u Ljubuškom munjevito se počeo odmotavati film, vraćanje u rane osamdesete bilo je neminovno, navirale su uspomene, zgode i nezgode, anegdote… Samir Konjhodžić bio je član sada već povijesne generacije koja je pod vodstvom Mirka Novkovića igrala najljepši amaterski rukomet u Bosni i Hercegovini. Škorput, Mucić, Grbavac, Primorac, Sušac, Čolina, Nikolac, Zloić… Velika generacija koja je redovito egzaltirala krcate tribine "Sportskog".

Samir Konjhodžić je bio poseban i čudesan. Desno krilo kakvih (isključimo patetiku) danas nema. Za razliku od suvremenih ziheraša koji gotovo cijelu utakmicu prespavaju na krilu, bilo mu je dovoljno "trijes centi" prostora da uleti u šesterac i matira golmana. Rođeni asfalt bio mu je mekši od gumene podloge tuđih dvorana. Nije bilo "frljoka", nije bilo ovog nekakvog ljepila koje "pričvršćuje loptu", nije bilo parketa, grijanja… Zato je u izobilju bilo znanja, hrabrosti i ljubavi. Prema svojemu klubu i svojemu gradu.

Zato Samirova smrt u norveškom gradiću Sor Fron, daleko od rodne grude, daleko od Izviđača, daleko od tribina Gradske dvorane, još teže pada. Ako ništa drugo, za sve što je dao Ljubuškome, za sve lijepe trenutke, i za one tragične, za virtuozni rukomet, neka ga zauzvrat isprati njegov klub, neki daleki huk pretijesnih tribina, i skoro zaboravljeni miris proljeća u rodnom Ljubuškom. Zaslužio je!

Mladen Bošnjak | sportske.ba

Glas naroda

Pisac ovih redaka nije ništa pretjerao ! Legenda Ljubuškog! R.I.P. !

I ekstra čovjek

Mozda se pojavi neko bolje desno krilo, ali da ce svim srcem igrati za klub i rodni grad--NIKADA VISE.
Samire neka ti je pokoj i rahmet dusi.

Samiru pokoj dusi te osamdesete su bile na ponos Ljubuskog sve domaci igraci

Virtuoz na desnom krilu i nepogrešiva ljevica,Rahmetli ti i pokoj duši.

Mladi Ljubušaci umiru Samiru rahmetli i pokoj duši obitelji iskrena sućut

Tekst cista desetka,pun emocija,obitelji sucut,pokojnom pokoj vjecni

Stvarno izuzetan,i kao igrač i kao čovjek. Kad se malo prisjetim Đino je bio dobar nasljednik ali ipak za onu finu nijansu slabiji. Rahmet mu duši, porodici sućut.

Da li pisac ovog teksta zna u kojem vremenskom periodu je Samir igrao za Izvidjac, a u kojem je Mirko Novković bio trener. A možda je navedeno mogao potkrijepiti i nekom fotografijom iz tog perioda.

Kobila drži se ti HSP-a. To bi ti možda bolje išlo. Sport nije tvoja tema, a pogotovo rukomet. Samir je za one prilike bio odlično desno krilo, a frljoka mu je bila specijalnost, a bilo je tada i ljepila, a nisu se u tom periodu igrale samo u LJubuskog, pošto su se utakmice Jedinstvene republičke lige morale igrati u dvorani, a Izvidjac je svoje igrao u dvorani u Metkoviću. Mislim, tko ne zna,može se bar informirati.

Mlad i dobar čovjek je otišao Bošnjak ga se sjetio obitelji iskrena sućut

Pokoj dusi Samirovoj pocivao u miru, obitelji iskrena sucut

Počivaj u miru.

Počivao u miru.Obitelji sućut

Zaboravljeni miris proljeća za Samira Konjhodžića
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari