Ljubomir Rašić rekorder s oko 80 darovanih doza krvi

ljubuski.info

Jedna od najvažnijih redovitih aktivnosti koje provodi Crveni križ Ljubuški je organiziranje akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Samo u protekloj godini, kroz šest akcija, prikupljene su 242 doze ove dragocjene tekućine, 12 doza manje u odnosu na 2017. godinu.

Kako saznajemo iz ove ustanove, aktivno se radilo i na prikupljanju humanitarne pomoći u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama, a samo za Božić podijeljeno je 300 paketa socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima.

Osim navedenog, djelatnici CK Ljubuški bili su posvećeni radu s mladima pa su tako organizirane edukacije i natjecanja u pružanju prve pomoći za učenike. Uz pomoć i suradnju djelatnika Doma zdravlja Ljubuški, izvršene su edukacije, odnosno obuke i za vozače koji su polagali vozački ispit, ukupno njih 387.
Zadovoljni smo proteklom godinom i aktivnostima koje smo proveli, a najviše nas veseli to, što uz stare darivatelje, iz godine u godinu imamo sve više i onih mlađih, koji prepoznaju važnost ovog najhumanijeg čina, kazali su iz Crvenog križa Ljubuški.

Među građanima, koji već duže vrijeme sudjeluju u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, ima onih koji su to učinili čak i do 50 puta, a rekorder među njima, ali i u Zapadnohercegovačkoj županiji je Ljubomir Rašić s oko 80 darovanih doza krvi. Njemu, jednako kao i ostalim darivateljima u ZHŽ-u, protekle godine dodijeljene su novčane nagrade.

Među provedenim aktivnostima svakako vrijedi istaknuti i dvodnevni radni posjet izaslanstva Crvenog križa ZHŽ-a Gradu Zagrebu. U izaslanstvu Crvenog križa s hercegovačkog područja bio je i Viktor Grbavac, predsjednik CK Ljubuški, a tom prigodom se otvoreno razgovaralo o iskustvima u provedbi tradicionalnih programa i aktivnosti Crvenog križa te o mogućnostima suradnje između CK ZHŽ-a i CK Grada Zagreba.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Pa ovaj viktor iskače iz paštete

A tek da vidis kad narezak otvoris... :D

Bravo ljubo svaka cast, zivio ti

Zahvaljujemo se svi iz saveza vampira BiH!

Ljubo, svaka čast!
BIo sam više puta darivatelj krvi, prošli put u utorak pred Božić na Humcu i od nekud mi padne na pamet upit dali fratri dobrovoljno daju krv i to isto upitah kolegu koji je dugogodišnji davatelj....
On mi odgovori da je viđao novake ali fratre baš i ne!
Ako daju možda imaju neki kasniji termin ili je posrijedi nešto što ne znamo, a možda i pretpostavljamo!

Vjerojatno fratarske doze tvoj Golub nosi u transfuziju.
Daji i šuti ili ne daji.Filozofe.

Golube napisi na dozi koja je tvoja.
Samo da znamo.
Rašiću veliki hvalospjev.

Narodna šutnja i neznanje je rezultirala ovakvim općim stanjem u društvu, a takvim farizejima punili bankovne račune.....
Zato se dušebrižnici u negativnom kontekstu javljaju na moju opasku, jer istina boli....

Golube evo i fra.Žarko Ilić se javio za sljedeće davanje.Kaze da ima jos par mladića njegovih godina koji ve se rado odazvati da ti ne propadne priča.E Golube sto ce ti to.

Zna se da preko 65 godina života se nemože biti davatelj krvi, a zato ima mlađih fratara koji mogu biti dodatni poticaj za nove davatelje krvi.... e u tom je kontekstu moja opaska....lp

Ljubomir Rašić rekorder s oko 80 darovanih doza krvi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari