Na biciklu od Kikinde do Gornje Vitine

ljubuski.info

Zapitali smo se, kome je to palo na pamet zaputiti se na biciklu iz 600 kilometara udaljene Kikinde do krajnjeg odredišta Gornja Vitina u Ljubuškom kraju?

Evo ga, u našem je društvu, Antal Lepar - Antika, pedesetpetogodišnjak rođen u Kikindi. Otac mu je porijeklom Mađar, a majka Hercegovka Jagoda Jurič iz Gornje Vitine.

To je glavni razlog što se ovaj susretljiv čovjek zaputio biciklom na tako daleki put, i ovo mu je već treći put u posljednjih desetak godina kako biciklom obilazi svoju rodbine u Ljubuškom kraju, s kojima ga vežu lijepe uspomene još iz djetinjstva.

Za vrijeme kratkog boravka u društvu loze Juriča, bilo nam je jasno kako nije samo Antika taj koji je tako čvrsto vezan za svoju rodbinu, ovi su Juriči razasuti po cijelom svijetu i svi su čvrsto vezani jedni za druge.
Svi su posebno vezani za svoju Gornju Vitinu, koju su neki od njih već davno pretvorili u pravu oazu u kamenu.
Divota je vidjeti kako su marljivi ljudi uravnali kamen u brdu, godinama nasipali zemlju, sustavom crpki izveli vodu i sve to pretvorili u obrađene poljane u kršu.

Antika rano ujutro opet kreće na biciklu, put Zenice, tamo namjerava stići do večeri, kod rodbine ga čeka prenoćište, kao i u dolasku gdje je u nedjelju gledao veliko hrvatsko finale.

Kad krene iz Zenice prema Kikindi, kaže kako će ipak morati negdje na pola puta jednu noć prenoćiti u svom šatoru koji je stalno uz njega na biciklu.

Krešo Vujević

Glas naroda

Pozdrav Mladanu Juricu od kolega iz UZB

Je bija je on na jiniji valjda ko iti

Sve pohvale za gospodina, može li mi netko objasniti čija je Jagoda, tko su joj roditelji? To bi voljela znat. Unaprijed hvala.

Zanima me jer i ja imam rodbine u Kikindi, zato bih voljela znat.

Ako imaš biciklo nazovemo Antiku da se vrati pote, samo vozi zanjim.

Ali problem je to što nemam to prevozno srestvo, nažalost. Ja ozbiljno pitam..

Bravo Antika vidim jašiš nabrjaniju pilu od Pere Ćuće što mislite o pokojnom Marijanu (Marjančiću Škegri) koji je tamo davne 1947/48 iz Novog Sada na ondašnjoj Lasti 30 kg mali mesing veliki mesing jedna brzina stigao u Radišiće pričali mi njegovi suvremenici

Zna li itko gdje je onaj JURIČ što je bio Vojno Lice,1995 se vratio iz JNA,pa ga HDZ partija još tada zaposlila u ZMAJ Zagreb,bio kratko u Sokolu sa Čovićem,pa ga ovaj poslo u ZG.

Juric, a 1995 velis bio i JNA.?
Pa do tada su i svi cetnici pobigli iz JNA, pa zato mi cudno pitanje, jeli taj hrvat ili...?
To je onda neki cudan lik. Haha,ha, mozda on ni tada ne bi bjezao vec ga oni potjerali.

Dobar je Antika. Dobar mu i patent. Kad iđeš u rodbine na biciklo. Niko te neće čekat da otvoriš gepek i gledat jesi li išta donio. Prvom prilikom Antikinim stopama u rodbine.

JOZO kakav si sa srcem bili moga ti na biciklu iz dojnji radišića do ugornje bili se smijo osudit kako je VRANE PIPILOV ćaća pokiši i po vrućini vozija da nebi potrošija marku za gorivo biciklo je zdravo vozit

ovo je valjda hadezekan pa se vraća u uspješan ljubuški da započme adeze karijeru

Na biciklu od Kikinde do Gornje Vitine
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari