HDZ BiH će razmatrati položaj Hrvata u R. Srpskoj i bošnjačkim županijama

ljubuski.info

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH održalo je 33. sjednicu u ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine, u Domu HDZ-a BiH u Mostaru. Na sjednici Predsjedništva bilo je riječi o aktualno političkoj situaciji u BiH kao i funkcioniranju i uspostavi vlasti nakon Općih izbora u BiH.

Na sjednici se ponovilo kako bez HDZ-a BiH i koalicijskih partnera iz Hrvatskog narodnog sabora, neće moći napraviti vlast na bilo kojoj razini u BiH, budući da se na proteklim izborima dobio puni legitimitet hrvatskog naroda.

Govoreći o suradnji sa strankama Hrvatskog narodnog sabora, predsjednik Čović je informirao Predsjedništvo HDZ-a BiH o vođenim razgovorima sa svim političkim strankama u BiH, koje imaju izborni legitimitet i djeluju kroz Hrvatski narodni sabor, na kojima se razgovaralo o budućoj suradnji unutar HNS-a i implementaciji izbornih rezultata.

Nakon razmatranja stanja o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i županijama Federacije BiH, gdje je hrvatski narod malobrojniji, zaključeno je kako će se na jednoj od idućih sjednica posebno analizirati i razmatrati položaj našeg naroda na tim područjima. Također, raspravljat će se i o informacijskoj strategiji Hrvata u BiH.

Govoreći o pripremama za Sabor HDZ-a BiH koji će se održati u travnju, Predsjedništvo je danas počelo pripremu za izradu stranačkih dokumenata potrebnih za održavanje Sabor.

Na sjednici je istaknuta i potreba žurne izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se zaustavila gruba kršenja i manipulacije u izbornom procesu, te negiranje legitimne političke volje hrvatskog naroda u BiH. HDZ BiH će i u predstojećem razdoblju nastaviti voditi konzistentnu politiku uvažavajući ambijent i okolnosti u BiH, te će dati puni doprinos stabilizaciji gospodarsko-političkih prilika u BiH, kao i približavanju naše zemlje euroatlantskim integracijama.

HDZ BiH

Glas naroda

Kasno Marko na Kosovo stize tribali ste davno mislit o polozaju Hrvata sad je kasno nema ih i nikada se vise nece vratiti

čuli vi će te razmatrati položaj, kao da nešto nije jasno sada nakon 25 godina pa da treba razmatranje, hahaha koji spinovi i pokušaji spašavanja dragančeta, zabio si autogol sam sebi, pokrij se ušima i šuti, tvoji predhodnici su bježali u Hrvatsku a ti ćeš izgleda u beograd

Naj volimo položaj sesetdevetka i to tako godinama, šta nam fali pa idejno vani - ne kontam?

Krokodilske suze roni...jugoslaven radi po planu beogradske sanu2 i stanka čolaka a ima svoje udbaše raspoređene na funkcije

Dobro ti nas prave budalama.
Šta misli Čović i HDZ da smo budale nakon svega ovoga

ako vi nastavite razmatrati neće ostat ni hrvatkog miša u republici zločinačkoj

Jadni komentara ali necete Komsicevci,daba vam vidili ste na izborin. Dzabavan trud sviraci.

Ti se prvo nauči malo pismenosti, pa onda komentiraj!

koliko ja znam komšić je pobijedio dragančeta i pomrsio mu planove pa ne znam komu je džaba , puša rođo, sad je otkrio i plan b i c a to je pod svaku cijenu ostati faktor i uzeti fotelju pa ako se treba i prodati hrvatski narod srbima nije ni to problem, plan im je bio da uđu i draganče i milorad pa da skupa devre da se srpka odcijepi, draganče htio provući treći entitet usput pa da ispadne spasitelj i povijesna ličnost ovako je ispao povijesno g o v no jer sad i Hrvatska pere ruke od njega i od nas sviju tako da je auto gol zabio veliki samo ne smije priznat jer nema m u da

Hrvati su najugroženiji u županijama gdje je HDZ na vlasti. To garantiram na osobnom primjeru, ali ima Boga!

Istina tu je egzodus Hrvata

istina, sve su popalili i pokrali što se gradilo 50 godina i za sve su donijeli naredbu bez veze ne može jer to jedino znaju, ta ne znaju čačkalicu proizvesti sami niti su ikada radili u realnom sektoru, nego proračun i usput 20, 50 maraka za sve što ti treba od institucija

dragan čović može samo razmatrat o Biskupu Komarici i zvonaru da ostanu ili ne Hrvata nema možda on misli da popravlja statistiku kad dodje 9 januara možda drugi put prestavnici rs trebaju naglasiti pozdravljamo jugoslovensku delegaciju a ne Hrvarsku.

Pametnije bi im bilo da raspravljaju o braniteljskoj populaciji nakon odlikovanja osoba koja su napadala Livno, Kupres, Mostar i druga hrvatska mjesta u BiH nakon derneka "stožernika" u Banja Luci.

Moj Jakove oni samo znaju za borce koji pevaju Bože Pravde i Pukni Zoro ali sve dok nepukne ovi Narod nema tu sreće a kad pukne neće bit dobro ali sve ide u tom pravcu. Pozdrav svim Livanjskim Braniteljima na odvažnosti i hrabrosti nekada je hrabrost veća u miru nego u ratu viste to pokazali da čovjek može biti slobodan ako on to želi a ne netko drugi.

ćović i njegova klika su zloćinci sve to trba otjerat u srpsku ili srbiju sojom

Položaj Hrvata u RS-u je što ležeći a što klečeći (četveronoške).

što čović i njegovi udbaši odu prije bolje za nih i za rvacki narod
za ovo stanje je odgovoran zna se kradeze

Kaže Čović-bošnjačke županije.
Samo da ga demantujem ta takve zupanije ne postoje. Sarajevo 17 hiljada Hrvata , Zenica i okolina oko 20 zatim Tuzla sa okolinom oko 22 hiljade. O čemu privatni Covic.
Možda o Grudama, Livnu, Stocu, Ljubuskom , Tomislavgradu u kojima skoro da i nema Bošnjaka kao u Banjaluci Hrvata.
Dosta vise sa otrovnim strelicama HDZ kada se zna ko ste i Šta ste.
Hrvati su najugroženiji u županijama koje ste vi okupirali i opljačkali od devedesetih i iz kojih se nemilice iseljavamo.
Vaše prodavanje magle i huskacka retorika više nije na prodaju iako joj je pala cijena .
Vašu robu sa greškom više niko ne konzumira.
Okrenite se sada još Moskvi.
To vam je ostalo nakon Banja Luke i Beograda.

HDZ BiH će razmatrati položaj Hrvata u R. Srpskoj i bošnjačkim županijama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari