Uskoro bi mogli dobiti i Ljubuško kulturno ljeto

ljubuski.info

Kulturni bi se život u Ljubuškom uskoro mogao podići na višu razinu s obzirom na to da se Kino dvorana obnavlja, a osim toga od sljedeće godine Ljubušaci bi mogli dobiti i Ljubuško kulturno ljeto.

Iz Općine Ljubuški kazali su kako bi Dvorana mogla dodatno poboljšati kulturni život građana s obzirom na to da se radi o multimedijalnoj dvorani u kojoj će biti organizirana različita događanja od predstava, izložbi knjiga, radionica za djecu pa do predstavljanja filmova, kao i mnogih drugih događanja.
Kada nemate odgovarajući prostor nezgodno je i za predstave i za sve druge sadržaje. Imamo ovaj novi izgrađeni hotel, tako da tu trenutno budu organizirana događanja - kazali su iz Općine.

Kulturnih događanja u Ljubuškom ima, ali uvijek može biti bolje, te se navodi i to kako ova općina nastoji da građani budu zadovoljni u svakom smislu.
Dogodine planiramo uvesti Ljubuško kulturno ljeto jer imamo Udrugu mladih Agape koja je dosta aktivna i koja se trudi i prati sve kulturne događaje - rekli su iz Općine.

Kulturnih događaja ima pregršt

Voditelj Knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner istaknuo je kako se prije može govoriti o nešto manjem broju posjetitelja, nego nedostatku kulturnih događaja, kojih prema njegovim riječima, ima pregršt. Ove godine, kako je naveo, samo u Knjižnici organizirano je više od 40 raznovrsnih kulturnih događanja, kojima je nastojano da se zastupe sve kategorije društva.
U našoj knjižnici skoro svaki tjedan ima jedan raznovrstan kulturno-društveni događaj. Relativno sam nezadovoljan posjetom, iako posjetitelja uvijek ima, ali ne onoliko koliko bismo mi željeli da ih bude. Osnovna djelatnost Knjižnice jeste čuvanje i izdavanje knjiga, ali mi smo otvorili svoja vrata svim žiteljima općine Ljubuški tako da svakog tjedna organiziramo neki kulturni događaj - rekao je on.

Naveo je kako događajima nazoči obično do 50 građana, ali da bi iz Knjižnice željeli da taj bude duplo veći.
Svatko može pronaći nešto za sebe. Bilo je organizirano predstavljanje knjige “Časna sestra Dominika”, autora Emila Raspudića. U četvrtak Knjižnica organizira tradicionalno druženje djece polaznika u vrtićima, negdje oko 100 djece nazočit će tom programu. Tjedan uoči Božića imamo tradicionalnu kreativnu radionicu za djecu s poteškoćama u razvoju i tradicionalno ukrašavanje božićnog drvceta u prostorijama Knjižnice uz dodjelu darova, pjesmu i ples, sve sa svrhom kako bismo blagodati Knjižnice približili mlađima - istaknuo je on.

Za malu sredinu posjećenost zadovoljavajuća

Izuzev Knjižnice koja funkcionira u sklopu JU Kulturno-športskog centra Ljubuški od 2013. godine, u ovoj općini djeluje i Hrvatsko kulturno društvo “Napredak”. Predsjednica ove udruge Ivana Barišić kazala je kako je udruga od svog postojanja pa do danas organizirala više od 200 kulturnih događanja.
Organizirali smo događaje različitog spektra od predstavljanja knjiga, izložbi, javnih tribina, pa do toga da smo bili nakladnici mnogim Ljubuškim autorima. Doista mogu reći što se tiče ovako male sredine da je zadovoljavajući broj kulturnih događaja. Mi u prosjeku imao dva do tri događanja mjesečno. Samo oni koji nisu baš zainteresirani mogu reći da nema kulturnih događanja. Kada je u pitanju posjećenost mislim da ima dovoljan broj građana - kazala je.

Kulturni život u Ljubuškom je na zadovoljavajućoj razini, a pokazatelj tome su i brojna organizirana događanja. Ono što će dodatno poboljšati kulturni život Ljubušaka svakako će biti novotvorena Kino dvorana koja se nalazi u samom srcu grada, a koja će biti multimedijalna, što znači da će se prezentirati raznovrsni sadržaji.

Adin Šabić | interview.ba

Glas naroda

Načelniku bi najbolje bilo zaposliti u odjel društvenih djelatnosti sve ove osobe koje organiziraju kulturna događanja

desetci udruga , publika uvijek ista, a od filmova vam nema ništa jer film košta mnogo po prikazivanju, ljubuškom treba manje udruga a više žitelja

i samo da napomenem da se agape prodao vladajućoj partiji i postala je njihova produžena ruka, u početku su bili kritični i željni promjena a od toga nije više ništa ostalo, samo da šira javnost zna

Meni je zao vizentanera,on bi nešto a nema skim ..

udbašu jedan jeli to ona vaša udbaškohadezeovska taktika baci smrad,zavadi pa vladaj?

Jadni vi, kakva kultura, kad narod ode trbuhom za kruhom.

ja na vidiku vidim samo ljubuške kulturne rupe

Znate li zašto u Ljubuškom ima tako puno kulture?.....zato što je niko ne koristi!

Uskoro bi mogli dobiti i Ljubuško kulturno ljeto
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari