HDZ 1990: Sitni interesi brišu granice ljudskosti i političke korektnosti

ljubuski.info

Nakon vijesti o raspuštanju grudskog ogranka HDZ 1990 i napuštanja svih članova, javnosti su se obratili i iz HDZ 1990, objašnjavajući što, po njima, stoji iza tog poteza.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

HDZ 1990 svjestan je još od utemeljenja da će biti teško održati i očuvati pluralizam političke misli i pravo hrvatskog naroda na izbor, ali svjesno je odabrao taj put, unatoč svim napadima i opstrukcijama kakvim svjedočimo i ovih dana u režimskim medijima, kojima zahvaljujemo što su napokon uočili da i mi postojimo na političkoj sceni.

Kako osobni i sitni interesi brišu granice ljudskosti i političke korektnosti vidjeli smo u postupku OO HDZ 1990 Grude koji je u jednom dnevnom listu objavio članak pun neistina i laži.

Istine radi osjećamo potrebu i dužnost kronološki navesti stvarne činjenice.

U članku se navodi kako se ugasio jedan od jačih ogranaka HDZ 1990 te kako HDZ 1990 u Skupštini ostaje bez Kluba zastupnika što nije točno.

Klub zastupnika HDZ 1990 nastavlja funkcionirati kao i dosad, bez Velimira Bušića koji nažalost ni tijekom mandata nije osjetio dužnost niti potrebu sudjelovati u radu skupštinskih odbora niti se javiti bar jedanput za riječ.

Navodi se u istom članku kako stranku napuštaju i dva vijećnika, Ante Grubišić i Zvonimir Spajić, a vrijeme će pokazati postoji li politička trgovina između navedenih vijećnika i vladajuće stranke.

U spornom članku navodi se kako je izigrano "načelo rotacije" za nositelje lista po općinama.

Na ŽO HDZ 1990 koji je održan 4. srpnja 2018. godine u Grudama jednoglasno su usvojeni prijedlozi lista, kako za županijsku, tako i za federalnu razinu. Napominjemo da su sastanku nazočili svi članovi ŽO iz Gruda, što znači da su prijedlog i podržali. Nositelj Federalne liste u tom prijedlogu bio je Velimir Bušić (Grude). Na prošlim općim izborima 2014. godine isti je bio nositelj Županijske liste. Postavljamo pitanje sebi, njima i javnosti u kojem je segmentu izigrano spomenuto načelo obzirom da je udovoljeno svim, pa čak i nerealnim, osobnim ambicijama pojedinih Gruđana?

Čudne su i nejasne njihove optužbe, a još čudnije proslavljanje domjenkom raspuštanja OO HDZ 1990 Grude i propasti ideje u koju se navodno kunu.

Nameće se logičan zaključak da je ova aktivnost Gruđana zapravo dogovorena i dirigirana puno prije kreiranja županijskih lista. Kome smeta HDZ 1990? Zna se.

Glas naroda

Udbaška kzhinja

Samo se vi svađajte. Mi ćemo ionako za HRS glasovati ;-)

Počeli predizborni skupovi...
https://www.youtube.com/watch?v=K3CenN7d30Y

Davno sam rekao da izbacite prva tri slova iz imena stranke ako imate imalo mozga

Sada još jednom vidimo da svi ovi privatne interese stavljaju ispred općih, i baš zato samo HRS ima nove i nekmpromitirane ljude. Još jedan razlog zašto HRS-u treba dati glas. Hoćemo društvo u kojem će svi imati jednake šanse a ne po partijskom principu!

Supruga Ivice Gaspara tajnica HDZ ovom ravnatelju. Pametnom dosta.2116

Ako je Gašparova žena u HDZ-u znači da je u kući bez povjerenja

Da je slogan povucimo crtu imali bi više glasača

Zar je u Ljubuškom itko ostao u HDZ1990.?

Je ostalo je ono malo Hrvata što nisu u onoj stvari dobročinitelju Draganu čoviću, borimo se protiv partizanskih sinova nije lako..!!!!

Nije,jer su shvatili da neće pobijediti na izborima
Zato ih u HDZ-u ima pun .Enis
Primitivaca i uhljeba

Jedna banditska skupina vlada a druge banditske skupine se bore da dođu na njihovo mjesto

Pa Gasparov punac i punica ne glasaju za devedesetku i sto kazati. A Busic je uvik moga skupit glasove jer ima novac.

Sve su to jugoslavensko komunistički psi samo su sada pušteni s partijskog lanca

Vladaju sad partizanski sinovi i udbaška djeca ima ih puno i svi su u vlasti i za vlast kao i uvjek HDZ sad a prije udba.

dolje [ * neprimjereno * ] hrvackog naroda birajmo ljude od povjerenja iz naroda i branitelja
dolje [ * neprimjereno * ]ci hrvackog naroda i zaboravljenih branitelja
sad treba blokirat ljubuški a ne bijaču tamo je lopovluk i nerad i uhljebi narode

Sinoc smo bili jedinstveni .Pobjeda.Tako malo triba nam optimizma .Sve spava,malo auta na cesti..Mi koji radimo vec na nogama.Kad ce se ustat oni uhljebi ili je danas slobodan dan

Umro je sanaderski 1990.

Bitno je da umre Partizanski HDZ BIH živio drug Dragan.

Драган Цовиц пријератни је високопозиционирани партијски званичник СОКО-ла у Мостару, а у ту је фирму доведен као проверени и одани кадар бившег и данас кроз његов ХДЗ истканог - Савеза Комунистичке Партије Југославије. Драган Цовиц се посебно исказао почетком 90-тих година, када је са својим кумом Мирославом Цорицем и њиховом југославенском братијом, основао комунистичку странку УЈДИ у Мостару. Драган Цовиц се посебно исказао и у каменовању аутобуса који су испред странке ХДЗ-а ишли на скупове у Раму и сарајевску Скендерију, када су постављани темељи данашњег ХДЗ-а (хвала Богу, има више сведока тих догађаја који су спремни потврдити све наводе). Наиме, УЈДИ-јеви омладинци предвођени Драганом Човићеми Мирославом Цорицем су камењем разбијали аутобусе којима су кроз Мостар пролазили чланови ХДЗ-а. Махали су њих двојица малим југословенским заставама, те викали "Јеб ... вам мајку усташку, идите у Широки и Љубушки и Пропагирајте ваш ХДЗ, Мостар је био и остаће југословенски"!

Šta na ovo kažu drugovi koji ga biraju i smatraju svojim duhovnim vođom kojima je on uzor i nadahnuće ???

Reprezentacija je pokazala koja je razlika kad iste ljude vodi neznalica tv serviser i pametni a skromni znalac

Sedamdeset posto Hrvata neće izaći na izbore sve zbog ove bagre

e da ovi naši nadibilguzani što nas prestavljaju trebali su zaslužiti da im narod ovako plješće i da ih dočekuje kako doliči a di se pojave normalan čovik od njih okreće glavu i nek se ugledaju na ovu momčat oni su borci za hrvate i hrvacku što se mene tiče oni su prvaci kada su satrali engleze napuvane a mi hrvati ovako bi i trebali izić na izbore kao što smo gledali tekmu mi smo jaki satarimo dušmane koji ne rade za naše interese

Znaci, devedesetka nikad bolje nije stajala na terenu i medju narodom, nije daleko 07.10 pa se uvjerite u extra dobar izborni rezultat...ovi kuhari, kockari, nadničari su vec prošlost ...bolje da su sad out jer ima dovoljno vremena za konsolidaciju devedesetke u Grudama i ostvariti dobar izborni rezultat.Hrvatsko zajedništvo u ZHZ će polučiti vrhunski rezultat, živi bili pa vidjeli ...poruka za Velu Busica , ostani djubre do kraja ...Bog i Hrvati

HDZ 1990: Sitni interesi brišu granice ljudskosti i političke korektnosti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari