Međunarodna povorka Ljubuškog karnevala

ljubuski.info

Dvadeset i prva karnevalska povorka u Ljubuškom biti će ujedno i prva međunarodnog karaktera, s karnevalskim skupinama iz drugih država i predstavnicima europske karnevalske federacije.

Neće ovo biti prvi put da u Ljubuškom na karnevalu gostuju inozemne grupe, budući da su već prošle godine nastupali "Karnevalska udruga Monade" sa Supetra na Braču, i "Karneval Koret - Tuzi" iz mjesta Tuzi u Crnoj Gori, a još ranije su u proteklim godinama zabilježeni nastupi limene glazbe iz Komina, mažoretkinja iz Kaštela, te kulturno-umjetničkih društava iz Vrgorca, KUD Dusina i KUD Vrgorska Krajina. Ipak, bit će ovo prvi put da uz zastavu Ljubuškog Karnevala ide i zastava Europske karnevalske federacije, a karnevalsku povorku će predvoditi predstavnici federacije u službenim karnevalskim odijelima. Osim toga, inozemnih skupina u povorci će biti puno više nego do sada.

Svoj nastup na ovogodišnjem Ljubuškom Karnevalu već je potvrdilo pet inozemnih skupina: Društvo Korant Podvinci - Ptuj (Slovenija), Makarske maškare - Krvavica (Hrvatska), Karneval Koret - Tuzi (Crna Gora), Karnevalska udruga Tome Krnjeval - Biograd na moru (Hrvatska) i KUD Sumarton - Totszentmarton (Mađarska).

Osim skipne koje su već potvrdile svoj nastup, očekuje se dolazak još nekoliko inozemnih skupina s kojima su organizatori Ljubuškog Karnevala u kontaktu.

Uz inozemne skupine, u povorci će naravno sudjelovati i domaće skupine: Mažoretkinje Ljubuški, Mažoretkinje Široki Brijeg, Limena glazba Livno, Plesna skupina Dance Factory, a očekuje se i da će osim "Karnevalskog društva Prolog" biti organizirana još poneka skupina iz ljubuških okolnih mjesta. Svoj povratak ove godine najavljuje i jedna od najstarijih ljubuških karnevalskih skupina - Crveni Grm. Voditelj mačkara u Crvenom Grmu, Ivan Petrušić - Bajić, najavljuje da se nakon duge i teške bolesti, Crveni Grm vraća u punom sjaju.

Ljubuške srednje škole, "Gimnazija Ljubuški" i "SSŠ Ruđera Boškovića", također će dobiti pozive da sudjeluju u velikoj karnevalskoj povorci. Iako pozivi u srednje škole još nisu stigli, budući da nastava drugog polugodišta počinje u idućem tjednu, ekipa iz SSŠ Ruđera Boškovića je već najavila svoj dolazak.

Karnevalsko društvo Prolog

Glas naroda

Znači ljubuški će bit po nečem prepoznatljiv nadaleko. Ja sam na birovu imali šanse dobit neki posao u toj povorci šta šta bilo samo da bude plaćeno. Kome se može obratiti na neki kontakt broj.

barbariću on je gazda ljubuškog karnevaIa cilu godinu

Igara i kruha!
IGRE bez GRANICA!

Međunarodna povorka Ljubuškog karnevala
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko
ljubuski.info
Tiha revolucija Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari