Policijski kadeti iz ZHŽ odabrali služiti društvu

ljubuski.info

Na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (FMUP) danas je svečano promovirana 33. generacija polaznika za čin policajca.

Genaracija broji 115 polaznika, od kojih je 75 iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskežupanije, 25 iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije i 15 iz Federalne uprave policije i FMUP-a.

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara, obraćajući se budućim policajcima, kazao je kako s ponosom ispraćaju 33. generaciju akademaca.
Izabrali ste da služite društvu, čime ste zaslužili naše poštovanje. Nadam se da ćete, vi budući policajci, znanje i vještine koje ste stekli na Akademiji primijeniti u praksi, i time opravdati naše povjerenje te dati svoj doprinos jačanju ugleda policijske profesije - kazao je Čampara.

Naveo je da je Policijaka akademija FMUP-a respektabilana ustanova koja je zadržala kvalitet rada.
U prilog tome govore sljedeći podaci, da se u 2017. godine na Akademiji školovao 321 polaznik za činove policajaca i mlađeg inspektora. U prvoj polovici ove godine školovala su se 182 polaznika, a do kraja godine planirano je školovanja oko 400 polaznika. Različite vidove stručne obuke od 2017. pohađalo je 2.832 polaznika, a u prvoj polovina 2018.- 1.227 polaznika. Smatram da ovi podaci dovoljno govore o mogućnostima koje Aklademija pruža kvalitetom obuke, kao i kvalitetom nastavnog osoblja - kazao je Čampara.

Direkotr Policiske akademije FMUP-a Nusret Beširević kazao je kako je Akademija embrion policijske obuke, mjesto gdje budući policijski službenici stječu osnovna policijska znanja i vještine i prolaze određene specijalističke obuke.

Evidentan je napredak u kvalitetu obuke od generacije do generacije, što potvrđuju povratne informacije iz Policijskih agencija za čije se potrebe vrši školovanje. Cilj nam je da policijsku obuku podignemo na razinu kakva je u zemljama Europske unije, imajuću uvijek na umu ulogu policije da prije svega štiti ustavni poredak zemlje i jamči osobnu i imovinsku sigurnost građana - kazao je Beširević.

Uime 33. generacije polaznika, kadet Ibro Miladin zahvalio je FMUP-u, nastavnicima, instruktorima i mentorima policijskih agencija na uložernom trudu "oko stjecanja osnovnih policijskih znanja i vještina".
U narednom razdobklju u našim policijskim agencijama stečeno znanje ćemo dopunjavati, usavšravati i podizati na još veću razinu - kazao je Miladin.

Na Akademinji se trenutno još nalazi 127 polaznika za čin policajca, koji dolaze iz Srednjobosanske, Unsko-sanske i Herceg bosanske županije.

Prmovirana generacija postigla je vrlodobar uspjeh s prosječnom ocjenom 4,06.

FENA

Glas naroda

Policijska Drzava
Ustani Tito vidi sta ti rade!

koliko su gospodarskog kriminala i pljački po gradovima riješili zadnjih 25 godina, manje od 5%, oni čekaju da im netko prijavi kao da nemaju svoje oči

odabrali su oni sluziti partiji a ne društvu oni će društvo kaznjavat na svakom koraku a kriminalce iz partije stiti to ih je partija učila

Ovo je režim ala s.korea ili turska.
Tito je za ove smradeze udbaše bio nevinašce,ovi oplaćkaše Bogu nogu on ako je i bio zločinac bar nije kra

Odabrali su pljaökati druütvo

kakav ministar takve je i birao za policajce a sta drugo i očekivat

Jadni momaka ništa drugo. Jeste mogli igdi već u miliciju.

Jeli Ilija Boras probro ijednog?

Zli turci su uzimali 1/3, ova vlast uzima sve!

Gledam neki dan u Cernu policija me zaustavi ... sve uredno i kulturno kad ugleda u crnoj odori specijalca dobro stara i pade mi na pamet zar je potriba da mup ovako stare i nevoljne policajce drže kao specijalce pored mladih sposobnih sportaša kojima je to želja biti?
Tu su očito propustili napraviti smjenu generacija jer biti specijalac pored puta nakon 40 godina života je smiješna pojava još kad ga vidimo onako bezvoljnog i olinjalog pored puta kako čeka da mu prođe smjena. .

Ministar Mupa Zdravko Boras ne mora više ići u vinograd uvezao se sa velikim gazdam poprima im djecu njihovu ili rodbine e moj narode a kuću napravio od materijala za ugrožene i obitelji poginulih
.

zar ima vinograd?

Ne svoj nego susjedov

Bliži se i njemu kraj

Policijski kadeti iz ZHŽ odabrali služiti društvu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari