Traži se direktor Federalne uprave policije

ljubuski.info

Javni natječaj za imenovanje direktora Federalne uprave policije (FUP), objavljen je danas, nakon što je krajem studenog Neovisni odbor Parlamenta FBiH donio odluku o raspisivanju natječaja za izbor novog direktora FUP-a.

Javnim natječajem je propisano da kandidat za direktora Uprave policije, između ostalog, treba imati najmanje tri godine iskustva u činu glavnog inspektora ili višem činu.

Također je propisan i uvjet da kandidat nije bio član političke stranke niti je bio na bilo kojoj poziciji u političkoj stranci na bilo kojoj razini niti je bio postavljen na bilo koju poziciju u tijelima vlasti od političke stranke u posljednjih pet godina. Isto tako, ne smije biti član izvršnog ili zakonodavnog tijela na bilo kojoj razini vlasti u BiH u posljednjih pet godina.

Mandat direktora Uprave policije traje četiri godine i može se samo jednom uzastopno obnoviti. Natječaj je otvoren 15 dana od dana objavljivanja u Službenim novinama FBiH.

Po svemu sudeći, lažna diploma i veze s kriminalnim miljeem nisu prepreke za kandidaturu, dapače, sudeći po dosadašnjem kadroviranju, izgleda kako su i poželjne.

Aktualni direktor FUP-a Dragan Lukač je ranije najavljivao da će podnijeti ostavku zbog zdravstvenih razloga.

Glas naroda

Najbolji i najsposobniji kod Hrvata je ministar Boras koji je osobnim primjerom pokazao i dokazao kako voditi računa o sebi i svojima. On sisa dvije majke i ima rezervnu domovinu. Kad se zavadi sa jednom samo preko oraha u drugu i ćao seljaci.

Nebi me čudilo ni to da se bizon kandidira jer svakako od policije pravi lakrdiju sa svoim djelima.

Neće on sigurno, jer njega Macron traži da smiri nerede u Parizu, i da im napise kazne. Povesti će i vrle inspektore Šarića i Radića

Traži se direktor Federalne uprave policije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari