Crkva službeno priznala dobre plodove Međugorja

ljubuski.info

Na jednom od najvećih duhovnih događaja na svijetu, 29. festivalu mladih "Mladifest 2018." i ove se godine u Međugorju okupilo više od 50.000 mladih iz cijeloga svijeta. Točnije, iz 72 zemlje, od Južne Koreje i Filipina preko Rusije i europskih država do Meksika i Bolivije.

No, ovogodišnji Mladifest ući će u povijest ne samo zbog velikog broja sudionika (npr. u koncelebraciji na misnom slavlju je više od 550 svećenika, u orkestru i zboru 100 glazbenika iz 22 zemlje), nego i zbog toga što ga je misnim slavljem otvorio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto zajedno s apostolskim vizitatorom za župu Međugorje mons. Henrykom Hoserom.

Ispovijedi i svjedočanstva

Tu činjenicu posebno je naglasio u svome pismu mladima bečki nadbiskup kardinal Christoph Schoenborn, poručivši im kako je ovogodišnji Mladifest posebna prigoda za zahvalu "Svetome Ocu za njegovu ljubaznu brigu za Međugorje".
Imenovanje stalnog apostolskog vizitatora znak je velikog poštovanja i priznanja. Time je Crkva službeno priznala dobre plodove Međugorja. Nadbiskup Hoser sada je osobni predstavnik Svetoga Oca za župu i hodočasnike Međugorja. Za vas, dragi prijatelji, koji ste unatoč velikoj vrućini došli Gospi, kako biste molili, ispovijedali se i slavili, taj papin znak veliko je ohrabrenje, da gledamo u Mariju i njezinu riječ slijedimo: 'Činite, što vam Isus kaže!', poručio je mladima kardinal Schoenborn.

Inače, papinski vizitator mons. Hoser sudjeluje gotovo u svim događanjima na vanjskom oltaru međugorske crkve sv. Jakova, od izvrsnih kateheza fra Ante Vučkovića koje su u duhu gesla festivala "Živjeti od Božje riječi" do svjedočanstava mladih i adoracije u večernjim satima.

Oduševljenje mladima nisu skrivali ni mons. Henryk Hoser ni nuncij Luigi Pezzuto, koji je rekao kako su oni osobe okrenute budućnosti i imaju sveti nemir koji pokreće sve vaše snage, na svim razinama, a one teže istražiti odgovore na pitanja o vašem nutarnjem osjećaju praznine, a to je pitanje i svih nas.

Predavanje mons. Hosera

"Ako vi obrađujete tlo vaše osobe, Gospodin se neće sustezati pomoći vam, tako da će vas neočekivano dovesti do konačne i apsolutne vrijednosti Kraljevstva Božjega, koje je jedino sposobno ispuniti nutarnju prazninu". A odlučiti se za Kraljevstvo Božje ne znači odlučiti se za jednu stvar ili neku strukturu. Odlučiti se za Kraljevstvo Božje znači odabrati jednu osobu: Isusa, a samo On može darovati istinsku sreću, jer je On sam izvor radosti", poručio je nuncij Pezzuto.

Mons. Henryk Hoser održao je mladima predavanje u subotu prije podne, a u nedjelju navečer služit će misu na završetku ovogodišnjeg Mladifesta.

Večernji list

Glas naroda

Dobro plodovi su novac i samo novac, kakva vjera i bakrači. Looooova je bitna.

Nije u šoldima sve ali sad će morati malo šoldi slat u rim

A stvarno,pošto je trava?

Gost, fali Vam malo obrazovanja, ovdje je tekst o duhovnim zbivanjima, prvo pročitajte tekst pa onda komentirajte ako razumijete što piše.

Za vas iz Međugorja sad kad je Rim prizna morate prijaviti radnike malo podignit platu ili će vas gospa kaznit

Plodovi se vide.
Jedino biskup Perić i ljubomorni ne vide.Slijepi pored zdravih očiju.Pedeset tisuća iz toliko zemalja i 600 svećenika samo misevima nista ne govori.

skup mladi i krivo učitelja
tako se zivu ova međubrtska događanja
jel tak il ne tak neposlušni učitelji

prevelik je biznis napravljen u Medjugorju,ljudi su dotaknuli dno svojim ponasanjem,radnici se doslovno izrabljuju..u tim ljudima nema nista Sveto ako se mogu tako ponasat,al stat ce i njima neko u kraj

Bio s obitelji misa prekrasna mladi i atmosfera odlična ne briga me za biskupa Perića ni ostale

Ja virujen šta Perić govori on zna šta govori on je naš vođa

Crkva službeno priznala dobre plodove Međugorja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari