Devedesetka predstavila koaliciju "Hrvatsko zajedništvo"

ljubuski.info

Predstavnici stranaka koje čine Koaliciju Hrvatsko zajedništvo sastale su se u srijedu u Mostaru da bi, nakon završetka formalnosti oko formiranja i predaje izbornih lista, Hrvatima u BiH predstavili koaliciju koja će, kako su istaknuli, hrvatskom narodu na narednim općim izborima ponuditi do sada najkvalitetniju mogućnost izbora.

Koaliciju Hrvatsko zajedništvo čini 12 stranaka: HDZ 1990, HKDU-a-HRAST, Hrvatske neovisne liste, Hrvatske liste za Livno, HSP-a BiH, Autohtonog HSP-a BiH, Ujedinjenih pravaša, Čapljinske neovisne stranke, Hrvatskog bloka, Prkosa iz Posavine, Kupreške neovisne liste i Demokratske obiteljske stranke.

Po riječima predsjednika HDZ-a 1990 Ilije Cvitanovića, kandidati Hrvatskog zajedništva spremni su ponuditi nacionalno odgovorniju, pošteniju i transparentniju politiku u predstavljanju hrvatskog naroda u BiH.

Ovdje je danas dvanaest političkih subjekata okupljenih s idejom da promijene loše predstavljanje Hrvata u BiH i da Hrvatima u BiH ponude mogućnost promjene politike koja 20 godina ne rješava ni nacionalne probleme, ni probleme hrvatskog čovjeka, ni probleme BiH, kazao je Cvitanović na konferenciji za novinare.

Ideja vodilja ove koalicije je poniznost u služenju vlastitom narodu i vlastitoj državi, dodao je Cvitanović.

Na današnjem sastanku, uz ostalo, dana je puna potpora kandidatkinji te koalicije za članicu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dijani Zelenika.
To je najlegitimniji kandidat s najširom potporom za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i kao takva će biti izabrana 7. listopada 2018. godine, ustvrdio je Cvitanović.

Govoreći o političkim pitanjima koja tište BiH, predsjednik HDZ-a 1990 dotaknuo se sutrašnje sjednice Doma naroda FBiH, kazavši kako će na toj sjednici pet najvećih političkih stranaka s političkim sjedištem u Sarajevu ponovo poslati poruku Hrvatima u BiH da većina svojim rukama može pokazati nadmoć nad manjinom i da će još jednom pokušati rušiti ustavne temelje BiH.

Nije dobro to što rade, što će na silu izglasovati zakon o izbornim jedinicama, što derogiraju državu BiH u koju se najviše kunu i to neće proći, ocijenio je Cvitanović.

Poručio je kako BiH može opstati i živjeti jedino kao zemlja ravnopravnih i konstitutivnih naroda Hrvata, Srba i Bošnjaka i svih njenih građana koji se identificiraju na način koji je njima najprihvatljiviji.
Poruka s današnjeg sastanka hrvatskom narodu u BiH je da smo zatomili sve međusobne razlike i dogovorili se o zajedničkom nastupu na izborima da ponudimo narodu mogućnost da bira želi li nastavak politike koja 20 godina u dogovoru s politikama bošnjačkog i srpskog naroda drži zarobljene i hrvatski narod i sve ostale narode u BiH ili želi potpunu promjenu političkog smjera. Ja jamčim da ljudi okupljeni u ovoj koaliciji nude takvu politiku u predstavljanju Hrvata u BiH", poručio je Cvitanović.

Hrvatsko zajedništvo će, dodao je, biti na prvoj crti obrane svakog nacionalnog interesa u BiH, ali ono će inzistirati i težiti kompromisu s ostalim narodima jer ovo je zemlja u kojoj bez dogovora nema opstanka, u kojoj bez uvažavanja nema rješavanja nacionalnih pitanja.

Glas naroda

Jake snage domaćih uvlačiguuza radi osobnog dobitka promoviraju zajedništvo kao grupni sex.Bravo svingeri i gledajte koristit zaštitu poradi kućne čeljadi.Dosad vam je HDZe bio dobar koondom.

U svakom slucaju ste bolji od Covica gam adi neka dode bilo ko samo nek ih voda nosi

Dragi dobročinitelju što te brani ovaj iznad.Neka neka sigurno si i njegov dobročinitelj.

Jadu kraja nema.
Jučer sam Dijanu čeka 3 sata u bolnici i nije došla. Rekoše mi rjetko ćeš ti nju uhvatiti. Pogotovo sada.

Nek te stranka ,liječi!

je vala baš tako nekako, jadu kraja nema, juče sam čovića čekala od 9 - 14 sati da mi da potpis u index, takođe mi rekoše da je on tu samo kad je neka promocija na faxsu, jbg... pobro samo mi nahebemo ti čekajući doktora a možda ti ona i nije potrebna možda ti treba neka druga vrsta doktora i ja čekajući ovog doktora a možda mi nije ni trebao fax svakako ću u doyćlandiju.

Čapljinska stranka ide sa HRS-om na izbore. Ilija ti si svoje rekao kada si priznao da ti je cilj samo ući u Dom naroda, a sve ostalo nije prioritet. Pozdravi Luku Faletara! Sve za funkciju, funkciju nizašto.

je li na skupu bio Boto i zaboravljeni borci iz ljubuskog ?

Biti će na izborima ! Svi ko jedan ! Pogodi za kog će glasovati!

Samo SKJ pardon HDZ BiH

Bijo je Vranje Hrstic on je glavni isprid udruge zaboravljeni

Jadni ti smo, zar nista nismo naucili do sada. Razjedinjeni Hrvati samo mogu biti istjerani sa svojih ognjista. To se nama sprema zato odgovara Sarajevu i DF i Kosicu da jaca druga koalicija sa HDZ 90, ta znaju da smo tada definitvno gotovi. Za 10 godina ce ostati oko 150 000Hrvata u BiH tj bit ce iseljeno 80% od Domovinskog rata. Tada zahvalite svima onima koji su ucestvovali u ovome cirkusu, ali sumnjam da ce te ih tada pronaci. Budale uskogrudne...

Moj Thimpson, nisu Hrvati razjedinjeni, Hrvati nikad nisu bili složniji. Samo, opet su hrvati u manjini. Ovi sada na vlasti su sve osim hrvati i baš ih briga za nas. Use nase podase to ti je parola sada umjesto, smrt fašizmu a sloboda narodu.

HBŽ i ŽZH su 28 godina pod HDZ vlašću i egzodus Hrvata

Šta spominjes Botu Hrstica pa vidices sam 26 sad u domu naroda da je 90 tka i čovic isto i oče li podržat branitelje

Oko sokolovo Branitelji nisu ni sa HDZ ni 90 tkom i nemoj nas vezat sa izdajicama hrvatskog naroda

a sa kim ste vi branitelji i po čemu ste vrinedniji od ostalih branitelja?

UZB je produkt HDZ 1990 i Lijanovića i opet će biti izigrani kao i dosada.Sad će opet janjetina u šator .Pripazite na krvni pritisak a srce će vas prikinit tek posle izbora.

UZB je odgovor ,na podobne branitelje !

Kako ne napadate svoga Vozda Barbu kako veže zastave na gožulju i obećava obilježavanje dana progonstva bosnjaka pod pokroviteljstvom opstine. Sad vam ne smeta, vezanje zastava.

Hrvatsko zajedništvo vidjećemo u desetom mjesecu rezultat

adeze odlazi uzb dolaze
lažnjaci raznih vrsta i uhljebi

Lopine lažu narod .Desna ruka Coviceva djeluju iz azila

neka budu promjene a ovi koji žele da im ovi dalje s.ru neka im i dalje s.ru ovoliko jada i sirotinje napravili e treba ih kazniti za njihovo ne znanje i zločin nad narodom

Posavci dragi okanite se bar vi ćorava posla,pa vi niste ni svijesni sa kim imata posla.

šta
radit hadezekani ako ne kradu oni nisu za ništa drugo a kućile side po uredima adezea

Svi ste vi isti.Nažalost ništa novo na vidiku.Svi samo sebe vidite a za ostale vas zaboli.
Trebaju proći tri generacije da se spere ovo smeće a dotle valjda će neko i to doživiti.
Ali prazno ostati neće.Uvijek su dolazili drugi.
Imao sam priliku biti sa ovim paćosima pa vi nemate pojma kakav je to mentalni sklop kod svih stranaka.To su elitisti koji ne zele da vide nista drugo osim sabe.Oni vas ne primjecuju.Sada im je najveca borba za pozicije na listi.Tu se oni znoje a kasnije sa nama im je lako.

Devedesetka predstavila koaliciju "Hrvatsko zajedništvo"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari