U ratu hrabrost, a u izborenom miru taktiziranje i kukavičluk!

ljubuski.info

Generali Ivan Tolj i Ivan Kapular izvijestili su u nedjelju da su podnijeli ostavke u svim tijelima i članstvu u Hrvatskome generalskom zboru (HGZ) zbog ustaljenog nereagiranje te udruge na većinu pojava i događaja u društvu prema kojima je trebalo zauzimati jasan vrijednosni stav, među kojima su naveli i posljednji slučaj dodjele priznanja ministru bivše SFRJ (Budimiru Lončaru) 'zaslužnom' da je razoružana i goloruka Hrvatska, na samom početku velikosrpske agresije, dobila embargo na uvoz oružja.

Pojedine organizacijske strukture u Republici Hrvatskoj među kojima je i Hrvatski generalski zbor - dopuštajući i šuteći na mogućnost da se osobama, pripadnicima totalitarnog komunističkog režima odnosno njegovim izravnim izvršiteljima dodjeljuju priznanja i medalje - ne ispunjavaju svoju društvenu funkciju i razlog svoga postojanja. Najnoviji primjer takva postupanja je dodjela priznanja vremešnom ministru (94 god.) bivše SFRJ, "zaslužnom" da je razoružana i goloruka Hrvatska, na samom početku velikosrpske agresije, dobila embargo na uvoz oružja, a da i ne spominjemo njegovo «slavno» djelovanje u poraću 1945., u Zadru i njegovoj okolici, naveli su Tolj i Kapular.

Upitali su je li moguće da o svemu tome hrvatski generali, ratni generali šute.
U ratu nas je resila hrabrost, a u izborenom miru ( je li i to moguće!!!?) neopravdano jalovo taktiziranje i oprez, malodušje i kukavičluk!, istaknuli su u tekstu ostavke.

U medijima je objavljeno da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 25. siječnja donio odluku da se Budimiru Lončaru dodijeli Medalja Grada Zagreba.

Tolj i Kapular smatraju da je dužnost i obveza HGZ-a da reagira na poteze kojima se promoviraju osobe i djelovanje, koje je u suprotnosti s našim pravednim, državotvornim, i obrambenim Domovinskim ratom, kao i s cjelokupnim vrijednosnim sustavom hrvatskog naroda i države.
Osim toga poglavita zadaća HGZ-a trebala bi biti beskompromisno davanje potpore svima onima u našemu društvu koji se zalažu za te, u krvi naših branitelja, stečene vrijednosti. Da se zalažu za posvemašnji boljitak Domovine i naroda, na temelju poštena i plaćena rada, te za dostojanstven život obitelji i pojedinaca u pravnoj i pravednoj državi.

Pojedince i pojedine organizacijske, gospodarske i financijske strukture RH, od rata do danas smatraju glavnim krivcima demografskog kolapsa i nezapamćenog egzodusa hrvatskog naroda u potrazi za boljim životom.

Ustaljeno nereagiranje HGZ-a na većinu pojava i događaja u društvu prema kojima je trebalo zauzimati jasan vrijednosni stav, doveli su do toga da više ne želimo sudjelovati u takvome radu ove udruge, istaknuli su Tolj i Kapular i poručili da neće biti sudionici u šutnji, u vremenima kada bi trebali govoriti i biti djelatni promicatelji i branitelji vrijednosti na kojima počiva hrvatski narod i njegova država.
Ovom ostavkom pokazujemo našu obvezu i spremnost za uključivanjem u sve aktivnosti koje će doprinositi obnovi vrijednosnog sustava, povratku hrvatskih ljudi iz inozemstva, njihovu zapošljavanju i izlasku iz očite i teške krize u koju smo upali zbog ”grijeha struktura”, kako je to svojedobno i točno rekao kardinal Josip Bozanić, zbog niza pogrešaka, krivog činjenja ili još gore - nečinjenja, kao da se sve to loše događa negdje daleko, a dotle svakodnevno autobusi, vlakovi i zrakoplovi odnose hrvatske ljude, našu mladost negdje u tuđine i doista daleko od svega onoga za što smo se kroz povijest, sve do Domovinskoga rata borili i izborili: za slobodnu i konačno, međunarodno priznatu Državu!"

U tekstu ostavke navode kako kao utemeljitelji HGZ-a nisu mogli niti zamisliti da će pretežita i za javnost često vidljiva svrha djelovanja njihove udruge biti paljenje svijeća, polaganje vijenaca i obilježavanje obljetnica.

Umjesto da uz tu, hvale vrijednu aktivnost, budemo, prije svega, djelatni glasnogovornici hrvatskog naroda kojeg zahvaća sve više rezignacija i malodušje, kritičari svega onoga negativnog što razara sadašnjost i sprječava budućnost, HGZ sudionik je šutnje, kronična nedjelovanja prikrivena ispraznim frazama. Tek takvim djelovanjem, odavanja počasti, upaljene svijeće i vijenci imaju smisla. Na djelotvornost obvezuju nas naši pali vojnici i suborci bez čije žrtve ne bi bilo hrvatske slobode!, poručili su general-bojnici Ivan Tolj i Ivan Kapular.

HINA

Glas naroda

šitnju naplaćuju a narod zaboravljaju.

Što je šitnja?

E moji Generali,bitke ste dobili na bojnom polju ali vas i branitelje je potukao,ŠEKS.MESIĆ.SANADER.RAČAN.VALENTIĆ.ŠKEGRO i mnogi drugi ratni profiteri a zadnju igru igra Plenki s drugovima.Hvala Vama za sve ratne pobjede ali u ovoj bitci mislim daje vaše oružje zahrđalo.Za d-om SPREMAN.

Pa idi kući kad si spreman, dasta drugo.

Kažu da je Budimiru Lončaru proradila "SAVJEST" kad je pao Vukovar. Goran Milić i Dragan Čović su zadnji branili Jugoslaviju ovaj prvi putem YUTEL televizije a ovaj drugi putem organizacije UJDI to je činjenica. I šta se onda desi??? Dvadeset godina poslije Goran Milić odnese sve moguće nagrade i priznanja što nije nikad nitko na HTVu . A Čović predsjednik HDZa i HNSa i dobio doktorat i predložen za medalju otpora i uvjeren sam da će za života biti proglašen BLAŽENIM. LICEMJERI JAO VAMA!!!!

Dali ste svijesni koji su prostor oni dobili za svoja dijelovanja od gosp Milana Bandića zato ima da šute. Što se tiče Budimira Lončara on takodje zaslužuje odlikovanje pa U Hrvatskoj danas ima više Jugoslovena nego Hrvata pa normalno je i demokratski da se većina pita.

hrvatski branitelji su stvorili udbašiju a rojs nikako ne svati da je ratova za udbaše šuška i tuđmana i da ga je bog ostavio živa a on više voli šuška i tuđmana nego dragog boga
tako je bilo sa narodom i barabom u bibliji

Točno tako od njih je sve počelo 200 bogati familija.a vidi slučaja pade Kikaš.pade cjela dijaspora sve ih ovi pobiše i nikom ništa a crkva isto šuti njoj paše svaka dikttatura.štoje ROJS i tvoji rojsani zašto ne veliš kolika je tvoja imovina
I koliko imaš kvadrata na moru.

Neka oni penziju dobijaju, a Hrvati u Bosni i Hercegovini su ostavljeni zahvaljujući Hrvatskoj, sve što smo imali više nemamo, penzija i njihovo ovozemljasko uživanje je prolazno, a narod je prodan, bolje bi im bilo da su javno nepravdu rekli, ali kako će dignuti glas kad su i oni svjesno šutnjom sudjelovali, neka se srame većina, čast izuzecima.

vidim kako se borite zato čović dodiga po mostaru voda
bosna opet šaptom pade

Dodik Presjednik otvorijo Olimpijadu mladih u Teheranu (Sarajevu )pa dobijo zvižduk cijelog stadijona na Koševu. Jadne države da jadnija nemože biti gdije ovo ima. To bi bilo isto da preživjeli Nacistički oficiri otvaraju Židovske muzeje sijećanja. Čovijek negira Državu a otvara u istoj Olimpijadu.

Dodig ti je predsjednik tvoje banana države

Kakav generalski zbor.Di su nasi generali.Imali ijedan da zivi u BiH.Vazne su mirovine i privilegije.Briga njih za svoje bojovnike ko za lanjsku kisu.Ako je jedan Covic predlozen za organizatora otpora u Bi H sto onda ocekivati .Tuzno ,zalosno da ne moze bit zalosnije.A istinski branitelji ko nas ista pita .No nicija nije gorila do zore pa nece ni njihova to me jedino tjesi .I takvi ce otici i nece poniti sa sobom nista.Sve nas ceka dva sa dva duboko.Mi jos nemozem da svatimo da nas je Hrvatska prodala u Dejtonu i sto da danas ucinimo bojim se po onoj kasno Marko na Kosovo stize.........

Slika korisnika strangelove

Polako se stvara baza svehrvatskog otpora, ali imaju li Hrvati taj kapacitet, i kasno bojim se.

grijeh struktura pokrivaju.

Didi Jelić,Titan,spota čiji su oni generali

Kakav HGZ , ovo su ratni profiteri i postratni sumnjivi biznismeni , družina Alana Forda ,smiješne karikature .....

Pametni generali nezamirit se sa aktualnom vlasti. Mesić potra sve u penziju a Plenki more sve i u zatvor samo napiše po zapovjednoj odgovornosti pa se ti brani i čupaj i dokazivaj nema više puni Riva i Tompsona. Narodu ujadilo niko te nestoji. Tužilaštvo imaš u rukama tada možeš sve pa i generale sredit. tito je pola svoji generala 48 godine spremijo na goli otok istaknuti komunista i suboraca sve ti zasluge dajem sve osim vlasti vlast mi nediraj bitćeš satran.

Je li ovo onaj pjesnik tolj,ja bi volio znati na kojoj je bojisnici on boravio i koji su to njegovi ratni uspjesi. Svaka šuša se u Hrvatskoj okitila generalskim zvanjem pa postaju smiješni u svom nesnalazenju. Rat je gotov,idite kući igrajte karte i domine,možete nešto i raditi ta niste se isteretili u ratu. Dosta vas je!

Za domoljuba. Sve tocno .To smo mi nemoj,ne talasaj pa znas imam dicu,mirovinu,invalidninu i slicno a vladajuci imaju moc,sud,tuzilastvo i pisi propalo.Sve dam samo ne vlast stolicu.Ali dokle tako???????

"Hrvatski" ili bolje rečeno političari koji se predstavljaju kao Hrvati su većinom bili komunjare a tako i dobar dio generala, naravno osim Rojsa jer on kao šofer nije primljen u KPJ. Kako su sve komunjare, da bi spasile svoju gujicu prešli u krHDZ tako su napravili jugooficiri. Sadasnja ekipa političara bi izdala Hrvatsku i generale za par eurića samo da im se pruži šansa. Kako su samo izručeni Blaškić, Kordić, Gotovina, Markač, pokojni Praljak… Izdani su oni koji su postavili krHDZ na vlast.

General bez vojske i oružija i komande je ravan penzijonisanom komarcu tolika je njegova moć. A uniforma sa činovima bez komande je ko ona stvar bez afričke šljive. To je obična udruga kao i udruga dimljačara ribolovaca strojovođa itd.

Rojs je Čovićeva podrepina!

Dije Žara Keža i Rupčić.

jesi vidio na bujanici naša čokolinda radi doktorat a glavni joj udbaš mentor i usput sa budimirom lončarom nosa okolo štafetu
i ona se sa doktoratom sprema iselit iz poharane naše!

U se na se i poda se - ZNA SE

Opet vi udbasi protiv sveg hr. Ali neide vam. I nece ako Bog da. Vi ste zlo danasnjice nazalost
Borimo se protiv vas ali malo vas ostalo bradvica izbori vam sve kazu. Đubre jedno partizansko doce i trbi kraj. Zds.

Udbaši su naša Braća i Sestre nemojte tako.

U ratu hrabrost, a u izborenom miru taktiziranje i kukavičluk!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari