Što su branitelji napravili u Sarajevu?

ljubuski.info

Među braniteljskom populacijom se ovih dana naveliko priča i raspravlja o svemu što se 10.7.2018. odigralo u federalnom Parlamentu u Sarajevu.

Kakve su odluke donesene i od kakve će koristi iste biti za one branitelje koji nisu ostvarili nikakva materijalna prava za sudjelovanje u ratu, zanima veliki broj ljudi.

U pojedinim medijima su se pojavili razni spinovi na tu temu, a oni dolaze naravno od onih koji taj dan nisu bili u Sarajevu i koji cijelo vrijeme rade opstrukciju svih opravdanih zahtjeva. Neki samozvani proroci su otišli tako daleko da svojim "stručnim" komentarima nastoje sve što je napravljeno u Parlamentu obezvrijediti i prikazati promašajem, dajući sebi za pravo proročke sposobnosti kako neće biti ništa od svega toga.

Pri tome su naravno zaboravili ponuditi i po koji argument kako bi potkrijepili svoje paušalne tvrdnje koje su otišle tako daleko da su se pretvorili u glasnogovornike političkih stranaka, te tako "zabili" klasičan autogol i strankama ali i sebi, a da toga očito nisu svjesni.

Temeljeći, između ostalog, svoje tvrdnje na činjenici da će sve što je taj dan napravljeno u federalnom Parlamentu propasti zbog činjenice da u Parlamentu nije bilo hrvatskih predstavnika, koji su na taj način još jednom "skinuli maske" sa svoga hrvatstva, donosimo vam dragi čitatelji podnesene amandmane od onih "koji nisu za prava branitelja", ali su taj dan bili u državnom Parlamentu, nisu pokazali strah i nisu vidjeli nikakve opasnosti od prisustva velikog broja branitelja.

Napominjemo kako će se pojedini prikazani amandmani koji će se preklapati u nekim dijelovima, kako ne bi išli na štetu branitelja, moći uskladiti na način koji bude povoljniji za branitelje, na što su pristali predlagatelji amandmana i to je ušlo u službeni zapisnik, odnosno zaključke koji su doneseni taj dan čime su otklonjene moguće špekulacije.

Udruga Zaboravljeni branitelji

Glas naroda

UZB su u Sarajevu raskrinkali HDZ BiH i Dragana Čovića

Marušiću da te sada čujem!

Marušić je napisao nadahnuti članak pod naslovom, "URB HVO-a ŽZH: Usvojeni zakoni o pravima Branitelja su jeftina obmana i jeftini politički populizam". Kada ga pročitate onda će te sigurno, isto kao i ja zaključiti, čiji je on glasnogovornik ! ?
Pa neka je, ali zašto zavađa Hrvate ?

Bravo ,bravo naši dragi istinski branitelji. Ovo je ogromna stvar.

Ovo je prvi korak biće još borbe

HSDZ je obmana sa Sarajevom so pobjede i njih je uništio SDA kao nas HDZEKANI

Završna Borba je na Radobolji

nemogu da vjerujem probajte me demantovat penzioner sa ¸minimalnom mirovinom od 348 km ima 6 posto na taj iznos što iznosi točno 20 km ako je to to fala netriba mi

Branitelji su uporni i nešto će izboriti ali trebamo biti svjesni da bez nekih velikih promjena u svijesti i srcima svih državljana BiH,neće biti dobro nikome.Bez vraćanja na moralne principe i zlatno pravilo-sve što ne želiš da ti neko učini ne čini ni ti drugima-možemo očekivati sve lošije stanje u državi,porast kriminala,ubojstava,samoubojstava,ovisnosti,anarhije,socijalnih i nacionalnih sukoba itd.Šteta za mlade ljude koji tek dolaze.Upamtite:svako naše djelo ili izgovorena riječ a posebno propust imaće velike posljedice u budućnosti.Kad neko čini nepravdu sije sjeme razdora i rata.Treba nam jedinstvo,kao što reče "poglavnik",ali jedinstvo se ne gradi na nepravdi nego na pravdi i istini.Branitelji ne posustajte nego pojačajte borbu i u toj borbi ne zaboravite mnoge druge koji su željni života dostojnog čovjeka.

Za "obmana" i "gori od Marušića"!
Prije svega ovo nisu svi amandmani i naših 6 maraka po mjesecu je usvojeno.
A sad nam kažite koji ste to vi kad kažete "mi nismo ovo tražili"?Mi zaboravljeni branitelji i naši prijatelji iz Sarajeva smo dobili što smo tražili.

ma šta ti je usvojeno, aje bogareti ne litaj više lažete ljude

Niste vi još dobili što ste tražili, ali dobit ćete

Imam 45 godina,u rat sam otisao prije 18 godine,sada radim,imam li kakvo pravo,cini se da nemam ?

Ako ovako bude nabijem vas sviju. Bio od početka do kraja rata i 30 godina staža, 340 maraka mirovine, a sad bi mi kao " dali" 15-maraka. Neko nije nikad ništa radio i imaće ko i ja s radom i ratom. Ako ovo vam ne upali i opet blokirate put, put će bit odmah odblokiran bez specijalaca. Stanite prid mene, da vas vidim.

Kad si već tako jak predstavi se da znamo pred koga ćemo stati.

Moj stipane di god staneš pomakni ćeš se. Bilo u gradu bilo na cesti. Budi siguran, a ti stani na put, reci di, pa ćes vidit ko sam iz prve ruke

Ohhh sto smo puni sebe malo si mi se previse uzbudila bona nisi ti tako strasna da mozes nekom da prijetis, ako ti neces sudjelovat nemoj onda drugima odredjivat. Vi ste pojedinci GLUPI tko ce svakom ugodit ovaj ovako onaj onako , kako se laznjaci slazu svakom fino i nitko nikog ne proziva niti prijeti. Umjesto da ste slozni ti tu serlitas ma protresi tu glavu vidi ima lili ista u njoj

Nek si to sebi ugodio, to je najvażnije, a drugim kako bude. I opet stani opez na put!

Ehh ti si mali kradeze,potrčko!

I nećeš ti od sramote stat prid mene, jer vas znam ko je šta i znam ko je di bio i koliko. Sakrit ćeš se

Ovi što pišu komentare,koliko vas je došlo na bijaču i u sarajevo?Malo se potrudite pa nas podržite jer mi se više od pola godine mučimo blokiramo cestu a vi lijepo sjedite i čekate šta ćese desit.

Oćemo, oćemo, naročito nakon ovoga, ako je istina

Sjedi u kuci i cekaj da ti neko pa se onda izjasni da ti ne pase!! Kad si tako pripametan i znas sve de ti onda se potrudi da budu bolji uvjeti a ne ruku na [ * neprimjereno * ]cu i pametuj.

Bolje sjedit kući i šutit, nego na račun drugog nešto dobit. Ovi prije vas su dobili na račun nas, sada i vi, ista meta isto odstojanje. Potkova ispod mrtvih konja nikad nisam trażio, niti ću. Samo govorite u svoje ime, a ne u ime svih z.b. Każite ovako, ja taj i taj, npr. Drago i &, trażimo ovo za sebe i dobili smo i sad smo zadovoljni.

Podrška Dragi i ekipi! Ovo režimski stručnjaci ,bacaju kost razdora ! Neće uspjeti!

Bravo branitelji,vi ste barem nesto uspjeli a to je pokazeli ste zajednistvo i upornost,svaka vam čast..

Navedi šta su uspjeli? Marušićevi klonovi, daj meni, a drugom šta bude. Svima treba bit isto ko je bio u ratu. Sve ostalo vam je šupljak

Šta se to desilo?

Za branitelja. Netko mora i raditi ne mogu svi pod šator

Čim je u potpisu Zukan Helez znam da ima dobre namjere.!?
Podmukliš !!

Prodajem terene ,borbeni sektor, sve neprospavane noći,strah ,tugu zbog mrtvih Branitelja ,za mjesto u logistici,Muncihen bojni može i Makarska rivijera !Prvi put-drugi put -treći put! Šta je ovo,niko se ne javlja !?Kakvu nam ovo crkavicu nudite ,pi,zda vam ma,te ,ri,na!

Ako nađeš nekog da bi kupio, javi. I ja bi proda svoje terene. Neka plati jedno, dobit će dva, za iste pare i na poklon spomenica, gratis. Eto javi

Mogu li ja kupit vas teren...ili plac hmm legendo...drage volje pod liver srce moje..

Bili?

Kupio si ti sve terene koje posjedujem,a bome ih i pretplatio,moram te castit da izravnamo racune...bijela kava?cola i bananica?ako se sicam jel?

Treba ukinuti Zakon o povoljnom umirovljenju zapovjednika i invalida i sve lažnjake i one koji su pomogli da dođu do tog statusa procesuirati

Di je to Grbavac da se oglasi, ma jok, podmazano sada pa je sve ok. I pitate se što to ostali z.b. nisu bili na bijači. Znalo se od početka kad se vidilo ko vodi, kako će završit. Fino, użivajte

Drago ,legenda!

Koji ste vi klošari nit vas u bunkeru nit na čuki nit na Bijači samo bi pare jamili

Ti jesi bio na čuki i ostao

Branitelji svaka cast. Ovi sto laju sjede kod kuće i čekaju da se vi izborite. Svi mi normalni koji smijemo sami razmišljati svojim glavom smo uz vas.

Pustite provokatore jedino je važno da li su ostvareni ciljevi a ovi lažni zapovjednici lažnih vojarni su do sada inkasirali oko dvjesto tisuća maraka tako da ni oni ne smiju biti nezadovoljni

Ne vidim da će im lažne zapovjedne mirovine biti ukinute ??

Da su bili na Bijači i Sarajevu da su se borili znalivbi što je ovo objavljeno

Vi što lajete na vodstvo uzb ste jedne obične sakrivene kukavice koje čekaju da im se sve servira na pladnju.Što se ne aktivirate pa bi zakon bio savršeno pravedan.Naj lakše se sakriti,bez truda bez pritisaka,bez prijetnji a onda se praviti pametan.

Sad pišite odtavili nas 100 tinjak da se borimo .700 ih još u udrugi samo čeka pare.Zamisli član udruge godinu dana i neki dan čuja bit ce para poša doli nezna di je šator na Bijači naj rađje bi ovo što je mukom izboreno da se rad takvi poništi

Tako je pa nek idju Marušicu Covicu i Cvitanoviču nek im oni danu

Samo pišu komentare i čekaju trebalo bi im kuči pare donit.

A jesu ti pare! Ako nisi za svoj żivotni vijek zaradio minimalnu mirovinu, onda si najbolji za stavit na lagum. Nisi valja prije, a ni sada.

Svi što ste bili doli nebi iskupili 15 godina civilnog staża. Pa znaju vas susjedi kao velike radnike sjedeć ispod kostile na ćemliji, dok su drugi radili.

Što su branitelji napravili u Sarajevu?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari