Do 2020. plinofikacija ZHŽ, za infrastrukturu potrebno 142 milijuna KM

plin

U dokumentu pod nazivom "Strategija razvitka Zapadnohercegovačke županije za razdoblje od 2014. do 2020." planira se uspostava kreditno-jamstvenog fonda iz kojeg će se financijski podržati svi projekti koji će pomoći ekonomskom, socijalnom, društvenom, kulturnom i sportskom napretku županije.

Predviđena je i plinofikacija ZHŽ-a. S obzirom da je opskrba plinom stigla do Dalmacije, susjedne regije, taj sustav treba produžiti do ZHŽ-a.

Dva su moguća scenarija. Jedan je plinofikacija iz smjera luke Ploče, preko Mostara, a drugi iz smjera Splita, preko Imotskoga i Posušja, do općina i gradova na prostoru Zapadnohercegovačke županije. Ekonomska isplativost i vrijeme ostvarenja, što treba pokazati studija o plinofikaciji, pokazat će koja je opcija bolja i opravdanija.

Na temelju rezultata studije o plinofikaciji potrebno je raspisati međunarodni javni natječaj za dodjelu koncesije ulagaču koji ponudi najbolje uvjete plinofikacije ZHŽ. Tu je i izgradnja bolje prometne infrastrukture, vodovodne mreže koja je u sve četiri općine na nezadovoljavajućoj razini.

Okvirni iznos za provedbu "Strategije razvitka ZHŽ-a od 2014. do 2020." je oko 142.130.000 KM.

Zdenko Jurilj [ Večernji list ]

Glas naroda

Samo znaju trgovati, pa potičite srednja i mala poduzeća jer će vam se budućnost iseliti odavde!
Čovik izmislio besplatnu energiju a oni nam prodaju plin
http://hmsbturk.com/tr/

ebla vas plinofikacija vas ebla,opet će te rovinjat ceste [ * neprimjereno * ]i [ * neprimjereno * ]ski. Uredite ceste i glavu odma osić ko je takne!!!

Tko je pravio "Strategiju razvitka Zapadnohercegovačke županije za razdoblje od 2014. do 2020."? Taj je ubro nešto love, ostali će dobiti piiimpek od ovce.

Ako plinovod ide kroz vrgoračko polje, zar nije logično kroz to polje nastaviti prema Ljubuškom, tako i tako su ta dva polja spojena?
Opet ćorave strategije i pranje love narednih pet godina :)

A čiji će bit plin? Ruski?

Do 2020. plinofikacija ZHŽ, za infrastrukturu potrebno 142 milijuna KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari