Sljedećeg tjedna započinju IX dani pobijenih hercegovačkih franjevaca

ljubuski.info

U povodu 74. obljetnice ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca, u ponedjeljak, 4. veljače, u samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu započet će "IX dani pobijenih hercegovačkih franjevaca".

Program će započeti molitvom krunice i razmatranjem u 17.30 sati, nakon čega slijedi sveta misa zadušnica koju će predvoditi fra Ivan Landeka.

Obilježavanje 74. obljetnice trajat će do 7. veljače u organizaciji Vicepostulature postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće", na čelu s vicepostulatorom fra Miljenkom Stojićem.

U sklopu obilježavanja podijelit će se i nagrade onima koji su sudjelovali na 'VIII nagradnom natječaju' s temom pobijenih hercegovačkih franjevaca. Prvoga dana nagrade će dobiti pučkoškolci, drugog dana mladež, a trećega odrasli, priopćili su organizatori.

Na sam dan obljetnice, 7. veljače, program će započeti u 16 sati molitvom pred ratnim skloništem, mjestom ubojstva i spaljivanja 12 franjevaca iz širokobriješkog samostana, a nastavit će se molitvom pred grobom, gdje su trenutno pokopana 24 ubijena hercegovačka franjevca.

Nakon toga slijedi misa zadušnica koju će predvoditi fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije. Na kraju će vicepostulator fra Miljenko Stojić iznijeti rad Vicepostulature kroz proteklu godinu, a gvardijan fra Tomislav Puljić izreći će riječi dobrodošlice i zahvale.

I ove godine 7. veljače bit će obilježen kao 'Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk', kojeg je proglasio Grad Široki Brijeg, te kao 'Dan sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja', kojeg je proglasila Zapadnohercegovačka županija.

U sklopu navedenih dana sjećanja, 5. veljače, u 10 sati, izaslanstvo Grada Širokog Brijega, Zapadnohercegovačke županije i Vicepostulature položit će vijenac, zapaliti svijeću i pomoliti se za sve pobijene franjevce na Trgu širokobrijeških žrtava, navodi se u priopćenju.

Glas naroda

Piše :ŽRTVE KOMUNISTIČKIH ZLOČINA. Zašto nitko nije odgovarao???? A došlo je do DEMOKRATSKIH promjena. Pod navodnim znacima. Komunisti i njihova djeca nakada ali nikada nisu bili jači od 1941 pa do dan danas to je tužna i otužna činjenica.Amen.

najviše komunista završi u hdz-u , a zašto tek 9 dani kad je komunizam pao prije 27 godina

da su molili boga i vijeru pripovidali
nebi njih partizani ni takli
bili su sluge zločinaca
isto kao i ova današnja sekta
što služi lopinama
mnogi naši stričevi i dijedovi
živote su izgubili što su sekti virovali
u mojoj hercegovini nema franjevaca
u mojoj hercrgovini stoljećima vlada sekta
koja poštene pročupava
a lopine podržava i grije im oprašta
ali doći će tata jednoga lipoga dana
da vama sektašima lekciju očita
jel tak il ne tak bosanskohercegovački čuvari vlasti
sram vas bilo rogonjini sljedbenici

Eto samo fratri stradali i sad cili puk mora ih oplakivat a što ćemo sa običnim narodom koji je stradao i poginuo za nji nema dana sićanja i pisane brošure iliti knjige jerbo nisu vridni ko fratri.a fratri misu naplaćuju 20km a papa franjo je zabranio da se mise naplaćuju i plaćaju pa tko je tu lud

Sljedećeg tjedna započinju IX dani pobijenih hercegovačkih franjevaca
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari