Čak i psi odlaze u Njemačku

ljubuski.info

Njemačko veleposlanstvo u BiH odlučilo je podržati rad organizacije Animal Care Centar iz Mostara kako bi psi lutalice iz Bosne i Hercegovine uskoro pronašli novi dom u Njemačkoj.

Nijemci vole pse

Na službenoj Facebook stranici Veleposlanstva Njemačke u Sarajevu objavljena je lista pasmina koje su najdraže Nijemcima.
Nijemci vole pse! Njemačka ambasada zato podržava rad Animal Care Centar iz Mostara kako bi psi lutalice iz Bosne i Hercegovine uskoro pronašli novi dom u Njemačkoj., napisali su u svojoj objavi.

Nijemci su objavili i napopularnije pasmine koje se traže u Njemačkoj.
Na prvom mjestu su mješanci, na drugom labradori, a na trećem njemački ovčari. Na četvrtom mjestu čivauve, a na petom francuski buldozi.

Akciju Veleposlanstva Njemačke pozitivno su ocijenili korisnici društvenih mreža jer je u BiH skoro čitavu deceniju izražen problem pasa lutalica. Parlament BiH usvojio 2009. godine Zakon o dobrobiti i zaštiti životinja, no Zakon nikad nije zaživio u praksi.

Podsjećamo, organizacija Animal Care Centar do sada je u Njemačkoj već udomila više stotina pasa i mačaka koji su tako sklonjeni s mostarskih ulica.

Azil za pse

Inače, ova organizacija radi na projektu azila za pse, objektu koji se grad u naselju Kozica iznad Mostara. Taj objekt će osim boxova za pse imati i ambulantu, prijemnu prostoriju za pse, kuhinju za pripremu hrane, te prostoriju za operativne veterinarske zahvate i oporavak životinja.

Kompletan projekt realiziraju Animal Care Centar i njemački Streunergluck. Završetak radova će, prema riječima aktivista Animal Centra, zavisiti od daljeg dotoka novčanih sredstava. U projekt su ušli sa mnogo optimizma, dobili su prethodno brojna obećanja, od kojih su neka dosad i realizirana, ali neka, nažalost, i ne. Zbog onih nerealiziranih, sve planirano teče sporije od očekivanog.

Dok se projekt ne završi, hercegovački i mostarski psi poput mnogih ljudi, Mostaraca i Hercegovaca, uz pomoć njemačkog Veleposlanstva, bolji život pronalaze u, za mnoge obećanoj zemlji - Njemačkoj!

Glas naroda

Mačke na aparatima!

Dosta je i njemu pasjeg zivota

Kako stvari stoje ostaće samo čovićeva ćukenja.

Pa šta čekaš uredniče

nisam znao da su ovi kradezekani ovako glupi

ni psi neće ostat u čovićevom mračnom trećem entitetu

Prvo ćuko da se smjesti pa će urednik za njim.

To samo govori za sto su sve spremni da dobiju radnu snagu to je se u nas prije zvalo tegleca magarad

unas narod tegli a udbaši kradezea vladaju no toga u njemačka nema tamo svi moraju radit

Ti ako tako mislis govori ti samo koliko si nacitan ja mislim od tvojih knjiga jedina sto si procitao je vlak u snijegu sve ti je u njemackoj izracunato svaki euro gdje ce nema tamo zagrabit pogledaj malo nemoj bit sljepac pored ociju

čovićevci su jako načitani sve im curi iz glava glupost i primitivizam i politički i moralni

Dragi boze kadace prestat ta ogovaranja sve stoje nase nejavlja a tude se fali kadbi u unas.pola Radili ko u Njemackoj imalibi OVDE vise

Partijski psi će ostati ovdje, lutaju od tite do dobročinitelja pa do milorada. Ne znaju ni tko su ni što su, nemaju svoje ja, nemaju svoj stav, nemaju svoje mišljenje, partija zna se misli za njih.

šta uradi draganče poručniče nesrećo jedna -potopi hercegovačke adezekane

Moj Kudro želi upoznati mladu njemačku kujicu radi druzenja i eventualnog zajednickog zivota.Normalno ako njezin gazda mi osigura dobar posao jer moj Kudro je pravi mužjak i nedamo se mi jeptino.

kradeze je terorističko udbaška mafijaška organizacija
sumlja sam u ovo ko stari adezeovac no mic po mic evo dokaza za sve

Otvori svoju firmu i radi. Niko ti ne mora osigurati posao.Tako ti je najlakše.Eno ti Inkubatora.

Izbjeglice da li mozes udomiti moga peseka.
Vidi i on da svi odoše.Jos ako imas kakvu trebu za njega.I mozes mu dati ime Lux.
Tako se zvao onaj pesek od tvoga Tite.
Mozda te moj spasi od terorizma.

otvorit firmu dovezi odvezi opet mogu samo adezekani
kakove su to firme koje ništa ne proizvode-legalan šverc

Čak i psi odlaze u Njemačku
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari