Preplaćeni, a cijelu godinu se nisu ni pojavili na sjednicama

ljubuski.info

Nekoliko zastupnika Doma naroda Parlamenta FBiH prošle godine nije bilo ni na jednoj sjednici povjerenstva čiji su članovi, a za to su primali mjesečnu naknadu od 350 KM, što je više od iznosa minimalne mirovine.

Za godinu, to je 4.200 KM dobivenih "za ništa". Iz ureda predsjedavajuće Doma naroda Lidije Bradare, koja je i na čelu Povjerenstva za europske integracije, član je Parlamentarne povjerenstva za reviziju te je i predsjednica Administrativnog povjerenstva, zadužene odlučivati o naknadama, nije rečeno tko su ti zastupnici.

Ured za reviziju institucija u FBiH konstatirao je u svom izvješću o radu Parlamenta FBiH u 2017. godini da je za pet članova Povjerenstva za europske integracije Doma naroda, za samo tri održane sjednice, isplaćena naknada od ukupno 18.800 KM, a da pri tome neki od članova koji su primili naknadu, nisu prisustvovali nijednoj od te tri sjednice.
Parlamentarnom povjerenstvu odgovornom za reviziju za sedam članova ispred Doma naroda isplaćeno je 26.950 KM za devet sjednica. Za jednog člana povjerenstva nije zabilježena nazočnost niti jednoj sjednici", dio je izvješća.

Glas naroda

tribalo bi im uvest plaćanje po učinku ako ne rade nema peneza ali mogu oni i bez peneza sebi gaće krojit

Ma samo dajte ljudima lovu nek uzivaju u zivotu,mi cemo da radimo ZA 500KM a oni nek se livadaju..ZIVJELI POLITICARI ohhhh bude li vam se vracalo jadna vam majka

Preplaćeni, a cijelu godinu se nisu ni pojavili na sjednicama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari