Podignuta optužnica protiv Zdravka Borasa zbog prijevare u Hrvatskoj

ljubuski.info

Zdravko Boras, ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, optužen je u Splitu za prijevaru i štetu u proračunu Republike Hrvatske od 95.000 kuna.

Podsjetimo, ranije je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv Borasa zbog osnova sumnje da 5. veljače 2015. godine nije splitskoj Područnoj službi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje prijavio da se zaposlio kao ministar u MUP-u Županije Zapadnohercegovačke iako je, kako navode, bio svjestan da je dužan prijaviti svaku promjenu u osobnim ili stvarnim okolnostima koje utječu na pravo korištenja mirovine.

Kao što već duže vrijeme zna ljubuška i šira javnost, te sumnje su osnovane, što je i rezultiralo optužnicom. Na Borasovu žalost, u Republici Hrvatskoj su na snazi neki drugi kriteriji, gdje on ne uživa blagodat tužiteljske zaštite, kao što je to slučaj u ZHŽ.

Borasu je invalidska mirovina, po rješenju Županijskog državnog odvjetništva, isplaćivana temeljem rješenja iz studenog 1998. godine i to do 30. travnja prošle godine, a ukupno je na taj način oštetio državu Hrvatsku za nešto više od 95.000 kuna.

Ja sam odlikovani natporučnik HV-a i bojnik HVO-a i onda mi se kaže da nemam pravo na status u državi Hrvatskoj koju sam branio. Žalosno je na što su dovedeni hrvatski branitelji, da nemamo nikakva prava. Što sam ja trebao čekati da mi se netko smiluje, trebao sam pristati da moja djeca žive od zraka??? U sklopu međunarodne pravne pomoći saslušan sam u studenom prošle godine i pitali su me jesam li spreman vratiti novac. Da, jesam, vratit ću ali tek kad se utvrdi tko je kriv. Hrvatska je pravna država i vjerujem u valjani pravorijek i spreman sam za svaku suradnju i dogovor, komentirao je tada Boras za Slobodnu Dalmaciju otvaranje istrage.

Reakcija Vlade ZHŽ na jučerašnjoj sjednici:

Glas naroda

Ja nebi iz badnja izlazio od sramote uzeo bi sve sebi gladan ko hijena,sad ces namore u Neum preko Svitave

kako je proša ministar na sudu u splitu on bi moga zamjenit čovića da nas vodi u nove blamaže i poraze

Podignuta optužnica protiv Zdravka Borasa zbog prijevare u Hrvatskoj
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari