Zahvala HRS-ovim biračima - nećemo vas iznevjeriti

ljubuski.info

Predsjedništvo Hrvatske republikanske stranke analiziralo je rezultate Općih izbora 2018. i osvrnulo se na aktualnu političku situaciju u BiH. Zaključak je kako je planirani cilj osvajanja mandata postignut.

Hrvatska republikanska stranka je prije izbora zacrtala cilj ulaska u zakonodavnu vlast u tri županije u kojoj smo ponudili svoje liste kandidata. U tome smo i uspjeli, budući da smo u sve tri županije dobili svoje predstavnike u Skupštinama. Ne samo to, HRS je u urbanim sredinama postala druga stranka Hrvata u BiH.

Mi smo u izbornu kampanju ušli isključivo iz svojih sredstava i neizmjerno nas čini ponosnima spoznaja kako smo sa skromnim materijalnim sredstvima, ali suštinom i sadržajem, iza sebe ostavili stranke koje su u kampanju uložile više stotina tisuća KM, vozila, opremu i resurse poreznih obveznika, kako smo porazili stranke koje su imale beskrupuloznu naklonost i podršku medija, međunarodne zajednice i dr.

S toga, ovim putem najiskrenije zahvaljujemo svima koji su svoj glas dali HRS-u. Ponosni smo na svaki glas pojedinačno i svojim radom ćemo ga opravdati. Svjesni smo kako je bilo potrebno dosta hrabrosti u našem društvu podržati opciju koja gaji politiku djelovanja za opće dobro, a ne politiku klijentelizma i korupcije. Ulaskom u Skupštine županija dobili smo prigodu i pozornicu za dokazati se svojim radom i primjerom. Naši glasači su nam dali povjerenje i sada je odgovornost na nama da to povjerenje i opravdamo, što ćemo i učiniti.

Predsjedništvo HRS-a se osvrnulo i na rezultate izbora za člana Predsjedništva. Na žalost, ono što smo predviđali i o čemu smo govorili na sjednicama Predsjedništva HNS-a početkom godine se obistinilo. Bošnjačka politička elita ponovno je zloupotrijebila diskriminirajuće odredbe izbornog sustava i hrvatskom narodu nametnula svoga člana Predsjedništva. Izbor Željka Komšića smatramo političkom agresijom na hrvatski narod i zadnji čavao u lijes BiH kakva je ona danas. Njegov izbor je prigoda da se, napokon, krene razgovarati o koncepciji BiH kao države uopće, jer je očigledno kako ovako konstituirana BiH nema budućnosti.

Koristimo prigodu čestitati pobjednicima ovih izbora, HDZ-u BiH. Neka zahvale Željku Komšiću na kandidaturi i izboru, jer osim njegove kandidature nisu imali, niti su uopće ponudili išta drugo kao izborni program. Ovim putem im poručujemo kako su od naroda dobili odgovornost vođenja hrvatskog naroda, a u ovom trenutku to znači da se bez rasprave i definitivne odluke o koncepciji BiH kao države, njenog ustavno/teritorijalno/administrativnog uređenja, pa tek onda odluke o izmjenama i dopunama Izbornog zakona, ne smije i ne može voditi bilo kakav razgovor o uspostavi izvršne vlasti na državnoj i federalnoj razini. Izbor Željka Komšića dao vam je luksuz druge prigode. Ne smijete i ne možete ponoviti iste pogreške od prije četiri godine kada ste zasjeli u vlast i dan nakon izbora zaboravili na načelo legitimnosti i sve ono zbog čega je narod glasovao za vas.

Hrvatski narod očekuje jasnu, nedvosmislenu i strateški osmišljenu politiku, a ne demagoške floskule za potrebe pozicioniranja u foteljama i zadržavanja kontrole javnih resursa.

Hrvatska republikanska stranka će se u idućem razdoblju posvetiti širenju infrastrukture po cijeloj BiH, osnivanju općinskih i županijskih odbora.

Hrvatska republikanska stranka

Hrvatska republikanska stranka

Glas naroda

Bravo i tako je Zeljko Komsic je najzasluzniji za ovakav uspjeh HDZ BiH a to su oni zelili

Postenje se isplati HSPovi su nestali tako ce i devedesetka HRS cestitam

Koliko si jadan, 90-ka je opet druga najjača stranka kod Hrvata a bi iz HRS-a kad vas ovih dana odpepa Mijo Jelic tj Hrvatska Zvona vraćate se u poziciju marginalne i nebitne stranke kao sto ste i bili prije izbora.

za općinske izbore 90' 1 mandat i to nategnut.
živi bili pa vidili neće više biti veljaka 305 a vi ste bili malo prefinjeniji pa 89, 92 itd malo ste mišali dikoji tamo dikoji amo ali ko sa rogatim tikve do podne sadi po podne tres ajoojjjjjjj.
tako ste i sada šemlučili po listićima ali vama na dušu.

Devedesetka nije Hrvatska stranka zavrsice kao i pravasi

dali ste 8000 glasova Dobročiniteljima za državnu razinu. ćelo pozdrav iz Zagreba.

zahvalite time što ćete počistit ono predizborno smeće od plakata

čisti i šuti i zahvali Bogu što nisi u njemačkoj.

Zahvala HRS-ovim biračima - nećemo vas iznevjeriti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari