Bukvarević s predstavnicima HVO-a i Armije RBiH

ljubuski.info

Resorni ministar u Vladi FBiH Salko Bukvarević kao predsjednik Odbora za braniteljska i invalidska pitanja Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, s drugim članovima Odbora, održao je radni sastanak s predstavnicima koordinacije braniteljskih saveza Armije RBiH i HVO-a, a tema sastanka bio je Nacrt zakona o razvojačenim braniteljima uvršten na dnevni red sjednice Zastupničkog doma FBiH koja će biti održana 28. veljače.

Radi se o Nacrtu koji je predložio Klub zastupnika DF-GS u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i koji bi na godišnjoj razini koštao minimalno 345 milijuna KM. Također, zahtjev Kluba DF-GS je da Nacrt ide u obliku prijedloga, po skraćenom postupku, što znači da bi bilo jedno čitanje u Parlamentu, priopćeno je iz Ureda ministra Bukvarevića.

Ministar Bukvarević je upoznao nazočne da je pristigao veliki broj primjedbi od ministarstava, braniteljskih organizacija te da je Federalno ministarsvo servis svim braniteljima, što znači i saslušavanje i uvažavanje mišljenja svih braniteljskih udruga i svih branitelja podjednako. Naveo je i da Vlada FBiH, na sjednici održanoj prošlog tjedna, nije dala podršku ovom nacrtu, kazavši kako se radi o pravno i financijski neprovodivom zakonu.

U priopćenju se navodi da Odbor za pitanja branitelja i invalida Parlamenta FBiH na današnjoj sjednici nije podržao da Nacrt zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, čiji je predlagač Klub zastupnika DF-GS, ide u parlamentanu proceduru po kraćem postupku.

Stav nije usuglašen zbog velikog broja primjedbi, kako s pravnog, tako i financijskog aspekta, te opsežnosti zakona i stoga je zaključeno kako je on neprovodiv.

Na sastanku s predstavnicima koordinacija braniteljskih organizacija Armije RBiH i HVO-a koji je održan nakon sastanka Odbora donesena su dva zaključka koji se odnose na zakonsko rješavanje prava razvojačenih branitelja.
Smatramo da zakon treba proći određenu proceduru usuglašavanja i stoga smo zajednički predložili da Parlament razmisli o zaključku da se usvoji jedna radna skupina koju bi činili predstavnici svih klubova i koordinacije braniteljskih udruga i predstavnici Kampa ispred bivše zgrade Vlade FBiH. Imali bi rok od 30 dana kako bi sačinili prijedlog zakona koji je realan i provodiv i od kojeg bi imali koristi branitelji, kazao je ministar za braniteljska pitanja FBiH Salko Bukvarević.

Sabahudin Ramić, predsjednik Koordinacija braniteljskih udruga Armije RBiH kazao je kako branitelji daju podršku zakonu koji je usvojila Vlada FBiH s amandmanima, te da je to zakon koji je realan, usuglašen i provodiv, što je u konačnici i najbitnije, jer od 2010. godine razvojačeni branitelji nemaju zakon.

Iz Koordinacije udruga HVO-a također podržavaju zakon koji je ranije upućen u parlamentarnu proceduru i koji je usvojen u Vladi FBiH te su kazali kako su dostavili i u pisanoj formi mišljenje i svoj stav.

S pozicije Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida na godišnjoj razini se izdvaja 315 milijuna KM i to za osobne i obiteljske invalidnine, naknade dobitnicima najviših ratnih priznanja, kao i za pomoć braniteljima za liječenje, pomoć za troškove dženaza i sprovoda te za druge vidove pomoći, i još 288 milijuna KM godišnje izdvaja Federalno ministarstvo rada i socijalne politike za vojne mirovine, dok bi sam zakon koji je predložen koštao oko 345 milijuna KM, priopćeno je iz Ureda ministra Bukvarevića.

Glas naroda

Koji prevarant.

Salko ako si pravi ministar nedaj pare ovim borcima i braniteljima pa neka prosvjeduju kad dosade izvedes policiju da ih dobro izmlati i rastjera naplatis dobre kazne zbog remecenja javnog reda i tjeraj dalje samo nedaj pare,pa ako nastave prosvjedovat opet repriza sa policijom.

Dodji ti pa me izmlati

mišu mekinjašu

AKO ne može svima onda ukinut ovima samo dat poginulima i ranjenim.

Ko zna šta nosi novi dan.

O vidi i pop dujic se javio zar nisi sa irinejem na turneji pa da negdi zapivate

opet uzb ostadoše nigdi e moja bukvo

Gosp Salko zvani SADAKA ima svoje plaćenike koji rovare ove udruge i tu je problem. Bilanca svega će biti da na ovim prostorima sljedi novi sukob za nekih 20 do 30 godina. Jer će doći do bijološke selekcije izumiranja svih sudijonika prošlog Rata. Opet će se probudit nacijonalne strasti lažne Narod će nasjest 2 do 3 godine Rata opetuvodjenje u prava jer ovdje se zadnji 100 godina živi od nekih Ratni isplata to znači da je Rat na ovim prostorima najača Ekonomska Grana zanat sa koljena na koljeno. Samo se mijenja vrijeme i ljudi sve ostalo ostaje isto. Bez dobrog Rata nema glasačke mašinerije to će biti najsigurnija opcija za sve vlasti koje budu dolazile. .i tada će biti nezadovoljni Branitelja zato pamet u glavu gdje će vam Dijeca živjeti.

Samo ne daj Boze duga čekanja !

Neodustajite,para ima samo ih treba rasporediti svima a ne pojedinim koji nisu bili u ratu.Bio sam 4 god.kad odem u mirovinu želim dodatak da mogu preživio,ili za 10 godina biće ponovni miting za pravo na opstanak.

Tko je donio zakon o povoljnom umirovljenju zapovjednika i invalida taj je kriv za ovu nepravdu

u pravu si taj zakon je donesen 2006 godine, federalni ministar branitelja je bio Zahid Crnkić ( kasnije ga je nasljedio Helez) a ministar branitelja u županiji ZH je bio glumac zvijezda Viktor Kvesić, sve prođe i nikome ništa tako će i ovi vi što mislite da će netko odgovarat za nešto varate se BiH je banana država

Bravo majstore!Tko ima oči neka vidi, tko ima uši neka čuje.Perfektna izvedba!

Bukvarević s predstavnicima HVO-a i Armije RBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari