Borasu 6.500 kn mirovine i ministarska plaća u BiH

ljubuski.info

Na Općinskom sudu u Splitu napokon je, nakon nekoliko odgođenih rasprava, započelo suđenje Zdravku Borasu (48) iz Ljubuškog, još uvijek aktualnom ministru policije Zapadnohercegovačke županije.

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo tereti ga optužnicom za prijevaru na štetu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, odnosno uzimanje invalidske mirovine iz Hrvatske od veljače 2015. do kraja travnja 2016. godine, iako na nju nije imao pravo jer je istovremeno bio zaposlen kao ministar.

Optužnica ga tereti da 5. veljače 2015. godine nije splitskoj Područnoj službi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje prijavio da se zaposlio kao ministar u MUP Zapadnohercegovačke županije iako je bio svjestan da je dužan priajviti svaku promjenu u osobnim ili stvarnim okolnostima koje utječu na pravo korištenja mirovine. Na ovaj je način oštetio državu, smatra tužiteljstvo, za nešto više od 95 tisuća kuna. Boras je iz Hrvatske primao oko 6.500 kuna mjesečne mirovine.

Suradnja i dogovor

Okrivljeni inženjer agronomije na ministarskoj poziciji kazao je sucu Anti Unkoviću da je razumio optužnicu i da se ne smatra krivim za to za što ga se tereti. Njegova obrana zasniva se na tome da se u ovom slučaju radi o građanskopravnom odnosu i da nema uopće kaznene odgovornsoti jer je HZMO kao oštećenik znao sve činjenice za koje se Boras tereti da ih je prikrivao.

Njegov je odvjetnik, na početku suđenja, tražio od suda da od Federalnog zavoda za mirovinsko-penzijsko osiguranje iz Mostara pribave podatke o Borasovu osiguranju iz Federacije BiH, no sud je to odbio smatrajući taj prijedlog nepotrebnim i odugovlačećim, isto kao i prijedlog za saslušanjem više svjedoka oko toga je li prvo ispitivanje Borasa provedeno zakonito.

Ja samo odlikovani natporučnik HV-a i bojnik HVO-a i onda mi se kaže da nemam pravo na status u državi Hrvatskoj koju sam branio. Žalosno je na što su dovedeni hrvatski branitelji, da nemamo nikakvih prava. Što sam ja trebao čekati, da mi se netko smiluje, trebao sam pristati da moja djeca žive od zraka? U sklopu međunarodne pravne pomoći saslušan sam i pitali su me jesam li spreman vratiti novac. Da, jesam, vratiti ću, ali tek kad se utvrdi tko je kriv. Hrvatska je pravna država i vjerujem u valjani pravorijek i spreman sam za svaku suradnju i dogovor - komentirao je u travnju 2017. godine, nakon pokretanja istrage, ministar Boras za Slobodnu Dalmaciju.

Vladimir Urukalo | Slobodna Dalamcija

Glas naroda

20%populacije u Ljubuskom invalidi.

a moj ministre tek ti slijedi drugo suđenje u budućnosti jer imaš adresu u splitu a radiš u inozemstvu i nisi plaćao porez kao državljanin Republike Hrvatske na privremenom radu vani a što si dužan po zakonima te države, samo se ukopaješ sve dublje

Prima li ovaj glavonja još kakvu mirovinu iz Srbije tribalo bi i to provjeriti.

MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA ŽZH !

1.Hrv. branitelj i HRVI koji je branio HR državu
2.Natporučnik HV,
3. Bojnik HVO i RVI,
4.Umirovljeni HRVI sa primanjima od 6500 kuna mjesečno i tko zna koja sve još odličja ima!
5.Dvojno prebivalište itd.itd...

A zasigurno i nije jedini ud ministara u Vladi ŽZH koji je HFVI i ima 3-4 ili više primanja mjesečno što iz RH što iz BiH.

Sad se zapitajmo tko je veći hrvat dali ;

1.Čović j njegova elita iz SKJ ili UJDI partije koju je za vrijeme raspada Yu osnovao i bio član i kad je vidio da to neće proći prešao je zajedno sa svojim SKOJ-evcima u HDZ i koji vlada već godinama čeme je svojom velikohrvatststvom i domoljubljem hrvatski narod iz tzv BiH doveo do podređenog položaja u odnosu na dva druga naroda pa ivdo samog etničkog istrebljenja hrvata sa višestoljetnih hrvatskih prostora Bosne i tako sve te prostore prodao srbima i muslimanima.

I ovo malo Hercegovine što je ostalo predao je pod komandu na milost i nemilost muslimanskim radikalistima iz sarajevske čaršije.

2.Ili Komšić koji je tipični glu.pi Bosanac zadojen jugoslavijom, titoizmom i komunis.tičkom partijom koji nema svog identiteta, koji je po nacionalnosti jugoslaven,bosanac što ne lostoji ni jedno ni drugo, otac mu je najveći zločinac tito tito a majka partija.

Iako su oba ista mislim da će se mnogi složiti da je puno bolji od Čovića jer taj čovjek je bio i ostao ono što jeste i ne mjenja dreseve i narod zna što misli pa ka ze nafavno i čuva, dok naš dični ČOVIĆ čas ustaša, čas partizan.čas jugosloven čas hrvat. a ni jedno ni drugo nego obični kriminalac i mešetar koji zna zavesti jadni hrvatski narod da mu vjeruje godinama a on radi uvjek po svom i oko sebe je okupio svega i svašta kao i ovog dičnog ministra policije, ministra branitelja, zdravstva itd.. koji rade po njegovu inače bi ih sve preko noći maknio pa bi se morali baveiti poljoprivredom, stočarstvom, građevinom za mješalicom isl. jer za bilo što drugo izuzmemo li falš diplome većina ih nije ni školovana.

SRAMOTA !

Ja kao i nas dosta koji smo prošli od Dubrovnika do Vukovara mnoga ratišta, stratišta četri i pol godine borbenog sektora, ranjavanja, invalidnost od 30 pa neki danas čak i 100%-tnu nemajju gotovo pa ništa niti su išli u rat da bi šta tražili ili to naplatili, danas se krpare se za ljekove i lječenje zbog takvih kri.minalaca i le.šinara koji su se pojavili nakon rata kao heroji invalidi tzv. današnje "Velike hrvatine" a jučer većina velike komu.njare, UDBA-ši, titići koje YU UDBA drži na vlasti od 1945 pa sve do danas.

Toliko žrtava, toliko boli jauka i prolivenih suza, toliko prolivene nevine krvi za Neovisnu Državu Hrvatsku. I kad smo mislili da je napokon imamo shvatili smo da se gotovo ništa nije promjenilo. SKJ I SKBIH bila i ostala na vlasti.

Ni jedan časni i pošteni hrvat domoljub koji se svojim djelima ili ratnim putem dokazao nije mogao niti danas može ući u vlast. Sve ostali stari partizani i njihovi podanici i sluge koji su se njima priključili samo zbog vlastitog interesa.
Možda griješim ali ako netko kojeg domoljubnog i časnog hrvata zna da je na vlasti bilo bi interesantno čuti.

Mi dragovoljci branitelji koji smo prvi uzeli pušku išli smo srcem da bi stvarali i branili voljenu domovinu kao i naši preci koji su također pod istim hrv.grbom ginli i nisu je dočekali.

Nažalost taj san se nije ni nama ostvario.
Imamo oskvrnjenu RH bez trbuha kao i AVNOJ-sku FBiH gdje su KOMUNISTI, UDB.AŠI i njihove marionete ostali i dalje na vlasti koji plja.čkaju sve što se da još opljačk.ati a hrv.narod kao što je to radio i TITO protjerati.

E MOOJ HRVATSKI NARODE ŠTA NAS OVO SVE SNAĐE, DO KADA ĆE TA ZLOGLASNA UDBA BITI NAŠA SUDBA...
Bit će sve do tada kada se taj kukolj taj troskot ne očisti.

Ali na žalost tog unutarnjeg neprijatelja koji desetljećima razara hrvatsko tkivo trebalo se riješiti u samom početkj rata i
onda se osloboditi i od vanjskih sila zla i tek tada bi Hrvatska bila kakvu smo svi sanjali.

Taj navedeni tzv.ministar nije jedini.
Kad ih sve sagledamo većina ih je takvih.
Nisu on ili oni glavni krivci za svo zlo i sav kriminal što se dogodio nad hrvatskim narodom.

Sve njih je netko postavio na ta mjesta i naravno štiti ih jer i oni njega štite u svemu.
A tko je taj?

Zna se da je to vrhovni poglavica koji je alfa i omega u svim hrv.županijama u FBiH pa tako i u ZHŽ od kojeg sve počinje i završava.

Ovaj ministar kao i mnogi drugi su samo jedno malo ogledalce cijelog tog nametnutog režimskog kriminalnog sustava koji su prave hrvate domoljube a posebno branitelje i HRVI doveli na prosjački štap a sebe pljačkom i kriminalnim radnjama abnormalno obogatili.

Kriminalističku policiju su pretvorili u kriminalnu organizaciju i gdje je tome kraj i gje je tu izlaz iz tog crnila koje je ponovno zahvatilo hrvatski narod to se još nezna.

Očito kako stvari stoje pola hrvata je već pod prisilom napustilo BiH i još ta druga polovica i rješena stvar ili možda "žuti prsluci" što očito kod nas je nezamislivo jer takav smo narod, nažalost, pa nam ništa drugo i ne preostaje nego kaput preko ramena i u potragu za drugom , pravednijom i uređenijom novom domovinom a kriminalci i kriminalne skupine neće imati više koga pljačkati pa nek se pljačkaju, obračunavaju i vode rat sami između sebe i jedino će im tako doći kraj.
Ili "žuti prsluci" ili bijeg u nepoznato ,narodu ništa drugo ne preostaje.

Ima invalicku nakanu a još radi,to samo ima kod nas! A taj invalid je i bolestan (PTSP,vjetnamka, psihičke i razne bolesti) i takav radi i određuje ljudima i radi sa normalnim ljudima.Nije sam ima ih bar 80% ovakvi,invalidi i bolesni a rade!!!!!

Pojačati mirovinu i plaću čovjek se pati

Bumbare jamili te, nego reci ti meni od kad si ti agronom. Ne sićam se da si volio radit u polju osim krasti grožđe
čuli agronom to ću majke mi provjerit

Tko zna zna.....H.D.Z.-TITO-PARTIJA.

Znam da 1992godine..Boras i Ćabić makli iz Čapljine..od straha..to naši oficiri..pozdrav iz Njemačke..napaćeni puče...

Rođo pa taki se i pitaju, jadan ne bio, ta nisu oni koji su ratovali! Vidiš da su oba na funkciji

Kako zive dica branitelja koji nemaju niti mirovine niti bilo cega,je li ye to pitas kad prodjes kraj njih u autu crnih stakala,[ * neprimjereno * ] sitnog zuba

[ * neprimjereno * ] ugrožen ko branitelj kuka kako progone zaboravljene branitelje dok on na njih šalje hrpu specijalaca i sudski ih progoni.Traži pravdu za sebe druge proganja.Sve mu se vratilo zato neće ponovo biti ministra jer šteti HDZU

neka kaze koji kalibar municije trosi kalasnjikov, ljubim ga u dupe.

pola naroda su hadezekani iselili a oni kradu dvije države jedna im nije dosta i onda uz himnu pale sviću poginulim-hrvacka sramota
kako živi narod i branitelji i dica branitelja koje progone ovakove HDZ poštenjačine a nediljom slušaju misu iz prvog reda-licemjeri i farizeji-dezerteri rade na prodanim mjestim branitelja -sramota
sve treba javno objavit sva imena tih velikih rvata koji su [ * neprimjereno * ]čine svog naroda

Pogledaj te siroki info

Široki info nepismen novinar napisao da je dva puta [ * neprimjereno * ] oslobođen.Novinar Širokon ne zna za odgađanje ročišta radi odugovlačenja postupka.Ispada oslobođen.Toliko jada od Širokog grada.

Treba mu dati 26500 kn jer je čovjek neuhranjen i naglo je smršavio.Treba mu dati karticu od goriva da mu odlazak u restoran ne predstavlja problem.

Čitam ovaj portal i vidim da se ljudi šprdaju sa ovim mršavim ministrom.Čovječe pa daj ostavku pa smije ti se cila Hercegovina.

koliko je para gladna i iseljena naroda pojeo u fragoli-kažu 35 oooKM

Ovaj glavonja je za Dom spreman. Daj ga se meni i mojoj zeni !!! E moj narode e moj narode.

Ti sto kazes da je siroki info nepismen procitaj presude Upravnog Suda Split ti si pismen imas u prilogu

moreš [ * neprimjereno * ]e Ćosiću pričat priče i drugim kupcima u županiji
u Hrvatskoj si završena priča
pokazivaš ove dokumente koji samo pokazuju da si kriv

Sasvim druga priča, ovo na siroki je on tužio Hrvatsku, sada Hrvatska tuži njega.

ovo nema veze sa tvojim kaznenim dijelom
oko čega si se upro
Pametnom dosta

Dakako ! Ima se može se...kad šutiš dobar si, čim progovoriš istinu eno ga smeće priča svašta.Dadnu ti dudu HDZ a cucaš i šutiš.

Njegove potrebe za hranom su ogromne što mislite koliki je to mjesečni izdatak za [ * neprimjereno * ]a zato mu treba mirovina i plaća da nebi lipsao....

zbog ovog sa slike i doktor Petrović iz Vrgorca je pod istragom sad će bit frke odakle toliko bolešćurine na ovom čovjeku a on ministar u drugoj državi počelo je.....

Čudi me tek sad došao nared i ptice na grani znaju da je sređivao mirovinu za 5000 eura,ništa se neće sakriti neka se istina znade,nema para velikih pošteno

Neće doktora Petrovića istraživati on je u HDZ u,prije je bio član partije SKJU,uzeo je lovu koliko je god mogao strpati u vreću,Ministar ima stan na moru ......boli ga k....

bez komentara
https://www.youtube.com/watch?v=i1gaOPOtuAc
nek žive udbaši Ht Mostar

Sram te bilo."natporucnik HV",ima nas jos zivi koji znaju tko si i sto si bio u domovinskom ratu.

Čega da se “gospodin” srami?
Partija!

Vidili ste kako daje odlikovanja tužiteljima,što to znači ?

I za cinovanje treba istragu ,kako moze bit casnim HV a nije bio i Hrvatskoj vojsci.Boze kriminala koji ratnik ,kamisar nek zahvali Busicima koji su mu omogucili status u Hr.svi to znaju samo ocito on ne.Nek rekne kako je i gdje ranjen kiko daleko od bojisnice,nemoze dobacit nikakva artiljerija

kaže kako su branitelji obespravljeni kad se njega tiče, a na ove naše šalje specijalce i pse, pa zar i oni nisu obespravljeni, zar da i njihova djeca žive od zraka.................. sram neka te bude "MINISTRE!

Invalid a pojeo 30000 eura janjetine.

A jesu se Veljacki i Vitinski UDBASI I KOMUNISTI raspisali o ministru nadaju se poziciji u Mupu nemoj te se vise pjenit nema pozicija za vas u Mupu

Kako ono reče gos. Ministar kakav je odnos države i institucija prema braniteljima zar je on trebao čekat da miu se oni smiluju,pa je on sam sebe osigurao po zakonu "snalaženja". Pozva gospodar slugu da izravnaju račune i pošto mu biše dužan poveći iznos i ne mogaše mu vratit usrdno ga moljaše da mu oprosti i gospodar se sažali i oprosti mu dug i ovaj sav sretan istrča na ulicu da svoju radost podjeli s bližnjma jer mu biše oprošteno!
No kad u tom trenutku naiđe neki čovjek koji je tom slugi neki sitni novac dugovao ovaj ga uhvati i stane daviti dok mu ne vrati dug?
Ugledaše to druge sluge i to javiše dobrom gospodaru ovaj se rasrdi te posla svoje čuvare po zlog slugu kazni ga i baci u tamnicu dok mu ne vrati i posljedni denar?
Ko ima oči neka gleda i vidi
Ko ima uši neka sluša i čuje
Ko ima razum neka razumi
Pzz. Branitljim ma gdje bili

Šta će sad jadna Mara, neće imati za kave ako vrati pare. Mare ne daj para nikom, bori se do posljednjeg daha. Vaš skrušeni djelatnik.
Bilježim se sa štovanjem

Zbog ovakvih šarlatana je ČOVIĆ izgubio izbore. Čovjek koji je jedva završio srednju školu ima diplomu agronoma kazuje koja je korupcija u društvu.

On nema diplomu jedino ako mu Ševo nije sredio. Ševo voli sređivati bit će eura.

vi što pljujete po portalima neodoljivo podsjećate na Jakova Blaževića sa suđenja Stepincu sve što kažete tako je i dokaz nitko to ne smije dovesti u pitanje. Vaš intelekt ne razumije ništa više samo revolucionarne metode beogradske čaršije i poltrona koji su ovakve stveri radili, drgi drugovi iz šume saqmo tamo i ostanite i uživajte u prirodi

Pričaš gluposti čovjek je ministar prima plaću a paralelno prima mirovinu iz RH.OSTAVKA ODMAH.

Tko podržava mito i korupciju i krši zakon primajući lažnu mirovinu i istovremeno obnaša visoku državnu službu izravno ruši državu i gazi po kostima onih koji su za nju život dali...

Lopuža, ostaje lopuža

On se sam nije postavio za ministra taj je kriv a ne ovaj

Ovaj ministar je polupismeni čovjek. Treba dati ostavku.

da je ministar boras u francuskoj demokrackoj državi di je policija i hitna uz demostrante a ne uz vlast koja ih je zaposlila ministar bi visija na grani a stanica policije i kuća bi mu bila sravljena sa zemljon jer žuti prsluci ruše vjekovne spomenike francuske države koja ih pljačka preko skupa goriva a zbog toga će past makronova vlada
kod nas diktatura traje dok diktator ne umre ili se cili narod iseli
to je balkanska udbaška demokracija

Prevarant.

Borasu 6.500 kn mirovine i ministarska plaća u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari