Nikad ne reci nikad!

ljubuski.info

Mislila sam kako to neću nikad reći, ali evo moram. Vrijedi ona: Nikad ne reci nikad.

Kriva sam, priznajem.

Prisiljena nekim opomenama da ću biti tužena ili kazneno gonjena, a i čuvši savjete nekih dušebrižnika, evo odlučila sam se javno ispričati svima koje sam objavljivanjem njihovom rukom napisanih dopisa povrijedila.

Ljudi moji, pa shvatite me. Nakon prijave na natječaj o kome sam ranije pisala i neuspjeha da se zaposlim došlo je do nekih nezgoda. Nije ni meni bilo lako. Svi su me redom pitali zašto ne tužim ove neke. Uzalud sam govorila kako sam tužila. Malo tko vjeruje kako je to bilo, te da sud nije bio na mojoj strani. Šta mi ostaje već priznati krivicu.

Kriva sam. Priznajem dok mi ne bude kasno. Kriva što sam se uopće javljala na natječaje. Kriva što sam vam uviđala greške i kršenje zakona. Kriva sam za vaše neodgovaranje na moje žalbe, pa čak sam kriva i za ono što piše kako se na tu vašu odluku može uložiti žalba.

Kriva sam što sam vas tužila pa ste morali dolaziti na sud i crvenjeti se. Ili niste došli pa vas je trebalo privoditi. Kriva što još uvijek čekam presudu vrhovnog suda i, naravno, kriva sam što sam se uopće žalila na presudu. Kriva sam što me niste mogli preplašiti. Ma kriva i što je natječaj raspisan.

Kriva sam što sam otišla pa sad imam svoj mir, a vi ga nemate. Kriva sam što mladima pokazujem kako je bilo onih koji su se borili. Kriva i eto. Kralježnica mi se više iskrivila koliko se "krivim".

Krivo mi što sam kriva.

Možda sam i pogrešno shvaćena u posljednjoj kolumni pod nazivom "Nikad ne odustaj".

Da se razumijemo, prosvjetna inspektorica donijela je neko rješenje kojim nalaže poništenje Odluke o raspisivanju Natječaja pod točkom 3. ma što to značilo?!?!? I poništenje Odluke o prijemu po raspisanom Natječaju pod točkom 3. itd.



Ja mislim kako sam kriva i za ovo što inspektorica misli kako je moja svjedodžba iz Mostara 'strana obrazovna isprava' pa preuzimam svu krivicu objeručke.

Preuzimam krivicu i ako ravnatelj nije u roku osam dana postupio po rješenju, jer je škola već ranije poništila natječaj, pa ne znam kako je to objasnio. Ma kriva sam i zato.

Nitko nije spomenuo kako ga treba ponovo objaviti. I za to!
Doduše ako itko iz ovoga može zaključiti o kojem se natječaju radi ja ću se i sama osuditi. Da je ispravan značilo bi kako su poništene i prve dvije točke tog natječaja tj. profesor fizike i profesor natematike koji su tada primljeni, ako i sada rade, ne bi smjeli raditi, osim ako natječaj nije ponovljen bar pod točkom jedan i dva i oni opet primljeni. Ma luda kuća. Dakle, ko fol je poništen. Evo i to na uvid.


Na tom radnom mjestu netko je radio sljedećih godina. Na sudu sam čula i tko. Valjda sam kriva i za to. Ma kriva i eto.

Ne, nije riječ o tržnici već o gimnaziji fra Dominik Mandić u Širokom Brijegu.

I tako... ministar, pa ministrica nisu odgovarali na moje žalbe. Premijer je bio nemoćan naložiti ikome da radi ono za šta prima plaću.
Ostalo je još tužiti školu i ministarstvo obrazovanja. Tu se vidjelo tek tko drži svijeću, a tko trpa u vreću.

Uglavnom, ni sutkinja nije smjela ili htjela ništa vidjeti ni naložiti ispravljanje ičega od spomenutog javašluka. Tako da s' pravom mogu misliti kako svi imaju kupljene diplome, ali neću naglas reći.

Priči nije ni blizu kraj, ali evo ja ću završiti i ponovljam: Kriva sam. Krivo mi je što sam kriva. Kriva što je sve otišlo ukrivo.

Dakle ispričavam se krivcima zbog kojih sam kriva.

Ružica Zeljko

Glas naroda

Nisi ti kriva već one što priko partije i priko one stvari dolaze do posla.

Ravnatelj Gimnazije Miroslav Bošnjak je uposlen i u redakciji Večernjeg lista Zagreb za sport. Jedni tvrde da je uposlen na neodređeno vrijeme, a drugi da je uposlen ugovorom o djelu. U jednom radnom sporu na Sudu u Širokom Brijegu stranka je zatražila da Miroslav Bošnjak dostavi podatke o svom uposlenju u redakciji Večernjeg lista Zagreb. Glavni urednik Jozo Pavković je te podatke faksirao Miroslavu Bošnjaku, a Miroslav Bošnjak je Sudu dostavio kopiju tog faksa i naravno Sud u Širokom Brijegu je tu kopiju faksa prihvatio kao vjerodostojan dokument. Iz svega ovoga se vidi da g-din Bošnjak manipulira svojim imenom. U redakciji Večernjeg lista Zagreb je Miro Bošnjak, a g-din Jozo Pavković dostavlja podatke o Miroslavu Bošnjaku. Možda je u Zagrebu Miro, a u Širokom Brijegu Miroslav Bošnjak, tko to zna?

Mi u Posušju znamo da ima neki tip koji stalno hoda oko zgrade Županijskog gospodarstva i ništa ne radi ali stalno jede sendviče. Kad ga nema, onda govore sigurno je na sudu. Ali punu plaću prima.

Miroslav Bošnjak je bivši jugoslavenski profesor marksizma i vjerojatno je postao ravnatelj Gimnazije Široki Brijeg u vrijeme kad je ministar prosvjete bio Jozo Marić, prvi HDZ-ov župan.Mnogi roditelji i građani su se tada pitali, kakav je to ravnatelj ili čovjek koji je spreman postupati nezakonito da bi učenici izgubili godinu tj. da bi malodobnoj djeci nanio štetu.

Tridesetih sudskih procesa, a svi izgubljeni.

Kažu da je taj Vinko Z izbačen iz HVO-a. Neka se javi Baji S.

Ovi iz ministarstva uvijek isto rade.Sada kad su vidjeli da će Ružica biti primljena odmah poništavaju natjčaj.Onda će ponovo novi da ga prilagode njihovom kandidatu.Zato je problet dobiti na sudu.Oni su to usavršili to rade već 30 godina.To je kriminalna hobotnica sa stotinu kraka koja sustavno i organizirano izigrava natječaje.Kad ih i dobiješ na sudu odmah mijenjaju pravilnike,pa ponovo Jovo nanovo.Šta očekivati od Kantona koji se zove Županija,koji jedne godine slavi praznike po potrebi kad je ili nije u koaliciji sa SDA.Šta očekivati kad je sudstvo korumpirano pa umjesto da brani pravo malog čovjeka štiti sustav.Sudovi nisu neovisni jer ih plaća Županija.Jedina Županija odnosno kanton u Federaciji gdje radnici u radnim sporovima plaćaju pristojbe.U svim drugim Kantonima Federacije i Republike Srpske oslobođeni su plaćanja pristojbi.Županija sa druge strane kasni godinama sa plaćanjem svojih dugova.Ovo neće niko od sudaca da potegne laše im je od jadnih radnika ovršavat pristojbe na radne sporove bez obzira što neki ne primaju plaću.

Čistačica se zapošljava preko stranke

gluho bilo u njoj otutnjalo...

tako ti je to kada su suci a pogotovo sutkinje
taoci političara koji u našoj županiji
predstavljaju najgori oblik maf*je
tj. političke maf*je koja vedri i oblači
kako u policiji tako i u sudstvu.
pa ako hoćete uplela se u samu crkvenu strukturu
jedini oblik otpora u sadašnjosti je
odlazak iz ove vukohebine zvane bih
i pustiti ih da se sami oko sebe zabave
ta svakako su svrha sami sebi.

Najveća Tvoja krivica je, što si (predhodno, ako se ne varam) stala u zaštitu zaboravljenih branitelja!? Inače nebi bilo poništavanja natječaja i danas bi radila uspješno svoj posao (siguran sam). Problem je u tome da i kad bi zasnovala taj radni odnos, uskoro bila izbačena, jer si to što jesi! .... Ne podnosiš nepravdu i javila bi se svaki put kad bi ju uočila. To opet nekima u "našoj" vlasti ne bi odgovaralo i ...... što misliš kako bi završila... Da .. upravo tako...... Ne znam što bih Ti savjetovao, ali znam da ima još osoba poput tebe koje bi željele da vlasti budu poštenije i učinile bi isto kao i Ti, pokušali ispraviti nepravilnosti.... I mi smo krivi što smo takvi... ..... Sagorit će i njihovo ulje u svjetiljci. Moć je svakoj osobi na ovom svijetu prestala, osim JEDNOJ.

završila, kaže matematičko-informatičku gimnaziju i ne zna što je ekvivalent...bože ima li te?

Šta je to? Da nije takva samo kupovna?!
Nađite vi meni još koji slučaj kako se ovako nekoga tretitalo oko svjedodžbe.
A znate šta je naj interesantnije. Nitko tu grešku na svjedodžbi nije ni vidio. To je sama autorica otkrila i to je inspektorica provjerom rješila. Niti su članovi školskog odbora vidjeli druge dokumente,niti znali da je svjedodžba drugog primljenog kandidata naknadno ubačena.
Vidite kako zlo djeluje. Od svega spomenutog niste primjetili greške kao npr,kako poništenje natječaja ne sadrži broj natječaja koji je poništen,tj,niste primjetili kako škola ne zna poništiti natječaj,već kako autorica nešto ne zna. Autor mora biti savršen,a oni koji je prevariše mogu biti nepismeni sa kupljenim svjedodžbama. I niste primjetili kako se autor "ruga",ovom ruglu.
Da, čovjek se uči dok je živ...

Bože ima li te, ova se čudi nekakvom ekvivalentu, a ne čudi se što je Gimnaziji, Ministarstvu obrazovanja i Nadi Đerek svjedodžba iz Mostara strana obrazovna isprava.

MI DJECA KOLODVORA ZOO

Nekad nam je Kristiane .F život s drogom na ulicama opisala
a ti Ružice .Z javašluk u našoj Gimnaziji na Širokom pokazala.
Što sad reći mladosti što bježi
aj se vrati ovo ZLO pohvataj i veži ?!

Domovinu treba čistiti
a DOM svoj , Ježevu kućicu kititi
nek se pametni i hrabri ko Ružica Z. pitaju
a Dnevnik Ane Frank ko lektiru učenici čitaju .

Što nam fali, što smo mi VELIKI HRVATI vako pali
svoju djecu na sve strane svita rašćerali ???

Sveti Ante ljubuškoga svita
pomozi nam da se u Gimnaziji na Širokom
marksista , piskaralo Večernjaka više ne pita .

Ajme netalentirana i neduhovita stvora...

izgleda da si ti jedna od oni ....priko one stvari do posla

HDZ BiH nije nezahvalna stranka, svi koji su se dokazali da su spremni zgaziti rodbinu, prijatelje, susjede, djecu branitelja bivaju nagrađeni, pa je tako i Miroslav Bošnjak nagrađen studijskim putovanjem u Ameriku. HDZ BiH nagrađuje visokim položajem i one koji šute, tule, mule, ne javljaju se i ruše zakone koje je donio sam HDZ tj. svakoga nagrađuje prema njegovim zaslugama.

Mržnja razara. To je zadnja faza pred ludilo.

To vi drugovi i drugarice iz stranke dobro znate izmedju sebe vas zavist izjede a o poštenu svijetu da i ne govorimo.....

Presla je ona vec odavno tu granicu

Svaki dan neki novi dokazi o kriminalu u obrazovanju, Široki Brijeg će obrazovanje upropastiti do kraja, zavod kriminal, natječaji kriminal, ministrica se proslavila u Posušju, jadni nastavnika tko ih vodi i crno im se piše, dok šute sigurno su i oni takvi, za kriminal nam se odvaja od plaće, a oni se promoviraju po portalu, što je najgore djecu takvi uče. Ako si u pravu nemaš se čega bojati što se tiče natječaja.

sta je zla nankla nada ljudim ajme kako more tako raditi zlo

Ima tih [ * neprimjereno * ]a sto dicu uce. Da te Bog dragi sacuva. Dica traume imaju.

Najveći je kriminal što ja ko nastavnica matematike s 29 godina radnog staža i višom školom imam manju plaću od početnice s visokom. Treba isti posao isto platiti. Zašto o toj nepravdi ne pišete?To je sve Čamber zamutio da bi smlatio pare na brzinu.

Piši sama, bori se, što šutite svi ko tukci!

Imaš sindikat pa se borite.

Kako vidim vise ste propatili od kardinala Stepinca.
Mačko moja.

Stepinac je mala maca

Ista vaša oznaška politika je u ono vrijeme progonila Stepinca, a danas progoni radnike, seljake, branitelje i članove njihovih obitelji i to uspješno radite, jer već ste protjerali više od pola Hrvata iz BiH.

Nikad ne reci nikad!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari