Bombu se može kupiti već za 20, a zolju za 200 maraka!?

ljubuski.info

U BiH se nezakonito oružje može naći na svakom kutu. Podzemlje se ne mora mučiti prilikom nabavke pištolja, pušaka i bombi, jer su im lako dostupni i jeftini.

Trgovci oružjem u BiH u ponudi imaju kompletan arsenal pješadijskog naoružanja, od automatskih pušaka do pištolja, može se nabaviti i razornije oružje poput zolja i ručnih bombi, a kako je otkrio iskusni operativac MUP-a Kantona Sarajevo, ručna bomba se na ulici može kupiti za 20 konvertibilnih maraka.

Automatska puška kalašnjikov mađarske proizvodnje može se nabaviti za samo 150 KM, onaj ruske proizvodnje za 300 KM, a karabin s optikom košta od 500 do 1.000 KM.

Cjenik dalje, kako otkriva isti izvor, kaže kako pištolj stoje od 100 KM naviše, ovisi koje je marke i u kakvom je stanju.

Pištolj "Crvena zastava", takozvana sedmica, i 'tetejac' rjeđe se nađu na ulici i koštaju od 500 do 600 KM. Škorpion proizveden u Kragujevcu "Crvena zastava" dobije se za 300 KM, dok je isti model češke Zbrojovke nešto skuplji. Hekler, koji je rjeđi i koriste ga ozbiljniji kriminalci se može kupiti za 1.000 KM. Zolja je 200, a prigušivač za pištolj 100 KM.

Velike količine oružja zaostalog iza rata se prodaju i izvan BiH, a njihove cijene su zaista mizerne, kazao je Mićo Letić, dugogodišnji inspektor Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajeva, dodajući kako ga je "isplativije plasirati u zemljama zapadne Europe nego ovdje.

Avaz

Glas naroda

Nije to za nas.

šta je korist kad narod to ne zna ispravno koristit

ima li ko da bi kupio njemački šmajser i pištolj p 38 vqlter

Prodajem HK P 30

Bombu se može kupiti već za 20, a zolju za 200 maraka!?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari