Skupština ZHŽ preuzela prava od RTV Herceg-Bosne

ljubuski.info

U srijedu 18. srpnja održana je 33. sjednica Skupštine ZHŽ kojoj je nazočila većina zastupnika.

Prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ivo Čolak upoznao je zastupnike Skupštine ZHŽ po pitanju Prijedloga Odluke o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog Vijeća Sveučilišta u Mostaru o usvajanju Plana pravne integracije Sveučilišta u Mostaru.

Čolak je istaknuo kako Sveučilište danas broji oko 12.500 studenata i oko 800 nastavnika i suradnika, a nedavnom Odlukom upravnog vijeća u kojem i ZHŽ ima svog člana je krenulo u proces integracije.

Formirana su povjerenstva, na čemu se intenzivno radilo proteklih nekoliko mjeseci, a prva faza je završena pa su stoga potrebne suglasnosti osnivača - županija, istaknuo je. Čolak je nadodao kako je proces integracije i zakonska obaveza, ističe se u priopćenju Skupštine ZHŽ.

U ime Kluba zastupnika HDZ-a BiH, predsjednik kluba Ivan Leko je uložio dva Amandmana na navedeni prijedlog odluke, te ih je Vlada ZHŽ, nakon razmatranja, i prihvatila.

Po pitanju Prijedloga Odluke o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i obveza nad Radiotelevizijom Herceg - Bosnom d.o.o. Mostar, predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić zastupnike je podsjetio kako je u Sudskom registru Općinskog suda u Mostaru upisano Društvo Radiotelevizija Herceg Bosne, a u istom registru su upisani i osnivači sa svojim udjelima.
Na sastanku predstavnika i osnivača održanom u svibnju ove godine, o kojem svjedoči i Zapisnik kao dokument, odlučeno je da se ti udjeli drugačije raspodjele među postojećim osnivačima, odnosno novopridošlim osnivačima, istaknuo je Ćosić.

Dodao je kako u spomenutom registru stoji kako HZHB participira s 23 % udjela u osnivačkim pravima Radiotelevizije Herceg Bosne, a pošto se HZHB povlači iz osnivačkoga tijela taj iznos se razmjerno dijeli na postojeće i nove osnivače. Sukladno tome ZHŽ postaje suosnivač ovog medija s udjelom 15,26 % s pripadajućim pravima i obvezama.

Vlada ZHŽ je dala potporu reorganizaciji Radioteleviziji Herceg-Bosne kako bi se moglo utjecati na sam sadržaj i poslovanje čime bi ovaj medij dobio novu dimenziju.

Ministar financija i potpredsjednik Vlade ZHŽ Toni Kraljević, obrazložio je Izvješće o izvršenju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine.

Istaknuo kako je Proračun izvršavan sukladno Zakonu o izvršavanju proračuna uz Izmjene i Dopune Proračuna pratećeg Zakona o izvršavanju. Sukladno Zakonu o riznici i Zakonu o Proračunima, preko jedinstvenog računa riznice ovaj Proračun je izvršavan sukladno operativnim mjesečnim planovima, ističe se u priopćenju.

Izvješće koje su zastupnici imali predočeno na bazi podataka iz glavne knjige riznice svjedoči kako je u 2017. godini ostvaren pozitivan financijski rezultat - suficit.

Pet zastupnika Skupštine je bilo suzdržano (Ćeškić, Ćorić, Čuvalo, Topić i Bušić) po ovom pitanju.

Skupština ZHŽ

Glas naroda

Odlično je da se možemo obratiti Narodu jedne Rane Zore

kakva rtv kakve herceg bosne?

One Herceg Bosne što nas 93 izdala i prodala

točnije 1992

herceg bosna je bila podvala udbaša hrvackom narodu a to je ustvari tvorevina za pljačku i uništavanje hrvackog naroda
pogledaj te ko su di su završili i koja je svrha bila herceg bosne
izdaja pod zvučnim imenom kao i nezavisna država rvacka

tako je a ljudi su izginuli za ratne profitere

Skupština ZHŽ preuzela prava od RTV Herceg-Bosne
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari