Jednokratna novčana pomoć za 33.758 branitelja

ljubuski.info

Uvjete za jednokratnu novčanu pomoć po Javnom pozivu koje je raspisalo Federalno ministarstvo za pitanja branitelja ispunilo je 33.758 razvojačenih branitelja u Federaciji.

S obzirom na veliko zanimanje branitelja za pomoć, mnogi se pitaju gdje mogu provjeriti jesu li pomoć i dobili, odnosno, hoće li dobiti rješenja na kućnu adresu.

Salko Bukvarević, resorni ministar je pojasnio da se tipkaju rješenja za sve one koji su dobili pomoć, a koja će moći preuzeti u vojnim odsjecima gdje su i predavali dokumentaciju za pomoć.
Svi razvojačeni branitelji koji su dobili pomoć dobit će rješenja u svoje vojne odsjeke, a rješenja se upravo tipkaju. Njih više od 2.000 koji nisu ispunjavali uvjete, već su dobili na kućne adrese rješenja iz kojeg razloga nisu dobili pomoć. Oni imaju pravo osam dana žalbe. A ovi svi koji su dobili pomoć, a njih je 33.758, će dobiti rješenja u svoje vojne odsjeke. Tu će ih moći podići, gdje su i predali papirologiju, pojašnjava Bukvarević.

Dodaje kako će ti branitelji biti pozvani iz odsjeka, a i Ministarstvo će javno objaviti da mogu ići po rješenja.
Mislim da će sljedećeg tjedna biti podijeljena rješenja i ukucano u trezor. Naša je obveza da do 31. siječnja to unesemo u trezor i tijekom veljače bi trebali dobiti pomoć, rekao je Bukvarević.

Podsjećamo, prvobitno je bilo odlučeno da se pomoć isplaćuje po načelu obračuna 4,5 KM za svaki mjesec proveden u Oružanim snagama. Međutim, u skladu s raspoloživim sredstvima, odlukom ministra Bukvarevića, povećan je iznos na 5 KM.

Primjera radi, branitelj koji je bio u vojsci 36 mjeseci dobit će 180 KM pomoći.
Na raspolaganju smo imali 7,5 milijuna KM. I mi smo sav taj novac podijelili na njih 33.758, koliko ih je ispunjavalo uvjete. Odnosno, odlučeno je da može ići 5 KM za svaki mjesec proveden u Oružanim snagama, rekao je Bukvarević.

faktor.ba

Glas naroda

Zar se još može kupiti branitelja za sto eura i to preko 30 tisuća njih

Ako je dobilo nji 33,758 toje 6,076.44 dije ostalo SALKANE

Ostalo bome ostavija sebi za likove

Isto ko Lijanovići s poticajima

Koji uvjet nisu ispunili? Nisu prijavljeni na biro jednu godinu? Od 33 tisiće branitelja odbacili 2 tisuće?
Ako za ove 23 godine nisu dobili i ostvarili nikakva prava,šta ce im jednokratna pomoć. Neka Salke,Begića i ovih poslušnika što pune tabele....

92 evra hahahohoho koja blamaža

Onima koji su ispunili uvjete treba dati novčanu naknadu i nagradu kako su uopće živi

Tri dana na mjesalici

ima nas i koji radimo i to nam netriba.

I što se narod iseljava

Njemačka i francuska prave zajedničku vojsku tek sada nek se ugledaju na Bih 3 nacije jedna zajednička vojska. To se zove jedinstvo.

jaka je BiH vojska čujem da nabavljaju 15 MIG-ova 35 helikoptere neke , pajdo nema ti BiH vojska šta pojest tako da znaš

pozdrav zaboravljenim braniteljim i pitam kad počimlju proljetne šetnje gradom za svoja prava
sad imamo svoju vlast i entitet i ne bi trebalo bit problema i bog je digo ruke od čovićevih županija tamo on sviša i obiša a narod beži kud ko može

Jednokratna novčana pomoć za 33.758 branitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari