Zdenko Ćosić najavio suradnju sa SDA

ljubuski.info

Aktualni predsjednik Vlade ZHŽ, a po rezultatima Općih izbora vjerojatno i budući, te član Predsjedništva HDZ-a BiH, Zdenko Ćosić komentirao je u Dnevniku HRT-a rezultate izbora u BiH, ponovni izbor Željka Komšića te mogućnosti suradnje njegove stranke sa SDA i drugima oko uspostave vlasti.

Dvije se stvari jasno očituju nakon ovih općih izbora u Bosni i Hercegovini. Jedna je: konstitutivni narod izabrao svog predstavnika da ga predstavlja na mjestu gdje je propisima ove zemlje predviđeno da sjede tri predstavnika konstitutivnih naroda. To je, dakle, uvjerljivo hrvatski narod pokazao na ovim demokratskim izborima, očitujući tu svoju konstitutivnost. Ne treba zaboraviti, konstitutivnost naroda se ne može drugačije očitovati, osim u toj pojavnosti slobodnog izbora svog predstavnika. Poznato je da je hrvatski narod uvjerljivom većinom izabrao od više kandidata Dragana Čovića za predstavnika u Predsjedništvu BiH, istaknuo je Ćosić.

Ćosić potom ističe kako je druga činjenica je da je drugi konstitutivni narod, služeći se svojom brojnom superiornošću, osmislio jedan politički koncept kako će osporiti jednom konstitutivnom narodu to pravo slobodnog izbora.

Prvo se zaboravlja, kad se Komšić poziva na zakonski okvir, da je taj Zakon neustavan i to je Ustavni sud jasno rekao. Da je to politički koncept, jasno se može vidjeti zašto su oni jasno odbili provesti Odluku Ustavnog suda kad je u pitanju Izborni Zakon. Druga stvar, ako je i zakonito, ne može se donijeti rasistički zakon i time se amnestirati odnosno ekskulpirati od rasističkih pojavnosti. To je potpuno irelevantno. Mi imamo Ustav i krovno načelo u tom Ustavu je, a to je rekao i Ustavni sud, konstitutivnost naroda. Činjenica je da smo kao konstitutivni narod iskoristili to pravo, ali drugi konstitutivni narod jednostavno nam ne da implementirati to pravo, kazao je Ćosić.

Na pitanje o mogućnosti suradnje HDZ-a BiH sa budućim članom Predsjedništva BiH Komšićem, Ćosić odbacio mogućnost suradnje.

Ne možete očekivati suradnju s nekim tko je bio glavni alat u pokušaju da se vas kao narod dekonstituira, samim time i kao pojedinca, ne možete očekivati suradnju. Krivo je reći da su Bošnjaci Hrvatima izabrali predstavnika, jer predstavništvo je uvijek vezano za one koji vas biraju. Oni su izabrali pripadnika hrvatskog naroda, a on je njihov predstavnik jer uvijek je predstavnik vezan sa biračkim tijelom. Dakle, on ne može biti nikako predstavnik hrvatskog naroda, i to je, mislim, jasno i prvašićima, ističe Ćosić.

Što se tiče mogućnosti suradnje sa Strankom demokratske akcije na federalnoj i državnoj razini, Ćosić ističe kako će se razgovarati sa svim legitimnim političkim predstavnicima iz druga dva naroda.

Mi smo uvijek bili za suradnju, za dijalog sa legitimnim predstavnicima bilo kojeg naroda. HDZ je uvjerljivo pobijedio na ovim izborima, mi ćemo osmisliti daljnji koncept, međutim, svaka suradnja će biti u sjeno ove destrukcije koja je napravljena, a pogotovo to što znamo da je politika SDA, ako nije sudjelovala, onda je bar pozdravila takav ishod, rekao je Ćosić.

Glas naroda

HDZ je sotona od samog pocetka jadan oni ko podje za njima

Ostvarila se kletva da ce ljubusaci priko Francuske ceste

ko dira svezane zastave di ima mista i za treću nije ni za bosnu i hercegovinu a ni za mir naše djece
ako želite rat nek sad idu udbaška dica sva tri naroda a ne sirotinja iz sva tri naroda
mincen njemačka au fido zen

Komsic je HDZ u donio glasove.Hrvati su glasali za Herceg Bosnu da se spase od Sarajeva .Tako je reka visokopozicionirani HDZ ovac u nasem selu.

Ha vidi zdene litar loze je u njemu

Pa šta ima veze da je i dva litra u njemu, jedino ako je secerusa gluho bilo!

Brkooo

dogodine vidit biti će drugačije slike
zmije naočarke ispred đžamije
je tak il ne tak

Siroki je uvjek bio leglo UDBE,. I onda su radili protiv Hrvata.

Kako ovi HDZ ovci pisu komentare zar nisu uostaru na prosvjedu za TATU

Zdena je najdugovječniji političar! I nije slučajno,a vi niste gospodinu Ćosiću ni do kolina.
Aato molim da poštujeto onoga koga naro bira.

koji narod stavite video nadzor sami sebe birate ćosić bi trebao nas poštivati jer jede kruh sa naših žulja a ne zaradi ga što je napravljeno za nas osim ležeći policajaca i spomenika kulture križeva da to je dobro za arape da vide da smo nekada bili ovde ostaće spomenici kao stećci da posjećaju na neke naraštaje koliko imaju primanja što sjede i kakve su prijedloge iznijeli za narod da vidimo jesu li zaradili to svaki dobije par prosječni plata koliko im je radno vrijeme trebali bi to narodu iznijeti

Zdenko Ćosić najavio suradnju sa SDA
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari