SIP i birački odbori pokrali izbore!

ljubuski.info

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, Slovenija, redovito analizira događanja na Bliskom istoku i Balkanu. IFIMES je analizirao aktualna politička događanja nakon 8. Općih izbora u BiH, koji su održani 7. listopada 2018.godine.

U analizi pod naslovom 'Zaustaviti spiralu pokradenih izbora', IFIMES odgovornost upućuje prema Središnjem izbornom povjerenstvu BiH (SIP BiH) i biračkim odborima ističući kako su oni nositelji kriminalnih aktivnosti, potom pravosuđu, HDZ-u BiH i SDA-u, ali i otvara mnoga pitanja te time i tamnu stranu izbora te, između ostalog, zaključuju da je izborni proces u BiH kontaminiran i kompromitiran.

IFIMES: Analiza Općih izbora u BiH

Na biračkom popisu nalazio se ukupan broj 3.355.429 birača. Izlaznost na izborima na države BiH iznosila je 53,36%, dok je na razini Federacije BiH iznosila 51,25%, Republike Srpske 57,30% i Brčko Distrikta BiH 46,81%. Izborni prag iznosio je 3%.

Prema preliminarnim rezultatima za Predsjedništvo BiH najviše glasova su osvojili: srpski član Milorad Dodik (SNSD) 53,86% (351.191), bošnjački član Šefik Džaferović (SDA) 36,48% (207.807) i hrvatski član Željko Komšić (DF-DS) 54,12% (220.905).

Za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine najviše glasova iz izborne jedinice Federacija BiH su osvojili: SDA - Stranka demokratske akcije 245.811 (25,66%), SDP - Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine 138.176 (14,43%); HDZ BiH, HSS, HKDU BiH, HSP-HNS,HSP DR AS BiH, HDU BiH 133.358 (13,92%); DF-GS, Željko Komšić: BiH pobjeđuje! 93.902 (9,8%); SBB-Fahrudin Radončić 66.465 (6,94%): Naša stranka 47.467 (4,96%); Nezavisni blok 40.764 (4,26%); Pokret demokratske akcije PDA 38.127 (3,98%) i A-SDA Za Europsku Bosnu i Hercegovinu - Zajedno 28.985 (3,03%).

Za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine najviše glasova iz izborne jedinice Republika Srpska su osvojili: Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD 248.392 (39,18%); SDS-Lista (SDS-NDP-NS-SRS) 158.173 (24,95%); PDP-Mladen Ivanić 82.320 (2,98%); DNS-Demokratski narodni savez 66.174 (10,44%); Socijalistička partija 30.422 (4,80%) i SDA - Stranka demokratske akcije 22.996 (3,63%).

Za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine najviše glasova su osvojili: SDA - Stranka demokratske akcije 246.430 (25,40%); SDP - Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine 143.023 (14,74%); HDZ BiH, HSS, HKDU BiH, HSP-HNS, HSP DR AS BiH, HDU BiH, HSS SR 131.305 (13,53%); DF-GS, Željko Komšić: BiH pobjeđuje! 91.519 (9,43%); SBB-Fahrudin Radončić 69.741 (7,19%); Naša stranka 49.956 (5,15%); Pokret demokratske akcije PDA 37.342 (3,85%); Nezavisni blok 34.308 (3,54%) i A-SDA za Evropsku Bosnu i Hercegovinu - zajedno 26.782 (2,76%).

Za predsjednika Republike Srpske najviše glasova osvojila je: Željka Cvijanović - Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD 307.360 (47,55%); Vukota Govedarica - Savez za pobjedu 277.952 (43,0%) i, Ramiz Salkić - Zajedno za BiH 16.545 (2,56%).

Za Narodnu Skupštinu Republike Srpske najviše glasova su osvojili: Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD 209.149 (32,1%); Srpska demokratska stranka - (SDS-SRSRS-SRS) 120.583 (18,51%); DNS-Demokratski narodni savez 96.018 (14,74%); PDP RS - Mladen Ivanić 68.580 (10,52%); Socijalistička partija 53.637 (8,23%); NDP Dragan Čavić-NS-SNS-Sloboda 27.253 (4,18%); Zajedno za BiH 22.817 (3,5%) i Ujedinjena Srpska 20.551 (3,15%).

Izbori su održani i u 10 županija u Federaciji Bosne i Hercegovine u kojima su najviše glasova u pojedinim županijama osvojili SDA, koalicija oko HDZ-a ili SDP.

Jesu li izbori bili regularni?

SIP je odgovoran za točnost, ažurnost i ukupni integritet izbora. Zašto nisu uvedene nove tehnologije odnosno biometrijska identifikacija birača, kako bi se spriječilo glasanje sa tuđim identifikacijskim dokumentima? Zašto ne postoji video nadzor na biračkim mjestima, koji ne bi snimao samo mjesto glasovanja, nego cjelokupni prostor? Uvođenje skenera spriječilo bi značajan dio nepravilnosti. Zašto glasački listići nisu bili označeni serijskim brojevima i žigom?

SIP je odgovoran za birački popis i morao je spriječiti eventualne zloupotrebe i manipulacije, koje se odnose na promjenu "biračke opcije", prisutnost umrlih osoba na biračkim popisima te manipulacije pri glasovanju u odsutnosti odnosno iz inozemstva.

Proces korupcije i izbornih prijevara počinje od biračkih popisa i biračkih odbora, čiji su članovi dan uoči izbora na mnogim mjestima bili promijenjeni. Razmjena mjesta u biračkim odborima između političkih subjekata i činjenica da su se neki pojedinci za članstvo u biračkim odborima prijavili samo kako bi prodavali, odnosno, trgovali svojim mjestima ukazuje na tamnu stranu izbornog procesa.

Događalo se, da u biračkom odboru imate faktički tri člana iz jedne političke opcije ili koalicije što stvara sumnja u regularnost procesa i mogućnost utjecanja na konačni izborni rezultat. Izborni zakon jasno kaže, da jedan politički subjekt može imati samo jednog člana biračkog odbora.

Privatna poduzeća Atlantik BB d.o.o. Banja Luka i Grafomark d.o.o. Laktaši tiskali su glasačke listiće za izbore u BiH s vrlo upitnim nadzorom prilikom tiskanja što otvara mogućnosti zloupotreba i eventualnog tiskanja dodatnog broja glasačkih listića posebno u entitetu Republika Srpska. Sporan je izbor Milorada Dodika za člana Predsjedništva BiH, a još je sporniji izbor Željke Cvijanović za predsjednicu Republike Srpske.

Promatrači pozitivnim ocjenjuju, da tijekom izbora nije bilo većeg narušavanja javnog reda i mira, niti incidenata koji bi mogli ugroziti izborni proces.

Promatrači uglavnom nadzor izbora vrše do 19 sati, a izborne krađe se najčešće događaju nakon toga.

Tvrdnje promatrača se odnose samo na vanjski izgled izbornog procesa, dok se izborne krađe i prijevare vrše na puno sofisticiranije načine. Međutim, brojni birači bili su izloženi prijetnjama i ucjenama da moraju glasati za određenu političku opciju čak i kupovinom glasova te donijeti fizički dokaz u obliku fotografije da su glasali za "pravu" opciju. Atmosfera straha negativno utječe na racionalno razmišljanje ljudi, što posljedično znači da dobar dio njih vjerojatno nije slobodno izrazio svoju biračku volju.

Izborni proces u Bosni i Hercegovini je kontaminiran i kompromitiran.

Analitičari ocjenjuju kako praksa pokazuje, da se izbori u BiH dobivaju u SIP-u. Za većinu nepravilnosti SIP se proglašava nenadležnim ili prebacuje odgovornost na druge. Ovdje se otvara pitanje uloge Tužiteljstva BiH i otvaranje procesa istrage protiv članova SIP-a odnosno njegovog predsjednika zbog utemeljenih sumnji u neregularnost izbornog procesa i vjerodostojnost izbornih rezultata, koji često ne održavaju stvarnu volju birača.

Radončić pokraden treći, a Bećirović prvi put

Odkako izbore organizira SIP bez prisutnosti stranaca od 2006. godine pojavljuju se brojne nepravilnosti koje dovode u pitanje regularnost samih izbora i vjerodostojnost izbornih rezultata.
Zabrinjava broj od 500.000 nevažećih glasačkih listića na svim razinama vlasti, što predstavlja oko 8% od ukupnog broja glasačkih listića. Europski standard kreće se od 1-3% nevažećih listića.

Nevažeći glasački listići su posebno utjecali na izbor člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka. Naime, razlika između prvoplasiranog Šefika Džaferovića (SDA) i drugoplasiranog Denisa Bećirovića (SDP) iznosila je svega 16.000 glasova.

Kada se uzme u obzir da je Bećirović bio favorit izbora, kojeg je podržavalo čak sedam političkih stranaka, sve upućuje na neregularnost prilikom izbora Džaferovića. Prema predizbornim anketama za izbor bošnjačkog člana Predsjedništva BiH favorit je bio Bećirović, na drugoj poziciji se nalazio Fahrudin Radončić (SBB), dok je Džaferović zauzimao tek treću poziciju.

Dogodilo se, da je Radončić već treći put pokraden na izborima za člana Predsjedništva BiH, dok se Bećiroviću to dogodilo tek prvi put. Sve upućuje na to, da je namjera bila pokrasti Radončića, dok je Bećirović postao kolateralna šteta tih namjera i tako je spriječen njegov ulazak u Predsjedništvo BiH.

Zbog navedenih nepravilnosti je potrebno izvršiti provjeru nevažećih glasačkih listića na način da, glasački listići na kojima je netko dodao krstić (x) na drugog političkog subjekta i time ga učinio nevažećim.

To može uraditi isključivo član biračkog odbora. Treba utvrditi koliki je postotak tih glasačkih listića, jer se radi o klasičnoj zloporabi. Za neke nevažeće glasačke listiće odgovorni su i sami građani, koji su ih učinili nevažećim tako što su na njih nešto dopisali ili postupili protivno pravilima odnosno uputama za glasovanje. Uvođenjem skenera te nepravilnosti bile bi svedene na minimum.

Analitičari smatraju, da je SIP izvan demokratskog nadzora. Zašto nitko nije uhićen od članova SIP-a, jer počinjena djela predstavljaju kriminal? Sve upućuje da SIP sudjeluje u lažiranju izbora i najvećoj izbornoj prijevari u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini.

Kako je moguće boriti se protiv SIP-a, jer na odluke SIP-a možete se žaliti putem Suda BiH, koji je zajedno sa Tužiteljstvom BiH i Visokim sudskim i tužiteljskim vijećem (VSTV) pod kontrolom njihovih političkih sponzora i tu se zatvara krug gospodara političke i svake druge moći u Bosni i Hercegovini. U osnovi radi se o zatvorenoj kriminalnoj organizaciji, koja samo izvana ima demokratski legalitet.

Analitičari smatraju, da je vrlo upitan izbor Šefika Džaferovića i Milorada Dodika za članove Predsjedništva BiH i da je potrebno utvrditi nepravilnosti u izbornom procesu posebno pri prebrojavanju glasova i utvrđivanju nevažećih listića. Dodik ima najmanje tri hipoteke zbog kojih ne bi mogao obavljati nijednu javnu funkciju, a to su: ratno profiterstvo koje ne zastarijeva, porijeklo njegove imovine i odgovornost za bombardiranje Zagreba iz svibnja 1995.godine.

Kome smeta Željko Komšić?

Za člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata izabran je Željko Komšić (DF). To je izazvalo lavinu (ne)osnovanih napada na njega osobno. Dovodi se u pitanje njegov legitimitet, koji čak vodi ka prebrojavanju njegovih krvnih zrnaca.

Profašistički pristup dolazi iz vrha HDZBiH, HDZ Hrvatske ali i čelništva Republike Hrvatske. Po logici HDZ-a član Predsjedništva BiH iz redova Hrvata može biti samo onaj za koga masovno glasaju Hrvati i koji mora biti iz Zapadne Hercegovine, iako u Zapadnoj Hercegovini živi svega 1/3 od ukupnog broja Hrvata u Bosni i Hercegovini. Vjerojatno, zbog nakaradne politike HDZ, najviše Hrvata iz BiH živi u inozemstvu.

Prema Ustavu BiH članovi Predsjedništva BiH ne predstavljaju narode nego se biraju iz naroda zbog njihove ravnopravnosti, a predstavljaju državu i sve njene narode i građane. U praksi članovi Predsjedništva BiH najčešće su predstavljali interese vlastite stranke.

U članu V Ustava BiH, piše:
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka i jednog Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske.

Pitanje legitimnosti izbora je uvijek prisutno.

Tu prije svega mislimo na članove Predsjedništva BiH, koji su izabrani sa 210.000, 220.000 ili 350.000 glasova od ukupnog broja 3,3 milijuna birača.

Dakle, član Predsjedništva BiH s najviše glasova je dobio svega 10% glasova ukupnog biračkog tijela i tu je potrebno tražiti legitimnost, a ne na druge načine kao što to inzistira HDZ i čelnici Hrvatske. Zašto nema drugog kruga izbora, koji bi ipak osigurao veću legitimnost. Hrvatska naglašava navodnu neravnopravnost Hrvata u BiH kao konstitutivnog naroda, dok je izbacila Srbe kao konstitutivan narod iz Ustava Republike Hrvatske i svela ih na svega tri zastupnička mjesta u hrvatskom saboru od ukupno 153 zastupnika.

Zašto se poraženi Dragan Čović (HDZ) tijekom izborne kampanje nikada nije htio suočiti sa drugim kandidatima u TV duelu pa ni s Željkom Komšićem, iako je bio uredno pozivan. To govori o upitnom demokratskom kapacitetu Dragana Čovića i izbjegavanju odgovornosti za pogrešnu politiku HDZ-a, koja je desetkovala Hrvate u BiH i prouzročila masovno iseljavanje Hrvata iz BiH. HDZ sve vrijeme radi na odrođivanju Hrvata od njihove domovine BiH.

HDZ BiH od svog formiranja vrši napade na bosanske franjevce kao čuvare bosanske države i društva, kao čuvare narodnog identiteta. Željko Komšić je izborom u Predsjedništvo BiH očito poremetio velikodržavni koncept susjeda BiH i oni su se usklađeno i orkestrirano okrenuli protiv njega.

Analitičari smatraju, da je Republika Hrvatska trebala iskoristiti izbor Željka Komšića za vlastito otriježnjenje i normalizaciju odnosa unutar Hrvatske, jer već izvjesno vrijeme traje kriminalizacija hrvatstva. Bilo je za očekivati, da europske vrijednosti u BiH dolaze iz Hrvatske kao članice EU i NATO, dok se ovoga puta dogodilo obrnuto, da su izborom Željka Komšića poslane pozitivne evropske vrijednosti bogatstva raznolikosti iz BiH u Hrvatsku. U EU je u fokusu građanin/državljanin, a ne etnos i etničke kategorije.

Hrvatska kao članica EU svojim postupcima i djelovanjem u BiH profanira i devalvira europsku ideju i vrijednosti i službeni Bruxelles mora biti svjestan činjenice, da ponašanje čelnika Republike Hrvatske nanosi nepopravljivu štetu ugledu EU i europske ideje i europskih vrijednosti u BiH i regiji i zbog toga ne iznenađuju rezultati anketa, koji pokazuju pad zainteresiranosti kod građana za članstvo u EU.
Zanimljivo je, da je Čović imao samo oko 100.000 tzv. hrvatskih glasova, dok je imao oko 1/3 tzv. nehrvatskih glasova.

Postotak tzv. hrvatskih glasova je vrlo skroman, jer prema popisu stanovništva iz 2013.godine u BiH živi oko 550.000 Hrvata.

Gdje se nalazi Čovićev legitimitet sa 100.000 hrvatskih glasova, ako je ukupan broj birača 3,3 milijuna. HDZ je zajedno sa SDA članica Europske narodne stranke (EPP) i očito je, da će EPP morati povesti računa, jesu li njene članice od Slovenije do Albanije bliže Marine Le Pen i/ili kriminalcima.

Vodstvo HDZ se pokušava predstaviti kao mjerna jedinica za hrvatstvo, iako u osnovi se može tretirati kao mjerna jedinica za kriminal. Zbog toga se Hrvati izborom novih lidera moraju suočiti sa procesom dekriminalizacije i posvetiti otklanjanju štete koja im je nanesena.

O kriminalu HDZ-a najbolje svjedoči slučaj Aluminij d.d. i Elektroprivreda HZ-HB d.d. iz Mostara gdje se primjenjuje gospodarenje i upravljanje na HDZ-ovski način. U tim kompanija izvršena je etnička segregacija što znači da su zaposleni samo etnički i stranački Hrvati. Dakle, tu nema Srba i Bošnjaka. Sama kompanija Aluminij d.d. Mostar ima dugovanja od oko 180 milijuna eura. Ekonomskim rječnikom rečeno radi se o gubitku u supstanci. Pozivati se na svjetska kretanja na burzi aluminija ili na cijene električne energije je slabo pokriće za loše upravljanje i iscrpljivanje kompanije za potrebe pojedinaca iz HDZ-a i HDZ-a kao političke stranke.

Radi se o klasičnom izvlačenju novca iz kompanije. Naime, Aluminij d.d. Mostar zbog nelikvidnosti kompanije nije u mogućnosti ispunjavati tekuće financijske obveze, zbog čega ih je Elektroprivreda HZ-HB upozorila da neće više biti Aluminijev opskrbljivač električnom energijom. To je prelijevanje iz jednog u drugi džep između Aluminija i Elektroprivrede HZ-HB pod kontrolom i u organizaciji HDZ-a. Zbog toga je pokrenuta orkestrirana kampanja protiv Željka Komšića kako bi se skrenula pažnja sa problema u Aluminiju d.d. Mostar i odgovornosti Dragana Čovića za takvo stanje. Nerazumno je, da građani/porezki obveznici Federacije BiH plaćaju cijenu za počinjeni kriminal u Aluminij d.d. Mostar.

Prosvjedi "Pravda za Davida"

U Banja Luci je u razdoblju od 18-23. ožujka 2018.godine pod do sada nerazjašnjenim okolnostima ubijen 21-godišnji mladić David Dragičević. Sve upućuje da su u ubistvu suučestvovali pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske. Za neprocesuiranje i prešućivanje počinjenog krivičnog djela teškog ubojstva odgovorni su, osim pripadnika policije i Tužiteljstvo Republike Srpske odnosno Okružno tužiteljstvo Banja Luka, jer se radi o zataškavanju ubojstva.

Otac ubijenog mladića Davor Dragičević suprotstavio se režimu Milorada Dodika i putem facebooka organizirao grupu "Pravda za Davida", koja već više od 200 dana organizira dostojanstvene prosvjede u centru Banja Luke samo s jednim ciljem, da se dozna istina odnosno utvrdi tko je ubojica njegovog sina.

Kriminalni i korumpirani režim Milorada Dodika u početku se agresivno i primitivno suprotstavio namjerama oca Davora da utvrdi istinu, da bi se kasnije Dodik ignorantskim i primitivnim odnosom ophodio prema Davoru Dragičeviću i grupi "Pravda za Davida".

Sjećanjem na ubijenog mladića Davida Dragičevića kroz aktivnosti grupe "Pravda za Davida" više je učinjeno i doprineseno boljem sutra i stvaranju normalnog dekriminaliziranog društva od mnogih živih u Republici Srpskoj što je stvorilo neku novu nadu da dolaze neka bolja i sretnija vremena na prostorima BiH.

Ubijanje normalnosti

Nacionalističko-profašističke političke strukture u posljednjih skoro 30 godina su Bosnu i Hercegovinu dovele na rub propasti. Pri tome su imale snažnu podršku crkava i vjerskih zajednica. Upravo u izbornom i postizbornom periodu istupaju izjave poglavara Rimokatoličke crkve u BiH (RKC) i Islamske zajednice u BiH, koji pokušavaju biti religijsko-politički komesari (moralisti) pojedinih političkih opcija.

RKC je nacionalizirala katoličanstvo, koje je opće, univerzalno, svjetsko i time djeluje u suprotnosti s doktrinom RKC, dok je Islamska zajednica BiH islam kao religiju prigrabila za sebe i koristi za ostvarivanje svojih interesa i ciljeva.

Analitičari smatraju, da u Bosni i Hercegovini političke i vjerske strukture pokušavaju kroz svoje višedesetljetno djelovanje ubiti pomisao na normalnost i normaliziranje odnosa i situacije u toj balkanskoj državi, držeći svoje građane odnosno birače i/ili vjernike kao taoce, koji služe za održavanje na vlasti kroz fenomen tzv. suvišnih ljudi. Potrebno je redefinirati ulogu bošnjaštva, srpstva i hrvatstva te ulogu i poslanstvo tri vodeće vjerske zajednice u BiH.

Zaustaviti spiralu izbornih krađa

Na 8. Općim izborima u Bosni i Hercegovini izvršena je do sada najveća izborna krađa i prijevara. Radi se o izbornoj krađi/prijevari kod izbornih rezultata, koji ne oslikavaju stvarnu volju birača. Zbog toga je važno postojeće rezultate izbora ne priznavati, dok se ne izvrši ponovno prebrojavanje, utvrde nepravilnosti i utvrdi stvarna volja birača.

Strani dužnosnici trebaju sačekati s upućivanjem međunarodnih čestitki navodnim pobjednicima izbora, jer se radi do sada nezapamćenoj izbornoj krađi i prijevari.

Analitičari smatraju, da je moguće očekivati masovne prosvjede, jer se mora jednom zauvijek zaustaviti spirala izbornih prijevara i krađa. SIP i birački odbori su nositelji tih kriminalnih aktivnosti.

Ukoliko se izborna krađa i prijevare ne zaustave i kazne na ovim izborima, sadašnja oporba nikada više na nekim novim izborima neće imati šansu postati izborni pobjednik. Oporba i građani moraju javno izraziti svoje nezadovoljstvo i uporabiti sva zakonita sredstva dokazati, kako su oni pobjednici izbora. Očito je, kako se promatračima izbora uključujući i misiju OSCE/ODIHR za slabo obavljen posao mogu pripisati brojni nedostatci.

Glas naroda

Tko je ukrao glasove dabogda mu stranku grom udarijo. Pa to je ostalo zadnje da se ukrade npaćenom narodu.

Dug Aluminija ? Dug elektroprivrede HZHB? Dug KBCe Mostar?? Dug mirovinskog ? Dug županije zapadno hercegovačke?

ne znaš ti koliko je Amerika i Francuska dužna, a ti zabrinut aaaaa ,

A di je dug ŽZH prema SVEUČILIŠTU u Mostaru, onda opet po džepovima jadnih roditelja, nema svak para da kupi diplomu, a i da ima mnogi ne žele jer, vjerovali ili ne, NEČIJA DJECA ŽELE DA UČE

Kad HDZ stalno krade to nije problem kad njemu ne odgovara onda je krađa
smirite strasti hadezekani

šupljačine, tko će znat to,dosadni ste, izbori prošli, rezultati poznati ostalo bla,bla,bla, evo da je bilo u gusto pa ajde......

krizane su preferencije nakon zatvaranja biralista ljubusacima iz hdza sta su prosli u skupstinu zupanije redom,poduplane

sve izbore je adeze dobio sa 30% upisanih ili 60 % izašlih što je neregularno čemu se oni bune narod nije manit i to krađom glasova
pravi su izbori 50% plus jedan glas od birača na spisku a ne oni koji iziđu

Aluminij i Elektroprivreda to muci Draganceta jos kad se klupko pocne odmotavati

Pola proracuna BiH treba izdvojiti za zvizdace i dovesce nas do svih drzavnih kliminalaca za godinu dana

Što drugo očekivati kad politika postavlja članove SIPa, s placom od 8000 maraka , kao I suce i tužitelje. Policija pod uticajem politike. Nema tko to rješavati. A napustiti takve pozicije naustrb poštenja, ne pada na pamet nikome

Kada ce SIPA u Ljubuski da pokupi ove nase LOPOVE od MUPA do OPCINE

Sta su u klobuku radili posle zatvaranja ,.Musa,Barbaric,Simunovic,Otic,gdje ce im dusa

Ko ce docekat nove izbore sad pa opet uzet fino dnevnicu od 100e plus nagradu (100km)za glas za svoj HDZ,i ono najslađe kesu za POŠTEN rad u biračkom odboru,hvala ti stranko moja sluzit cu ti zauvijek!HDZ do kraja

SIP i birački odbori pokrali izbore!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari