Izviđač zreo za temeljitu rekonstrukciju!?

ljubuski.info

Štono riječ - jučer, ljubušku su rukometnu publiku oduševljavala i u stanje totalne egzaltacije dovodila vlastita djeca: Matej Hrstić, zbog čijih se skokova stjecao dojam da je krov dvorane prenizak, ubojiti strijelac, radiška topovnjača. David Mandić, čiji je kvalitet upoznao cijeli svijet, već sada najuniverzalniji igrač na tom istom svijetu, hardomiljsko šilo. Josip Šarac s predispozicijama Zdravka Rađenovića i Veselina Vujovića zajedno, i lucidni vitinski vagabund Mario Pavlak.

Ta se generacija razasula, raspršila od Celja, preko Zagreba, do Živinica. Uglavnom, bez ikakve naknade, ili, kako volimo reći, odštete, bez javne zahvale, bez uzvraćanja. U svim tim slučajevima (osim Šarčevom), dostojanstvo RK Izviđača grubo je pogaženo, no to je, izgleda, najmanje važno, jer već odavno se u Gradsku dvoranu uvukao mazohistički sindrom samoponižavanja i rigidnog dodvoravanja.

Stiže nova generacija, kvalitetna, potentna, s velikom dozom urođenog talenta i prirodne predispozicioniranosti za rukometnu igru. I nju će progutati dežmekasti menadžeri i "viši interesi", i nadolazeća generacija će "otići bez pozdrava", a netko drugi će naplatiti njihov znoj.

Izviđač je posljednji na ljestvici SEHA lige. Jeli se "zaletio" u ovo natjecanje, ili nije, neka procijeni klupsko vodstvo i sponzori. Javnost može zaključiti da su rezultati katastrofalni, da je ekipa sklepana zbrda- zdola, da škripi i u struci, da se klub polako uvodi u ono što Ljubušaci nikako ne mogu podnijeti - u prosječnost!

Umjesto spomenute četvorice igrača koji su činili bisernu nisku ljubuškog rukometa, danas se po gumenoj podlozi Gradske dvorane valjaju okruglasti Delić, vremešni Džono i onemoćali Mataga. Kome su oni pali na pamet, tko je za njih ustvrdio da su pojačanja, odgovoran je za rezultate. Jedino, ako nisu ciljano dovedeni za doigravanje s domaćim amaterima koji ih čekaju na kraju prvenstva.

Fenomenalni golman Matej Mandić i odlični Domagoj Alilović tek su kratkotrajna utjeha ljubuškoj publici jer je pitanje mjeseca kad će napustiti Gradsku dvoranu. Bez odštete, razumije se! Zato je rekonstrukcija kompletnog kluba, od uprave i ekipe, do struke jedini racionalni izlaz iz situacije koja nije kritična, ali je na dobrom putu da to postane.

Mladen Bošnjak | sportske.ba

Glas naroda

sve što Uvenbeg i bratija takne to sagnjije.
Upravni odbor RK Izviđač:
David Grbavac, Toni Kraljević, Nevenko Barbarić, Miroslav Rupčić, Ivan Ševo, Ivan Luburić, Zdenko Džajić i Mladen Džajić

Popis za odstrijel

A di je Sava Kuzanović?

Pa eto i Izviđača preselite u Lišticu ili Grude,ta i onako su sve odnili,tada će imat i pare i jare ( po nalogu HDZ ili ćaće Čovića).

Bravo, sve od A do Ž kako je!! Neka se netko sjetio napisat i rec sta je i sta se desava!!

a di ti je "Lama", braća Josip i Ivan Ereš, Grbavac(Pikota) ...itd.

......."Mile se prenuo u autobusu, na parkingu čuvenog restorana negdje u Lici. Oduševljen, vrisnuo je: Bogami, Macola!

Danas se za mikrofonom neartikulirano dere nekakav mladac, vjerojatno osokoljen članstvom u stranačkoj mladeži, bez ikakva rezona i praćenja ritma rukometne igre. Dakle, i taj dio treba „rekonstruirati“. Navijači su standardno dobri, već 60 godina. Njima ne treba nikakvo tumbanje.

Mora se nešto promijeniti. Ne vrijedi oportuna floskula da je važno stjecati iskustvo, da je dobro biti „u izlogu“, da je mladi igrači imaju sjajnu priliku, itd. Nije lijepo gledati svoj klub na zadnjem mjestu, bez obzira o kojoj se ligi radi, nije lijepo završiti sezonu s jednom jedinom pobjedom… Bez obzira što će klupski uhljebi i miševi reći da je sve to skupa ogromni uspjeh. Mjereno s njihovim kapacitetima, možda i jest!"

Gospodin sad polemizira o klubu a kad su ti momci stasavali opet je bio za rekonstrukciju, bogami Macola i je vrhunac tvog kapaciteta !!!

Svaka cast na textu, pavlaci su bogovi

lajk za ovaj komentar o macoli do neba

Fali Macola ali na Mucićev račun. Sreće pa cjeli Ljubuški zna koja je ljudska "veličina" napisala ovoj text

sta je misevi,o kvesicu vise nepisete nista,ni pohvalit ga,trazi ga 10 klubova sad kad ga treba hvalit vi se usutili,sto vi niste uzeli izvidjac prije 6 godina kad je mucic napustio i digli ga, znate samo pljuvat po drugima zato i jesmo drzava i narod di jesmo... skauti glavu gore,imamo decke za buducnost,od golmana do beka... samo trening a seoske lole ce i dalje spominjat u buducnosti zasto neigramo ligu prvaka,a gledaju da ulaznicu nekupe i da daju klubu 5 maraka,nego oni su novinari,klubski prijatelji itd.. pozdrav iz capljine

Mucić je bio financijski dio ali momčad je gradio Glavaš , čovjek je imao oko i nos za igrače, to zna svatko tko je bio u to vrijeme na utakmicama , i prvi je počeo prodavati igrače za odštetu jer je on ime u rukometnom svijetu i o to se vidjelo kad su dolazili ademar, ciudad real, barcelona i ostali ssvi su protivnički igrači išli prvo s njime se rukovati , a ovi sad što vode nitko nije sezonu kvalitetnu odigrao u životu počevši od davida grbavca pa ostalih, oni misle da su nešto u rukometnom svijetu ali nitko ih ne šljivi dva posto i žive na staroj Izviđačevoj slavi , pa prvi im je potez bio ukidanje akademije rukometa to vam sve govori

Jel ovaj novinar ikad išta pozitivno napisao o Ljubuškom,Izviđaču..

Ovaj novinar nista lijepo nije napisao ni ispricao o Ljubuskom.

A što to lijepoga se može reći?
Evo, ti navedi!
Ti napiši nešto pozitivno o Ljubuškom, stanju u gradu, u Izviđaču...
Hajde!

Reci cu samo da se seha trebala igrati,ali sa svojom djecom koje Bogu hvala u Ljubuskom ima.Rezultat bi bio isti,dvorana punija a buducnost kluba svjetlija.Ovako domaci su potjerani ili baceni na klupu a igraju amateri ,glumci za velike novce.Dovedeni su da cuvaju leda nekome,svima njima plata ide i svima dobro,osim samom klubu.

Mala smo sredina koliki imaš proračun takav imaš i rukomet.

Ovako to izgleda kad su igraci i rukovudeći kadar podobni a oni sposobni su otišli bez naknade neka vako mastave pace izviđač procvasti ko ruže poslije slane

i ovaj portal i tekstopisac su imali prste u svemu ovome što se događa oko kluba...imali il nemali svoju djecu pitat će se što je ovo mene spoalo...zašto ja...

a šta u izviđaču radi Slaven tomić?

Zna li neko kolike su place ovih dovedenih amatera ?

Nitko ispod 1500 nema sa strane
Domaci od 300 do 800

Zato pod krafeze upravom sve propada čega se dotaknu sramota pljuc

Kako će klub naprijed kad se pljačka na svim razinama od pionira pa nadalje.Roditelji plaćaju sve od putovanja do sudaca.Pa gdje to ima?Kakav je to klub?Kakva je to uprava?Opće je poznato da Zvonko Herceg ne dogovara ni jedno putovanje sa Tonćom Knezović ako on nema bar 100 maraka zarade.To je čista prostitucija! Pa cijela uprava kluba osim Ive Luburića je potpuno operirana od sporta.Ne može klub naprijed ako cijela uprava radi po poznatom pravilu hdz-a "gdje sam tu ja"

Znali dragan Čović za trenutno stanje u Izviđaču zašto nepoduzme nešto pa u toj dvorani je doživljavao najveće aplauze i ovacije gdje je sada kada treba.

Odakle ratnog profitera i svjetskog lopova Miroslava Rupčića u Izviđaču? Nije mu dosta onih miliona koje je pokrao iz HVO-a,a naš je narod išao gol i bos na ratište.

Nek njih David vodi i dovodi igrače koji nemaju veze s vezom, lik se smije ko da magare reve.

A kolike tek podočnjake ima izgleda ko napušena panda

Samo ne znam tko ovo sve placa i kome se bacaju pare na polovnjake iz crne gore i okolo; trose se pare ljubuskog i ljubuskih firmi na neke blen.te. Niti ovo vodi icemu niti logike ima

Kad su i ovi dečki igrali nikog se nije moglo dobit SEHA je klasa iznad za proračun izvidaca

Ma iole boljem poznavatelju prilika u sportu je jasno da se kvaliteta nemože zadržati. Momci koji vrijede sad igraju u Zagrebu za 5000 € a domalo ih ni Zagreb neće moći zadržati. Novci određuju kvalitetu ekipe a novaca na ovim područjima nikad dosta. Izviđaču ostaje proizvoditi i pametnije prodavati,a nigdje ne piše da Izviđač svake godine mora biti prvi.

Dusmani

Šta bi od vas bilo da Zrinjski nije potonuo

Zar ovaj novinar ne prati Velež

Nekad je u ljubuški dolazila igrati barcelona i thw kiel a sad im je maksimum kad dođe vogošća ili gračanica...

Nekad je dolazio Kiel, danas dolaze Vardar, Zagreb, Vesprem a ti rođo pošto pojma nemaš čekaj ljeto i ligu mjesnih zajednica jer je to za tebe očito krajnji domet.

Zašto kradeze uprava ne proglasi izviđač da je to klub iz bivše jugoslavije titina vremena i neunište ga kao što su plantažu platnaru duhansku kons famos soko vinariju trgokop autotransport vitinku komunalno itd.

Izviđač je bio i ostao ponos ovoga grada. A što netkome smeta Marko ili Janko iz Izviđača to je njegov problem

Izviđač je prvak BiH. Izviđač i dalje igra jednu od najjačih liga u Europi u koju Borac nije pozvan ni kad je bio zadnji put prvak. Iz Izviđača je poteklo pola Hrvatske i dvije trećine BiH seniorske reprezentacije. Izviđačeva škola rukometa je ponos ne samo Ljubuškog nego i cijele BiH i daje trenutno 5 Hrvatskih i 8 BiH mladih reprezentativaca. A vi se dušmani pojedite od ljubomore.

sta kaze kobila kako je izvidjac igro

Jeko novinar, neš ti novinarčića

Izviđač zreo za temeljitu rekonstrukciju!?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari